A férjem 2009. 03. 01-től átveszi tőlem a GYED-et, viszont szeretne letenni egy sportbírói tanfolyamot, mely elvégzése után hétvégéken lenne lehetősége versenyekre menni bíráskodni. Ez a dolog GYED mellett lehetséges?
Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 14:50
1/7 anonim válasza:
A gyed átvehető???Amúgy meg vagy gyed vagy munka én úgy tudom
2/7 A kérdező kommentje:
Igen,átvállalható ha írok egy lemondó nyilatkozatot.Egyébként én is úgy tudom,hogy vagy-vagy sajnos.De ha csak hétvége?
2009. febr. 10. 14:58
3/7 anonim válasza:
ha az bejelentett munkaviszony akkor az...s nincs gyed.gyes mellett engedélyezett mostmár a 8 óra munka
4/7 anonim válasza:
Szia!
Jól tudod, az apa is elmehet GYED-re a Tgyás, illetve az annak megfelelő időtartam lejártát követő naptól a gyermek 2. életévének betöltéséig.
"Nem jár a GYED, ha a jogosult bármilyen jogviszonyban díjazás - ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást - ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött (pl. egyéni vállalkozó) kereső tevékenységét személyesen folytatja."
Ez alapján, ha nem kap érte díjazást, akkor mehet bíráskodni, ellenkező esetben nem.
5/7 A kérdező kommentje:
kapna érte tiszteletdíjat
2009. febr. 10. 15:47
6/7 anonim válasza:
nálunk is apa megy március 1-től gyedre, és hétvégén feketén visszajár dolgozni
7/7 anonim válasza:
személyesen mondod le vagy elég levélben vagy telefonon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!