Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan motiváljam a gyerekem...

Hogyan motiváljam a gyerekem tanulmányi versenyekre?

Figyelt kérdés

A lányaim jó tanulók, a kisebbik szorgalmas, szivesen tanul uj dolgokat, a nagyobbik minimalista, ami IQbol megy, az megy, de nagyon pluszt nem akar beletenni.

Szeretném, ha nem okozna gondot szamukra egy "megmerettetes", egy kozosseg elotti megszolalas, illetve a nagyobbikat szeretnem motivalni, hogy picit szorgalmasabb legyen, valamint azt gondolom, az elethez hozzatartozik a kudarc is, meg kell tanulni ezt is feldolgozni, tanulni belole.

Ugy gondolom, erre az altalanos iskolai tanulmanyi versenyek kivalo platformok.

A kisebbik mostanaban folyton sir, hogy o nem akar versenyre menni, mert tart tole, hogy nem er el jo helyezest (aztan altalaban benne van az elso 4-ben), a nagyobbik meg szimplan nem motivalt egy kicsit sem.

Hogyan tudnam oket osztonozni, jot teszek-e vele, ha eroltetem, hogy menjenek?

A dologhoz hozzatartozik, hogy a tanaraik egyebkent ezt nagyon ertekelik, hogy peldamutatoak meg elmennek, kepviselik az iskolat, sorra jonnek a dicseretek, de ennek ellenere sem latom rajtuk, hogy ez a hozzaallas megvaltozna.

2023. febr. 16. 06:41
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
100%
Miért is kell erőltetni? Ők a gyerekeid. Nem versenylovak.
2023. febr. 16. 06:44
 2/53 A kérdező kommentje:

Meg annyit tennek hozza, hogy nagyon odafigyelunk arra, hogy nincs presszio a reszunkrol a helyezest illetoen, szoval folyton azt mondjuk nekik, hogy nem a helyezes szamit, hanem a reszvetel, hogy ott vannak, uj embereket ismernek meg, hogy jegyzik a nevuket, hogy tapasztalatot szereznek es minden ilyen esetben megdicserjuk oket, veletlenul sem szidjuk le oket, ha esetleg nem jo helyezest ertek el, ezt a tanaroknak is elmondtuk, hogy nem versenylovak.

a masik, hogy gyerekkent en is ritkara utaltam ezeket a versenyeket, mert nagyon feltem a kudarctol es ha nem voltam 100% biztos, hogy megnyerem, el sem indultam - es altalaban nem voltam biztos.

felnottkent viszont azt latom, hogy igenis sok haszna volt, nagyon jol jott kesobb a gimnazium es egyetem alatt, hogy volt vizsgarutinom, nem izgultam (annyira) a szobeli vizsgakon, felveteliken, stb.

koszi a segito valaszokat!

2023. febr. 16. 06:44
 3/53 A kérdező kommentje:
1-es: a 2. posztban leirtam, hogy nem versenylovak. hasznaljuk inkabb a motivalas szot az eroltetes helyett.
2023. febr. 16. 06:52
 4/53 anonim ***** válasza:
100%
Ne kényszerből induljanak, lássák, hogy nem kötelező. Érvekkel (nem napi szintű lelki gyötrésekkel, hanem versenyenként egy rövid megbeszéléssel) próbálhatod meggyőzni őket, de ha azután sem akarnak, hagyd, legyen az ő döntésük, hogy indulnak-e. Ja, és ne lelki zsarolást használj, csak 2-3 észérvet, hogy neki miért lenne hasznos. Lehet, hogy szerinted jó, de ha ők rosszul élik meg, csak elcseszed a gyerekkorukat.
2023. febr. 16. 06:54
 5/53 A kérdező kommentje:

4 ezt szeretnem en is elkerulni. Egyebkent ha mar ott vannak, akkor mar elvannak, mindig szereznek uj ismerost, orommel mutogatjak az emleklapokat, vagy meselik masnap, hogy kepzeld mama itt jartam, meg tanarneni megdicsert, stb.

az eszervek egy 7-9 evesnel nem annyira mukodnek, hogy majd gimnaziumban/egyetemen/jogsinal/nyelvvizsgan jol fog jonni a vizsgarutin :/

2023. febr. 16. 06:57
 6/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök fölösleges erőltetni. Ha van kedve indulni és a tanára is így látja, induljon. Ha nincs kedve, nem kell, csak stressz és frusztráció forrása lesz. Lesz elég versenyhelyzet az életében.
2023. febr. 16. 06:58
 7/53 anonim ***** válasza:
100%
Egy általános iskolai versenynek semmi köze a későbbi vizsgaszituációhoz, interjúhelyzethez. Nem ettől fog(nak) később jobban teljesíteni, nem ettől lesznek stressztűrőbbek, sőt megkockáztatom, hogy ez kontraproduktív, mert olyan helyzetben is stresszelnek miattad, amelyben nem is kéne benne lenniük. Előző voltam.
2023. febr. 16. 07:00
 8/53 anonim ***** válasza:
100%
4 voltam, az én gyerekemnél működtek az észérvek ebben az életkorban, persze nem versenyek kapcsán bár olyan is volt, igaz, ő hezitált, hogy induljon-e, egy-két támogató megjegyzés, érv kellett, hogy elinduljon.
2023. febr. 16. 07:02
 9/53 A kérdező kommentje:

6: ok, es ha a tanara is igy latja?

szerinted egy gyerek gimi 12-ig (erettsegi) milyen versenyhelyzetbe kerul?

2023. febr. 16. 07:02
 10/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem motiváló, hanem stresszeled őket. Nem kell nekik versenyezni, ha maguktól nem akarnak
2023. febr. 16. 07:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!