Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Éjszakai ordítás egy 16...

Éjszakai ordítás egy 16 hónapos gyereknél? Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kisfiunk, ő egy nagyon nyugodt kisgyerek, babakorában sem volt gond az alvásával sem.

Most viszont vasárnap óta, azaz 6. napja hajnalban 3-4 óra között visítva, csapkodva őrjöng, forog a kiságyban, dobálja magát és ordítja, hogy “iiiisz”, ami azt jelenti, hogy szomjas. Nyilván ezzel nem lenne gond, természetesen kap inni, sőt ott van a kiságyban, és tud egyedül is, de valami brutális cirkuszt csap hozzá, ami előtt értetlenül állunk. Első éjszaka úgy ugrottunk ki az ágyból, hogy valami óriási baj van a gyerekkel… nagyon rémisztő volt.

Iszik, elvágja az üveget és ordít közben, majd iszik, ezt párszor megcsinálja. Utána elkezd csapkodni, tépi a ruhámat, hogy cici, pedig már 4-5 hónapja nem is evett éjjel, totál agresszív és közben is ordít, megfeszíti és veri magát.

1 órán keresztül megy a műsor, utána elalszik, majd reggel úgy kel, mintha mi sem történt volna.

Nekünk ez nagyon ijesztő, és nem tudjuk, hogy mi válthatja ki, konkrétan olyan, mint amikor egy kisgyerek őrjöng a boltban, földhöz vágja magát, tömény hiszti.

Először arra gondoltunk, hogy rosszat álmodik, és arra riadt fel azért sír, de nem úgy tűnik…

nov. 22. 08:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
nekünk csinálta ezt a kislányunk, a foga jött
nov. 22. 11:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a pavorra jellemzo h nyitva a szeme,nincs magánal es őrjöng. Félnek. A kisfiam is mutogat a sarokba,ordit de nem vigasztalhato. Hiaba nyitva a szeme,nem lat es nem ismer meg. Hat eleg brutal. Nincs ra gyogyszer, van aki hajlamos ra, de elnovik,sajnos hosszu evek. Nalunk minden betegsegnel elojon. 1,5hete nem alszunk,skarlatos, minden ejjel jon ,de mar csak 15 perc, regen 1 oraig is visitott.
nov. 22. 11:57
 13/18 anonim ***** válasza:

Írod, cicit kér. Szoptatod? Kap cicit, azzal megnyugszik?

A pavornál, ahogy olvasom, a szokásos módszerek nem működnek, és inkább az alvás első felében jelentkezik.

nov. 22. 12:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A pavor sajnos extrém esetben 10 éves korig is tarthat. A lányom 9 évesen nőtte ki, 3 éves korában kezdődött

Utána 1 év alvajárás volt de visszasírtam a pavort

nov. 22. 12:44
 15/18 A kérdező kommentje:

Nagyon durva, amiket írtok.

Én nem tudom, ezt hogy lehet bírni, kezelni, mert nekem konkrétan majdhogynem halálfélelmem van, amikor így látom, hallom… először azt hittem ez valami roham!

Amikor elkezd sírni rögtön megyünk, beszélünk hozzá, felvesszük, próbáljuk csitítani, de addigra iszonyatosan ordít és meg is feszíti magát..

Elkezd kiabálni hogy iiissz, inni akar és iszik is valamennyit, de el hajigálja az üveget, torkaszakadtából ordít, ha letesszük rúg, forog, kézben pedig csapkod…., ez tart egy jó 20 percig, majd kéri a cicit, de azt is úgy, hogy visít szegénykém, szó szerint beleremeg, ezerrel tép és karmol, elkezd cicizni, de közben is elrántja a fejét - ordít - visszabújik - ordít - szív - csíp - szív… aztán lassan csillapodik, akkor eszik is biztosan, majd amikor végzett utána elindul, olyan, mint amikor reggel megébred és már pakolna, menne stb.. ilyenkor már lehet vele “beszélni”, hogy még éjszaka van, most aludni kell, megyünk a kiságyba, stb nem is tiltakozik és 10 perc múlva békésen szundizik, majd mosolygósan ébred 7 után…

Fogalmam sincs, hogy mi válthatta ki ezt, honnan ered, mert a nappalok egyáltalán nem mutatnak semmit, nem veszek észre rajta semmilyen változást, szerintem kiegyensúlyozott, boldog kisgyerek.

Reggel 7 után ébred, délelőtt még általában alszik fél órát-órát levegőn, majd délután 1/2 2-től nagyjából 3-ig, de akkor nem jelentkezik ez. Este 8 után alszik el, szépen nyugodtan, majd 3 után menetrendszerűen indul ez a cirkusz.

Amúgy, ébredés után még kéri a cicit, ill. este így alszik el. Napközben max 1 alkalommal, de az is inkább már csak komfort, 2 perc és megy is tovább, van, hogy eltelik 3 nap és nem cicizett.

nov. 22. 13:36
 16/18 anonim ***** válasza:

A pavor viszont nem az éjszaka második felében jellemző, hanem elalvást követő 1-2, max 3 órán belül. Nekünk legalábbis ezt mondta a doki. És ott nem reagál semmire, tehát a lányom pl. nem jelez, hogy inni kér és nem is hajlandó inni, nem válaszol semmire, igazából alva őrjöng, majd 10 perc múlva eldől és alszik, mintha mi sem történt volna. Valóban borzalmas, de nem tart sokáig és hozzá lehet szokni.

Nekem ez másnak tűnik. Az én lányom pl. akkor ilyen, ha fáj a füle, vagy a torka. Bár utóbbinál napközben könyékig a szájában a keze... A fülgyulladást viszont szégyen vagy sem, én csak az ilyen éjszakai őrjőngésekből veszem észre. Vagy tényleg fog.

nov. 22. 13:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Az oltas utan 4 hettel is kijohetnek tunetek, pl. a nyalmirigyek duzzanata. Lehet, hogy faj neki valami?
nov. 22. 14:10
 18/18 A kérdező kommentje:

Szerintem nem fáj neki semmi.

Beteg még nem volt, szóval nem tudom, hogy hogy viselne pl. egy torokfájást. Láza nincs.

Amikor jött a foga, akkor folyton a fülénél matatott és piros volt az ínye is, egyértelmű volt, nem akart se inni se enni, amikor odaért valami sírt, de nem hiszem, hogy most ez lenne.

Szerdán beszéltem a gyerekorvossal, de azt mondta biztos átmeneti dolog, nem lát semmit, lehet figyelemre vágyik, de én ezt kétlem, hogy ilyen durván előjönne.

nov. 22. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!