Hogyan motiváljam a gyerekem tanulmányi versenyekre?
A lányaim jó tanulók, a kisebbik szorgalmas, szivesen tanul uj dolgokat, a nagyobbik minimalista, ami IQbol megy, az megy, de nagyon pluszt nem akar beletenni.
Szeretném, ha nem okozna gondot szamukra egy "megmerettetes", egy kozosseg elotti megszolalas, illetve a nagyobbikat szeretnem motivalni, hogy picit szorgalmasabb legyen, valamint azt gondolom, az elethez hozzatartozik a kudarc is, meg kell tanulni ezt is feldolgozni, tanulni belole.
Ugy gondolom, erre az altalanos iskolai tanulmanyi versenyek kivalo platformok.
A kisebbik mostanaban folyton sir, hogy o nem akar versenyre menni, mert tart tole, hogy nem er el jo helyezest (aztan altalaban benne van az elso 4-ben), a nagyobbik meg szimplan nem motivalt egy kicsit sem.
Hogyan tudnam oket osztonozni, jot teszek-e vele, ha eroltetem, hogy menjenek?
A dologhoz hozzatartozik, hogy a tanaraik egyebkent ezt nagyon ertekelik, hogy peldamutatoak meg elmennek, kepviselik az iskolat, sorra jonnek a dicseretek, de ennek ellenere sem latom rajtuk, hogy ez a hozzaallas megvaltozna.
Meg annyit tennek hozza, hogy nagyon odafigyelunk arra, hogy nincs presszio a reszunkrol a helyezest illetoen, szoval folyton azt mondjuk nekik, hogy nem a helyezes szamit, hanem a reszvetel, hogy ott vannak, uj embereket ismernek meg, hogy jegyzik a nevuket, hogy tapasztalatot szereznek es minden ilyen esetben megdicserjuk oket, veletlenul sem szidjuk le oket, ha esetleg nem jo helyezest ertek el, ezt a tanaroknak is elmondtuk, hogy nem versenylovak.
a masik, hogy gyerekkent en is ritkara utaltam ezeket a versenyeket, mert nagyon feltem a kudarctol es ha nem voltam 100% biztos, hogy megnyerem, el sem indultam - es altalaban nem voltam biztos.
felnottkent viszont azt latom, hogy igenis sok haszna volt, nagyon jol jott kesobb a gimnazium es egyetem alatt, hogy volt vizsgarutinom, nem izgultam (annyira) a szobeli vizsgakon, felveteliken, stb.
koszi a segito valaszokat!
4 ezt szeretnem en is elkerulni. Egyebkent ha mar ott vannak, akkor mar elvannak, mindig szereznek uj ismerost, orommel mutogatjak az emleklapokat, vagy meselik masnap, hogy kepzeld mama itt jartam, meg tanarneni megdicsert, stb.
az eszervek egy 7-9 evesnel nem annyira mukodnek, hogy majd gimnaziumban/egyetemen/jogsinal/nyelvvizsgan jol fog jonni a vizsgarutin :/
6: ok, es ha a tanara is igy latja?
szerinted egy gyerek gimi 12-ig (erettsegi) milyen versenyhelyzetbe kerul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!