Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Éjszakai ordítás egy 16...

Éjszakai ordítás egy 16 hónapos gyereknél? Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kisfiunk, ő egy nagyon nyugodt kisgyerek, babakorában sem volt gond az alvásával sem.

Most viszont vasárnap óta, azaz 6. napja hajnalban 3-4 óra között visítva, csapkodva őrjöng, forog a kiságyban, dobálja magát és ordítja, hogy “iiiisz”, ami azt jelenti, hogy szomjas. Nyilván ezzel nem lenne gond, természetesen kap inni, sőt ott van a kiságyban, és tud egyedül is, de valami brutális cirkuszt csap hozzá, ami előtt értetlenül állunk. Első éjszaka úgy ugrottunk ki az ágyból, hogy valami óriási baj van a gyerekkel… nagyon rémisztő volt.

Iszik, elvágja az üveget és ordít közben, majd iszik, ezt párszor megcsinálja. Utána elkezd csapkodni, tépi a ruhámat, hogy cici, pedig már 4-5 hónapja nem is evett éjjel, totál agresszív és közben is ordít, megfeszíti és veri magát.

1 órán keresztül megy a műsor, utána elalszik, majd reggel úgy kel, mintha mi sem történt volna.

Nekünk ez nagyon ijesztő, és nem tudjuk, hogy mi válthatja ki, konkrétan olyan, mint amikor egy kisgyerek őrjöng a boltban, földhöz vágja magát, tömény hiszti.

Először arra gondoltunk, hogy rosszat álmodik, és arra riadt fel azért sír, de nem úgy tűnik…

ma 08:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem nő foga épp? A fiamnál akkor volt ez.
ma 08:07
 2/16 A kérdező kommentje:

Kicsit le van maradva fog téren, mert csak 4 van neki, szóval éppen jöhetne is, de nem látni még.

Nem piros, nem duzzadt az íny, nem is rág feltűnően, nyála sem folyik, fülét sem fogja… az előzőeknél ezek jelen voltak.

ma 08:17
 3/16 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt az egyik fiamnál, óvodás kora után nőtte ki - kezdetben sűrűbben voltak és tovább tartottak, később ritkultak. Nem jöttem rá miért, szerencsére elmúlt, de gyomorgörccsel ébred az ember ilyenkor, nagyon rossz.
ma 08:39
 4/16 anonim ***** válasza:
71%

Olvass utána a pavor alvásnak.

Nekem hajaz rá de az 1 óra baromi sok.

Ha az akkor kösd föl a gatyát, mi 6 évig voltunk benne.

ma 08:52
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, nekem 5 eves a gyerek. Most kezdi kinoni. Pavor. Szinten,betegsegek alatt es ha tulfarad napkozben,akkor jon elo. Iszonyatos. 5-6 ev korul kinovik a gyerekek. Kerdezo, kitartast.
ma 09:58
 6/16 A kérdező kommentje:

Bakker. Ez nagyon durva.

Nem is tudtam, hogy van ilyen.

Ez előjöhet egyik pillanatról a másikra?

Nappal teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott, örökmozgó, de leköti magát egyedül is tesz, egész nap tesz vesz, könnyen mennek az altatások, nappal is, este is, de hajnalra lesz egy sárkányom ezentúl?!

ma 10:07
 7/16 anonim ***** válasza:
Igen 😀 de vigasztaljon h kinövi!
ma 11:01
 8/16 A kérdező kommentje:

Évek múlva? Ez valahogy nem vigasztal, legalábbis most.

Érdemes valakihez fordulni, javítható/csökkenthető, vagy bármi…? Nem könyvelem el, hogy ugyanez van nálunk is, remélem valami átmeneti dolog, de nem hangzik túl jól.

ma 11:15
 9/16 anonim ***** válasza:
Pavor lehet, ha ilyenkor nincs magánál. Illetve mikor kapta meg az MMR-oltást? Ha azelőtt, hogy ez indult kb. 3 héttel, akkor annak is lehet ilyen hatása.
ma 11:22
 10/16 A kérdező kommentje:

Október 15-én kapott oltást.

Nincs teljesen magánál, amikor őrjöng, ezért is iszonyat ijesztő, olyan…egyszerűen olyan, mint egy fogyatékos gyermek. Amikor vége ennek a “kattanásnak” menne, pakolna, játszana inkább. Ilyenkor elmondjuk neki, hogy éjszaka van, aludni kell, berakjuk az ágyába, simogatjuk és alszik is.

(Kérlek ne kövezzetek meg, nem ítélek el senkit, ha nekem lenne sérült a gyermekem, természetesen akkor is elfogadnám és nem hagynám el, de muszáj volt így írnom, máshogy nem tudom megfogalmazni .)

ma 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!