Hogy tudnám egy kicsit levezetni a feszültségét?
Nagyon rossz alvó a kislányom, kb pont 1 éve (most 15 hónapos) . Volt egy jobb időszak, mikor csak 2,5 -3 óránként kelt, de most megint 1-1,5 óránként ébred és rögtön nyafog a ciciert. Már nagyon elegem van a szoptatásból. Napközben csimpaszkodik a lábamba, egy kávét nem tudok feltenni, ha nem veszem fel, megy a nyafogas. Annyira imádom, de úgy érzem már nem bírom idegekkel. Néha azt érzem felrobbanok, megfulladok. Ha otthon van a férjem és megkérem, hogy foglalkozzon vele, van, hogy ott áll a fenekemben fogja a kezében a kicsit , ahelyett, hogy játszana vele, pedig csak egy kis magányra vágynék legalább amíg elmosok pár edényt. De wc-re se jutok el egyedül.
Havonta egyszer eljarok körmöshöz, az kb 2 óra. Ezenkívül 0-24 -ben együtt vagyunk. Kisvárosban lakunk, nincs itt semmi program, csak sétálni szoktunk menni. Voltunk a szomszéd városban párszor játszóházban , de ott sem volt senki, nem is értem. Barátnőm nincs , csak külföldön, igazából senkim nincs , csak anyósommal szoktam társalogni, bár inakbb csak ő beszél. Úgy érzem senki nem ért meg, de nem is igazán próbál senki, mintha megszuntem volna letezni.Gondolkodtam, hogy elmegyek futni , hátha az jót tesz. Imádok vele lenni, de szerintem az alváshiány nem sokat segít. Már az is program, ha egy héten egyszer eljutunk a boltba. Tudom, hogy ez most nagyon onsajnalatnak tunik, a tökéletes anyukák kimeljenek is, köszönöm.
Elolvastam a kérdező kiírását majd elolvastam a ÖSSZES kommentet és utána el kellett olvasnom megint a kérdező kiírását…kicsit úgy érzem elkanyarodtak a válaszok az alap sztoritól.
Beszéld meg a pároddal hogy ekkor meg akkor ő (és csakis ő) vigyázik a gyerekre ami azt jelenti, hogy téged abban az X órában hagyjanak békén, még csak ne is szóljanak hozzád. Menj el sétálni, edzeni, vagy csak ülj le egy padra olvasgatni. Kell egy kicsit az elszakadás a gyerektől neked is és neki is.
A kommentekhez meg annyit fűznék hozzá ha szabad, hogy az, hogy visszamegy e az anya dolgozni vagy inkább nem és otthon marad, ahhoz szerintem semmi köze nincs egy külsős embernek. Csak ők ketten dönthetik el és rájuk tartozik. Ha a férfi nem bánja és nem érdekli akkor az így teljesen okés. Attól, hogy valaki nem megy vissza dolgozni és “csak” a gyerekkel van együtt egész nap és főz, mos, takarít, attól még nem lesz senki se kevesebb azoknál, akik x hónap után visszamentek dolgozni és munka mellett ugyanazokat a dolgokat megcsinálják, mint azok, akik csak otthon “ülnek”. Ezt úgy mondom, hogy én 9 hónap után mentem vissza dolgozni és a munkahelyem baromi flexibilis és otthonról dolgozok. Csak az érdekli a főnökeimet, hogy a meló legyen kész minden vasárnap éjfélig. Szóval én melózok is teljes munkaidőben és a kisfiammal is foglalkozok egész nap (amikor nem alszik) és mindent megcsinálok a ház körül. Én mégse gondolom többnek magamat, azoknál akik csak otthon vannak a gyerekkel. Azoknál se gondolom magam többnek, akik melóznak míg a gyerekük az oviban van és utána szorgoskodnak a ház körül. Én gyerekemmel vagyok és ahogy van időm melózok és megcsinálok mindent a ház körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!