Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi legyen a karácsonyi sztori?

Mi legyen a karácsonyi sztori?

Figyelt kérdés

Vagyis ki hozza az adventi naptárat, a karácsonyi ajándékot, a fát, ilyenekre lennék kíváncsi. Nincs ellentmondás a gyerekek között ebben a közösségekben?

Én annyi verziót hallottam már, hogy csak pislogok az én gyerekkoromban ez valahogy egységesen jézuskára korlátozódott és kész.

Mostmár akkora a gyerekünk, hogy ki kéne alakítanunk a végleges koncepciót, de hogy őszinte legyek kicsit tartok attól, hogy közösségbe kerülve hogy kezelik a gyerekek, ha valahol mondjuk angyalka hozza az ajándékot, máshol jézuska, harmadik helyen nemes egyszerűséggel a szülők. Ugyanez igaz a fára is. Szóval érdekelne kinél hogy megy ez. :)

nov. 28. 13:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Adventi naptárat mi vesszük (akinél a Télapó hozza az 6-án kinyit rögtön 6 ablakot vagy hogyan?), a Mikulás jön december 6-án, karácsonykor meg a jézuska hozza az ajándékot. De még nem forrta ki magát, mert még kicsi.

Egyelőre neki a Mikulás a sztár.

Fát együtt díszítjük.

nov. 28. 18:11
 12/17 anonim ***** válasza:

A gyerekek kimagyarázzák maguknak a sztorit. Nálunk Jézuska volt, unokattestvéreméknél angyalka (hitgyülekezetesek, gondolom ehhez lehet köze). Simán megmagyaráztuk, hogy a Jézuska angyalkájkal együtt hordja az ajándékokat (az én fejemben konkrétan 2 angyallal jött), és valahova csak az angyalok mennek, mert nem érnek rá együtt menni mindenhova.

Nálunk a fát is a Jézuska dobálta be az erkélyekre :D (Ugye karácsony előtt már lakótelepeken mindenhol ott voltak az üres fák az erkélyeken)

Feldíszíteni is a Jézuska díszítettem az angyalokkal együtt.

Nálunk december 6-án jön a Mikulás, de az amerikai gyerekekhez nem megy a Jézuska, hozzájuk csak karácsonykor megy a Mikulás.

Egy 4-5 éves gyerek fejében ebben nincs semmi logikai bukfenc, ez így nagyon is logikus. Akár még az is, hogy az xy-nak azért a szülei adják az ajándékot, mert ők nem hisznek a Jézuskában, és a Jézuska csak azoknak hoz ajándékot, akik hisznek benne. Tényleg mindent kitöltenek a gyerekek a saját sztorijukkal.

(Oviban egyszer láttuk, hogy autóval jött a Mikulás, biztosak voltunk benne, hogy csak elromlott a szánja azért kellett azzal jönnie...)

nov. 28. 19:02
 13/17 anonim ***** válasza:
November utolsó éjszakáján ki tesszük az ablakba a karácsonyi kívánság listát, azt el viszi a karácsonyi manó és hoz helyette másnap reggelre adventi naptárat. A manö minden reggel jön és csinál valami csínytevést, hoz valamit 6-án a Mikulás jön. 24 reggelre az angyalok hozzák a fel díszitett fát, másnap reggelre a Télapó hoz alá 2 ajándékot/gyerek, a többit tudják hogy mi vesszük.
nov. 28. 20:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Az adventi naptárat tőlem kapja. A fát együtt díszítjük (egyedül nevelem, nem is tudnám eltitkolni a díszítést, max éjjel - de akkor aludni szeretnék), az ajándékot a Jézuska hozza.

Eddig sikerült a fa alá rejtenem őket, de mindig elég nehéz. Most 9 éves, elvileg hisz benne, de majd meglátjuk, nem bukok-e le. Szerintem félig tudja, csak hinni akarja, emiatt sikerülni fog kicselezni idén is.

nov. 28. 22:30
 15/17 A kérdező kommentje:

De jó kis sztorik! Előre várom a keresztkérdéseket. :D

Nekem már az is durva, hogy 2,5 évesen mennyire okos egy gyerek, ezért ijedtem meg egy picit, hogy ha intézményben merőben más történetekkel találkozik, akkor azt hogyan lehet kezelni, de nagyon jókat írtatok! :D Szóval csak lazán...

Mi maradunk a hagyományos télapó/jézuska felállásnál szerintem. A karácsonyfát mi mindig együtt díszítettük anyuékkal, mi ezzel "jeleztük" jézuskának, hogy jöhet. :D Ezt szeretném megtartani hagyományként, mert nagyon meghitt emlékeim vannak a közös fadíszítésekről.

Az adventi naptárat én nem gondoltam túl, tőlünk kapja és azért, hogy "visszaszámoljunk" gyakorlatilag karácsonyig. Erre kaptam meg a baráti társaságunkban, hogy de gááz vagyok, semmi mese mellé... :D

nov. 29. 08:55
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik opció jó. Látják a mesében, hogy ott karácsonykor télapó jön, mégse érzik a logikai bukfencet.

Egyet nem szeretek, amikor a rokonok adnak telapóra, karácsonyra ajándékot, és feltétlen szükségesnek érzik kihangsúlyozni, hogy ezt az ő télapójuk, jezuskajuk hozta, amiből ugye csak egy van. A másik, hogy kifejtik, hogy hogy segített vásárolni meg csomagolni a Jézuskanak. Ezek a mondatok tönkreteszik a varázslatot.

nov. 29. 16:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Adventi naptár csak úgy lesz Dec. 1jén reggelre a falra akasztva egy hóember személyében, még nem kérdezte hogy került oda. De biztos azt fogom mondani hogy a hóember hozza.

A mikluás az Mikulás, jön az oviba is, meg kószál a városban, érkezik anya munkahelyére is, Dec.6 körül látunk egy párat.

Fenyőfát venni együtt megyünk, ő választ aközött a 2-3 db között amik szerintem szóba jöhetnek. Együtt díszítjük fel.

Az ajándékokat a rokonoknak együtt csomagoljuk be, cipősdoboz ajándékot is mindig készítünk együtt, ő választja bele a játékot és dönt hogy ezt vagy azt vegyük-e bele.

Sütünk együtt sütit, amit szintén elajándékozunk.

Anya és az ő ajándéka csak úgy ott lesz a fa alatt este, mert azt minden jó gyerek kap. Rossz is kap nálunk, csak nem olyan menőt.

Jézuska sztori tuti nem lesz nálunk, max a mikulásra fogom ráfogni a karácsonyt is. Most 5 éves, eddig jól el volt ezzel az együtt készülődünk körítéssel.

nov. 30. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!