Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg én vagyok a rugalmatla...

Tényleg én vagyok a rugalmatlan mert nem szeretnék 3 kisgyerekkel nyaralni menni?

Figyelt kérdés
A ferjem családja közös nyaralást szeretne, az apukaja, 2 testvére, és az egyiknek a párja. + mi 3 gyerekkel. 3 év alatti mindhárom, 1 ikerpar, a kicsi fél éves. A egyik testvére külföldön él, így öt alig ismerjük, a másikat is kb 2 havonta látjuk, a párjával kb 3x találkoztam, az apukája meg kicsit beteges, így egyik gyereket se nagyon tudjuk rábízni senkire. Ezért enmondtam a férjemnek hogy szerintem nem jó ötlet, várjuk meg amíg nagyobbak lesznek, nekem ez így nagyon stresszes. Az a helyzet hogy az apukajuk is segíthetne többet, a hetköznapokon is totál ki vagyok merülve, és a gyerekek ha más környezetben vannak még nehezebb összehozni a napot és lekötni őket stb. Na szóval en lettem a gonosz hogy meghív nyaralni a család és nincs kedvem menni. Tenyleg ennyire nehéz megérteni az én helyzetemet is?
2023. jan. 5. 13:29
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
Inkabb arra asszociálok hogy gyerekekkel nincs rutinjuk és alkalmazkodásban sem jeleskednek. Ahogy emlitettem ha csak mi mennénk apukával akkor nem lenne gondom. Egyebkent meglepően sok ertelmes választ és vélemenyt kaptam köszönöm.
2023. jan. 5. 22:17
 52/54 anonim ***** válasza:
71%

Én csak azt nem értem,hogy miért kell odaböfögni a "minek szültél 3 gyereket?" bölcsességet....

Egyébként én nem mennék,majd én tudom,hogy mit vállalok 3 gyerekkel és mit nem. Ha nekem nehézséget okoz ez a szituáció és nehezebb dolgom lenne a nyaraláson,mint otthon,akkor maradok. Nekem csak egy gyerekem van,de amíg nehézkes volt máshol pl.megetetni,addig mindig otthon ettünk. A férjem kifogásolta ezt,mert így a gyerek nem szokja meg,hogy máshol is egyen. Mondtam,hogy oké,akkor etesd meg Te. Ja,hát azt neeem. Akkor inkább hazajövünk. És láss csodát,most 2 éves és már leül a mamánál az asztalhoz enni,pedig nem volt hozzászoktatva.

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy ha valamilyen helyzet nem volt nekem komfortos,akkor nemet mondtam. Majd én tudom,hogy jó nekünk.

2023. jan. 5. 22:45
 53/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm alapvetően en is így gondoltam csak ilyenkor megkapom azt ha nem is közvetlenül hogy na biztos nyügös vagyok. Nem gondolnam hogy túllagódom így 3. gyereknel egyébkent a dolgokat.
2023. jan. 5. 23:06
 54/54 anonim ***** válasza:
72%
Kívülállónak sokszor nehéz ezt megérteni. Mi egy gyerekkel 4 hónapos korában mentünk nyaralni a férjem családjával, de egy csomó dolgot végig kellett gondolni, meg kellett tervezni és ami nagy érv volt mellette: anyósom segítőkész és ért a gyerekekhez. Nem lőcsöltem folyton rá, de megnyugtató, ha van még valaki, akire nyugodtan rábízhatom. És akkor mi csak egy gyerekkel (+ kutyával) mentünk. De az úgy szerintem nem pihenés egy anyának, hogy kirángatják a gyerekeket a megszokott környezetükből, másokhoz kell alkalmazkodniuk, borul a napirendjük és ugyanúgy neki kell a 3 gyerekkel foglalkoznia, mint otthon és közben kapja az ívet, hogy miért stresszel. A másik, hogy ha most alapból hulla vagy, akkor valószínűleg nem az optimista, mindent megoldunk együtt hangulatok dominálnak nálad, ami a döntéseidre is kihat.
2023. jan. 6. 00:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!