Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi legyen a karácsonyi sztori?

Mi legyen a karácsonyi sztori?

Figyelt kérdés

Vagyis ki hozza az adventi naptárat, a karácsonyi ajándékot, a fát, ilyenekre lennék kíváncsi. Nincs ellentmondás a gyerekek között ebben a közösségekben?

Én annyi verziót hallottam már, hogy csak pislogok az én gyerekkoromban ez valahogy egységesen jézuskára korlátozódott és kész.

Mostmár akkora a gyerekünk, hogy ki kéne alakítanunk a végleges koncepciót, de hogy őszinte legyek kicsit tartok attól, hogy közösségbe kerülve hogy kezelik a gyerekek, ha valahol mondjuk angyalka hozza az ajándékot, máshol jézuska, harmadik helyen nemes egyszerűséggel a szülők. Ugyanez igaz a fára is. Szóval érdekelne kinél hogy megy ez. :)

ma 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a fát együtt díszítjük, viszont az ajándékot a Jézuska hozza.

Amíg kipakolok a férjem elvonul a másik szobába a gyerekekkel (a kisebbik még hisz benne).

Én meg maradok segítek a Jézuskának kipakolni, mert őt nem láthatják meg a gyerekek. Miután "elment a Jézuska" megrázom a csengőt és indul a Mennyből az angyal, kijönnek és együtt énekelünk, utána ajándékbontás.

Már 9.5 éves a kisebbik gyermekem, de még szentül hisz benne, néha mondja, hogy a suliban hallott ezt azt, eddig még sikerült kimagyaráznom.

ma 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk adventi naptárat a mikulás hoz december 6-án hajnalban. A fát együtt díszítjük, vagy 23-án este, vagy 24-én reggel. Az ajándékokat a Jézuska hozza 24-én délután/kora este. Vacsora után van az ajándékbontás.
ma 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Az legyen a karácsonyi sztori, ami NEKED tetszik. Életem legmókásabb éveit azzal töltöttem, hogy az óvodából meg az unokatesóktól hazaérkező, kérdésekkel teli gyerekeknek összelogikázzak olyan válaszokat, amik fenntartják az én sztorim létjogosultságát, de megnyugtatóan kitöltik a kérdések mentén keletkező hézagokat is. Mindig marha büszke voltam magamra, amikor bólogattak, hogy aha, értjük, végülis logikus, amit mondasz.... :D
ma 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem gyerekként is az angyalok hozták a fát és az ajándékokat is. Máshol a Jézuska. Semmilyen törést nem okozott bennem ez a különbség.

Mondjuk mi keresztény családként karácsonykor Krisztus születését ünnepeljük/ünnepeltük, így alapvetően részletkérdés, hogy amúgy ki hozza az ajándékokat.

ma 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Fát együtt díszítjük, ajándékot Jézuska hozza. Adventi naptárat tudja, hogy tölünk kapja.
ma 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Fát ajándékot Jézuska hozza, az adventi naptárat én adom, mert így varakozunk, így várjuk a Jezuskat
ma 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekünk csoki adventi naptárunk van minden évben, az a hagyomályos bolti. Télapó hozza.

A télapót sosem láttuk még, akiket láttunk csak a "helyettesei". Ezt az 5 évesem már tavaly kijelentette, hogy tudja, nem az igazi télapó volt.

A fát együtt díszítjük.

Utána kimegyünk az udvarra vagy el sétálni. Csak apára mindig rájön a hasmenés, haza kell futnia :D (ekkor teszi ki a csomagokat.)

ma 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

A gyerekek teljesen rugalmasak, szerintem nem kell emiatt aggódnod.

A gyerekem apja muszlim, ezért mi még a szokásosnál is jobban alakítottunk a sztorin, de nem okozott fennakadást a gyerekeknél.

Pistikééknél az angyalka hozza, nálunk a Jézuska és kész.

ma 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!