Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Poratka- és lisztatka-allergia...

Poratka- és lisztatka-allergia esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés
Mire érdemes figyelni? Mi az, amit cserélnétek? (ágynemű, szőnyeg, stb)
2011. jan. 14. 18:55
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Minden szövetben megtepednek, még a műszálasban is. Tehát első lépés, hogy tapétát le-, padlószőnyeget felszedni, Minden lakástextíliát alaposan kifőzni/lehetőség szerint vegytisztítóba adni. Gyakran porszívózni/ port törölni, felmosni stb. A bútorok mögött és alatt is tudni kell gyakran takarítani, még ha ez a szekrénysor elhúzgálását is jelenti (inkább emeljétek lábakra ha megoldható)

Tollpárnát/toll ágyneműt felejtsétek el. Az ágyenműt gyakran cseréljétek. Az ágy matracát is atkátlanítsátok, ha régi, cseréljétek le (olvass utána, vannak spec matracok, amiben nem él meg az atka).

2011. jan. 14. 23:38
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Az unokatestvéremnek mondták egyszer, hogy poratka allergiás. A gyerek szerintem túlzás nélkül mondhatom 20 éves matracon aludt, tollpárnával, szőnyeges volt a szoba. Mondjuk nagynéném pedáns, tiszta ember volt.

Kapott valami szert, ami kimutatta a poratkák jelenlétét, hát nem volt a lakásban poratka, sem a tollpárnában, sem a szőnyegekben sem a 20 éves szivacsmatracban (és ez még a hiper tisztitók, porszívók korszaka előtt volt)

Úgyhogy én nem hiszek ebben. Szerintem rendesen takarított lakásban nem fordulnak elő. De mondjuk ez egy tapasztalat, lehet vannak, akik kaptak szintén ilyen szert, amivel ki lehet mutatni és ők tudnak negatív vagy szintén pozitív példát.

Ti egyébként nem kaptatok, hogy kimutathasd?

2011. jan. 15. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan ház ahol nincs poratka.Nyilván ha takarítunk kevesebb lesz de NEM LEHET KIIRTANI.Rajtad is van. A bőrünkön.Az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak...
2011. jan. 17. 10:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem kaptunk semmilyen szert, de szerintem nem is ez a lényeg, sajnos. Ha itthon nem lenne, akkor sem lennék boldog. (márpedig én is úgy gondolom, hogy biztos van)

A gyerekem bölcsis, hamarosan óvodás, és igen nagy a rokonságunk. Teljesen kizárni úgy sem tudom, burokban nem nevelhetem. A szűkebb családot esetleg gyakoribb takarításra bírom, illetve egy jó porszívót be kell szereznem (csak még nem tudom milyet).

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. jan. 18. 06:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk azt mondta a doki hogy ezekkel az irtószerekkel vigyázni kell, mert mikor elpusztítják az atkákat azelpusztult atkamaradékok még nagyobb gondot okoznak ahogy szállnk a levegőben.

Mi felszedtük a padlószőnyeget, leszedtük a vastag faliszőnyeget, és elajándékoztam az ÖSSZES plüsst!

Persze az oviban van szőnyeg és igazad van, hogy burokban nem nevelheted.

Ja és antiallergén párna paplan mindenkinek.Nem olyan vészes az ára.A toll birkabőr csakugyan kikerült a házból.

Remélem segítettem.

2011. jan. 18. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!