Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet olyankor tenni, ha...

Mit lehet olyankor tenni, ha egy kisgyerek állatokat bánt?

Figyelt kérdés
Rokon kisgyerek, 8 éves lesz. Egyre furcsább dolgai vannak. Eleinte, ha rászóltunk, abbahagyta, de most mintha csak olaj lenne a tűzre. Ilyenkor hová lenne érdemes fordulni.
2022. dec. 27. 18:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Te sehova nem tudsz fordulni, csak a szülei.
2022. dec. 27. 18:46
 2/25 anonim ***** válasza:
58%

Bele kéne látni a családi életébe.

Pl. őhozzá hogyan viszonyulnak a szülei.

Szerintem valami rejtett sérelem, frusztráció lehet benne, vagy bántják vagy ilyesmi.

Lehet, hogy pl. otthon a kistestvérével szemben el van nyomva (mindig a kistestvérének adnak igazat, a kistestvére bármi tönkre tehet a holmijai közül, sosem kap védelmet a szüleitől stb.), és a benne levő agresszió így tör felszínre.

De úgy, hogy pl. azt se tudjuk, van-e testvére, teljesen a sötétben tapogatózunk, úgyhogy mindenféle háttérinfó nélkül baromság volt a kérdést kiírni.

2022. dec. 27. 18:48
 3/25 A kérdező kommentje:
Nincs testvére, a szülei a kezdetektől külön voltak, mindkettejüknek stabil parkapcsolata van.
2022. dec. 27. 18:54
 4/25 A kérdező kommentje:
A szülei szerint ez csak egy korszak, majd elmúlik, felesleges túlragozni.
2022. dec. 27. 18:55
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Szüleivel kellene beszélni, hogy vigyék pszichológushoz. Egyébként bántási szándékkal bánt állatokat? Vagy csak durván játszik? Miben nyilvánul meg a bántás?
2022. dec. 27. 19:05
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mit csinál?
2022. dec. 27. 19:05
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
8 évesen?! Nagyon gáz, 2 évesen nem akkora gond. Pedig "túl" kell reagálni a kedves szülőknek, mert ez abszolút nem normális.
2022. dec. 27. 19:14
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a szüleinek kell megoldani.

Ha a te állatodat bántja, akkor meg fizikailag megakadályozod, minimalizálod a lehetőséget az állattal való kontaktra.

Nekünk cicánk van, és a saját gyerekeim már szépen bánnak vele, de ha olyan gyerek jön vendégségbe, aki szándékosan (bár többnyire inkább csak szertelenségből) bántja, akkor bezárom addig a macskát egy szobába, ahol el tud bújni addig. A mi macskánk main coon keverék, türelmes, de nem teszem próbára, tudna komoly sérülést okozni, ha nem hagyják békén. De ezt kívülről még az állat gazdájaként se tudom szabályozni olyan gyerek esetén, akinek ezt nem mondják el minden áldott nap.

2022. dec. 27. 19:18
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

"A szülei szerint ez csak egy korszak, majd elmúlik, felesleges túlragozni."

Ez konkrétan marhaság, és azt sejteti, hogy otthon történnek olyan dolgok náluk, amik egyrészt magyarázzák ezt a szadisztikus agresszivitását, másrészt kifelé abszolút tabunak számítanak.

Sajnos te kívülállóként keveset tehetsz.

Más egyéb, agresszivitásra utaló jel van-e?

Próbálj vele játszani szerepjátékokat, mondjuk fogtok egy plüss kutyust és eljátsszátok, hogy ő a kiskutyája, aki szeretetre vágyik, bújik a gazdájához.

Lehet, hogy nagyjából lehet majd sejteni, hogy mitől ilyen, de mit tehetsz?

Ha pl. egy szeretetlen, rideg anyja van, aki a párja mellett alig törődik vele, attól nem fogja a gyermekvédelem sem elvenni. Csak ha mondjuk verik, vagy szexuálisan molesztálják.

2022. dec. 27. 19:20
 10/25 A kérdező kommentje:

A mai nap után azt kell, hogy mondjam, hogy direkt bántja őket. Sajnos 3 guppit már nem tudtam megmenteni, mert őket ujjal szétnyomta a padlón. Azt mondta, vicces hangot adnak ki, mikor kijön a belük. Azt hittem ott helyben elhányom magam. Próbáltam vele beszélgetni, hogy ez nem jó dolog, de nem érti mi a baj ezzel. Az apja szerint ez még nem olyan nagy probléma, mert kutyát és macskát nem szokott bántani.

Az iskolában is sokszor agresszív, harap, de ilyen probléma már az oviban is volt vele.

Engem ez a mai nap nagyon megrázott. Az biztos, hogy én többet nem fogok rá vigyázni!

2022. dec. 27. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!