Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónapos a kisfiam. Furcsa...

16 hónapos a kisfiam. Furcsa dolgokat csinál az utóbbi időben. Mi lehet ez? Valamint ismerősöm említette az autizmust, erről mi a véleményetek? Kérem az írjon aki érintett vagy ismeretségi körben előfordul.

Figyelt kérdés

Első pont. Furcsa viselkedés: néha rázza a fejét és lábujjhegyen is jár, szintén néha. Be nem áll a szája, de semmi kiérthető dolgot nem mond. Amúgy értelmes kisgyerek. Ami nekem nagyon furcsa a fejrázás, és mostanában a testével is úgy mozog mintha lenne valami fájdalma. Aztán szalad tovább mintha mi sem történt volna. Kakira nem fognám mert könnyen kakál, napi 2x is néha.

A második pont. Az autizmus: erre nem is gondoltam még egy ismerősöm ma nem mondta, hogy az autizmus “később is kialakulhat”. Merthogy van ismerőse akinél már kezdett beszélni a gyerek meg teljesen úgy fejlődött mint a többi és egyszer csak leállt minden. Megijedtem! Ilyen van?! Semmi előjel nélkül egyszer csak hoppá elmúlik minden addigi készség. Vagy hogy van ez?

Félre értés ne essen. Persze megijedtem, de nem gondolom, hogy az lenne a fiam. Viszont érdekelne ez a dolog, hogy hogy is van.

febr. 4. 16:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Igazából 1 éves kora után jelentkeztek neki a tünetek addig tényleg olyan volt mint aki rendben fejlődik. Volt ilyen formabedobós játéka még azt is tudta hová melyik forma megy. Sajna már nem megy neki. Először feltűnt hogy sok a hisztiroham amikor ütötte a saját arcát sajnos, és csak babanyelven beszélt. Előtte sem mondott szavakat, se mondatokat. De barátnőm belépett egy autista csoportba ott keresett bovebb informáciot, és tapasztalatokat cserélt autit nevelo anyukákkal. Mutogatni azóta mutogat hogy mit szeretne, mikor beszélnie kellett volna már legalább szavakat. Hiába volt elvéve neurologushoz nem mondtak rá semmit, mert 3 éves korig megtanulhat beszélni. Mikor betöltötte a 3 évet kellett menni újra, és még különböző kivizsgálásokra utána kaptak diagnózist. Már 8 éves de még mindig nem önellátó,nem beszél,pelenkás,cumis. Orvosok nem mindják hogy mi lesz a jovoben hisz csodák mindig vannak, annyit mondanak még bármi lehet.. de valószínűleg ahogy én látom sosem lesz sajnos önálló semmilyen formában.
febr. 4. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még mindig babanyelven beszél. És rettentően sajnálom mikor valamit szeretne mondani de egyszerűen nem tudja, és mérges hogy nem értjük mit szeretne. Szörnyű érzés lehet.
febr. 4. 19:17
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

Igen,van ilyen. Regresszió a neve.

Egy ideig normálisan fejlődik,majd minden addigi tudását "elfelejti", elhagyja. És utána vehető észre, hogy autista.

Vagy van,akin születésétől látszik. És ahogy nő,egyre jobban.

Pl a lányom Asperger szindrómás, enyhe autista. Rajta már babakorában látszott. 1.5 évesen egyértelmű volt.

20 hónaposan már vittem a Szakértői Bizottság elé, onnantól kapta a fejlesztéseket.

febr. 4. 19:41
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
febr. 4. 20:48
 15/18 anonim ***** válasza:
36%

A regresszió kb hány hónapos korban kezdődik? Vagy mindenkinél más?

Igazából nekem is ennyi idős a gyerekem (16 hónapos) èn is rettegek. De engem mondjuk kezelnek is, mert nehezen birkózom meg a dolgokkal mióta szültem. Nálam ez az autizmus a legnagyobb mumus. Nem értem miért?! 😞

febr. 4. 21:04
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, utolsó. Valószínűleg azért, mert ez a legközismertebb betegség.

Ott van lányoknál pl. A Rett szindróma. Sokkal-sokkal rosszabb, mint az autizmus, mert annál a mozgás is teljesen leépül és beszédképtelenek lesznek súlyos értelmi fogyatékossággal.

Attól mégse fél senki.

febr. 4. 21:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez a kor nagyon csalóka és még kb 2.5-3 éves koráig gyanús dolgokat lehet észrevenni minden kisgyereknek van időnként autizmus tüneteire emlékeztető dolgai. Én is azt hittem ebben a korában hogy az mert csomó autisztikus tünete volt nem beszélt, még repkedett is, hiába szóltunk nem figyelt ránk, nevére nem hallgatott, nem mutogatott a kezünket húzta, belemerulve ajtókat nyitogatott, nagy hiszti ha kizökkentettük stb...tényleg baromi gyanús dolgok voltak totál me voltam győződve másfél éves korától hogy érintett, mert nagyon nehéz születése volt koraszülöttként, oxigénhiánnyal rizikófaktor... 2.5 évesen vittük el a szakszolgálathoz akkor még mindig nem használt szavakat, de azt mondták nem autista csak nagyon lassan fejlődik, korai fejlesztést írtak ki neki. Szóval tényleg ebben a korban vannak gyanús dolgok de kicsi még bármi lehet! Alapvetően azért 50 emberből 1 érintett nem olyan gyakori csak nagyon fel lett kapva manapság.
febr. 6. 08:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja elfelejtettem az enyém is volt hogy rázta a fejét és forgott körbe körbe volt grimaszolas is rövid ideig és a mai napig sokszor jár lábujjhegyen.
febr. 6. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!