Versenyekre is járó gyermeketek mennyit gyakorol a kötelező edzéseken kívül és magától teszi vagy szólni kell miatta?
8 éves lesz a fiam, focizik másfél éve.
Heti 2 edzése van, most így télen nem "gyakorol", de tavasszal ha kicsit jobb az idő már megy is ki az udvarra magától.
Még kicsi a lányom, így csak saját példámon tudok nyilatkozni:
Élsportoló voltam. Soha, gyerekként sem kellett noszogatni, hogy gyakoroljak; mindig saját magamtól kezdtem neki, mert zavart, ha nem ment valami, és a tökéletesre törekedtem.
Otthon erőltetni szerintem nem érdemes, sőt; káros is. Csak elvenné a kedvét az egésztől.
Ha nem ő lesz a győztes, az sem baj. A lényeg, hogy szeresse, amit csinál. És ha megérik benne az, hogy szereti annyira, és ad neki annyit, hogy a szabadidejét is feláldozza érte, akkor gyakorolni fog egyedül is. Ha nem, akkor neki sincsenek komolyabb tervei a versenyzéssel, így kár is erőltetni.
12 éves. Külön nem gyakorol. Néha próbálunk szabad küzdelmet verseny előtt. Vagy ráveszem, hogy mutasson be formagyakorlatot.
Szerintem a gyerek elsősorban gyerek legyen...
Mit sportol?
Fiam focizik, o a barataival is jar focizni, itthon is gyakorol es hetente jar magan edzesre is. O elvezi es imadja. Nem kell szolni neki gyakorol magatol
A lanyom 4 eves ritmikus gimnasztikat kezdte szeptemberben es nem hajlando gyakorolni, utobbi idoben sirva vittuk edzesre mert nem szereti. Igy januartol abbahagytuk. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!