Házi poratka allergia 16 hónapos gyereknél?
Férjem allergiás, listát nem kapott.
De nálunk nincs függöny (nemrég készült el a ház, még meditálunk, hogy milyen függöny legyen),szőnyeg nincs (parketta és járólap van mindenhol), mégis ugyanaz a helyzet mint amikor albérletben laktunk és mindenhol padlószőnyeg meg függönyök voltak. Padlófűtés sincs éppen az allergiája miatt.
Unokatestvéremék voltak annak idején mindhárman por és minden allergiások. Hiába cserélték a szőnyeget parkettara stb, semmi változást nem hozott.
Koszi a valaszokat!
A lista:
1. kidobni az osszes plussallatot
2. kidobni a szonyegeket es a vastag fuggonyoket
3. minden nap porszivozni, minden nap port torolni, 2 naponta felmosni
4. mindent elrakni a polcokrol zarhato szekrenybe, hogy a leheto legkevesebb porfogo maradjon
5. lecserelni mindenki matracat, agynemujet, huzatot stb. antiallergenre
6. hetente mosni az osszes lepedot, takarot stb., es 2 hetente a fuggonyoket
Oszinten mondom egy kicsit ketsegbe vagyok esve. Raadasul meg van egy kutyank is. Az allergologus azt mondta, hogy nem kell megvalni tole (meg szerencse), de nem mehet be a gyerekszobaba. Hat oda eddig sem mehetett, de a nappaliban alszik, szoval nem kinti kutyus. Ki lehet egyebkent noni? Mert az allergologus azt mondta, hogy az ilyen kicsi korban elojott allergiat igen. De a neten igen eltero velemenyek vannak.
1. kidobni az osszes plussallatot - baromság! aki ezt leírta, nem látott mé kisgyereket... viszont ezek moshatók, 2 hetente kimosod őket és annyi
2. kidobni a szonyegeket es a vastag fuggonyoket - csak a régi, takaríthatatlan szőnyegeket kell kidobni, viszont gyakran kell porszívózni, és ha hagyományos porszívótok van, le kéne cserélni olyanra, amit allergiásoknak ajánlanak
3. minden nap porszivozni, minden nap port torolni, 2 naponta felmosni - hát ja... ha naponta nem is győzöd, de minél gyakrabban
4. mindent elrakni a polcokrol zarhato szekrenybe, hogy a leheto legkevesebb porfogo maradjon - így van
5. lecserelni mindenki matracat, agynemujet, huzatot stb. antiallergenre - így van
6. hetente mosni az osszes lepedot, takarot stb., es 2 hetente a fuggonyoket - lehetőség szerint igen, de az ember nem győzi
Nem ajánlott: padlószőnyeg, padlófűtés, ajánlott: tapéta.
Kutyus: nyugodtan maradhat, sok köze nincs a házi poratkához, és a kutya mellett élő gyerekek egészségesebbek.
Bíztatásként: nekem is volt ilyen allergiám, tizenegy-két évesen teljesen kinőttem. Tudom, ez még messzinek tűnik, de legalább van remény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!