Mi legyen a karácsonyi sztori?
Vagyis ki hozza az adventi naptárat, a karácsonyi ajándékot, a fát, ilyenekre lennék kíváncsi. Nincs ellentmondás a gyerekek között ebben a közösségekben?
Én annyi verziót hallottam már, hogy csak pislogok az én gyerekkoromban ez valahogy egységesen jézuskára korlátozódott és kész.
Mostmár akkora a gyerekünk, hogy ki kéne alakítanunk a végleges koncepciót, de hogy őszinte legyek kicsit tartok attól, hogy közösségbe kerülve hogy kezelik a gyerekek, ha valahol mondjuk angyalka hozza az ajándékot, máshol jézuska, harmadik helyen nemes egyszerűséggel a szülők. Ugyanez igaz a fára is. Szóval érdekelne kinél hogy megy ez. :)
Nálunk a fát együtt díszítjük, viszont az ajándékot a Jézuska hozza.
Amíg kipakolok a férjem elvonul a másik szobába a gyerekekkel (a kisebbik még hisz benne).
Én meg maradok segítek a Jézuskának kipakolni, mert őt nem láthatják meg a gyerekek. Miután "elment a Jézuska" megrázom a csengőt és indul a Mennyből az angyal, kijönnek és együtt énekelünk, utána ajándékbontás.
Már 9.5 éves a kisebbik gyermekem, de még szentül hisz benne, néha mondja, hogy a suliban hallott ezt azt, eddig még sikerült kimagyaráznom.
Nekem gyerekként is az angyalok hozták a fát és az ajándékokat is. Máshol a Jézuska. Semmilyen törést nem okozott bennem ez a különbség.
Mondjuk mi keresztény családként karácsonykor Krisztus születését ünnepeljük/ünnepeltük, így alapvetően részletkérdés, hogy amúgy ki hozza az ajándékokat.
Nekünk csoki adventi naptárunk van minden évben, az a hagyomályos bolti. Télapó hozza.
A télapót sosem láttuk még, akiket láttunk csak a "helyettesei". Ezt az 5 évesem már tavaly kijelentette, hogy tudja, nem az igazi télapó volt.
A fát együtt díszítjük.
Utána kimegyünk az udvarra vagy el sétálni. Csak apára mindig rájön a hasmenés, haza kell futnia :D (ekkor teszi ki a csomagokat.)
A gyerekek teljesen rugalmasak, szerintem nem kell emiatt aggódnod.
A gyerekem apja muszlim, ezért mi még a szokásosnál is jobban alakítottunk a sztorin, de nem okozott fennakadást a gyerekeknél.
Pistikééknél az angyalka hozza, nálunk a Jézuska és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!