Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudnám egy kicsit levezet...

Hogy tudnám egy kicsit levezetni a feszültségét?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz alvó a kislányom, kb pont 1 éve (most 15 hónapos) . Volt egy jobb időszak, mikor csak 2,5 -3 óránként kelt, de most megint 1-1,5 óránként ébred és rögtön nyafog a ciciert. Már nagyon elegem van a szoptatásból. Napközben csimpaszkodik a lábamba, egy kávét nem tudok feltenni, ha nem veszem fel, megy a nyafogas. Annyira imádom, de úgy érzem már nem bírom idegekkel. Néha azt érzem felrobbanok, megfulladok. Ha otthon van a férjem és megkérem, hogy foglalkozzon vele, van, hogy ott áll a fenekemben fogja a kezében a kicsit , ahelyett, hogy játszana vele, pedig csak egy kis magányra vágynék legalább amíg elmosok pár edényt. De wc-re se jutok el egyedül.

Havonta egyszer eljarok körmöshöz, az kb 2 óra. Ezenkívül 0-24 -ben együtt vagyunk. Kisvárosban lakunk, nincs itt semmi program, csak sétálni szoktunk menni. Voltunk a szomszéd városban párszor játszóházban , de ott sem volt senki, nem is értem. Barátnőm nincs , csak külföldön, igazából senkim nincs , csak anyósommal szoktam társalogni, bár inakbb csak ő beszél. Úgy érzem senki nem ért meg, de nem is igazán próbál senki, mintha megszuntem volna letezni.Gondolkodtam, hogy elmegyek futni , hátha az jót tesz. Imádok vele lenni, de szerintem az alváshiány nem sokat segít. Már az is program, ha egy héten egyszer eljutunk a boltba. Tudom, hogy ez most nagyon onsajnalatnak tunik, a tökéletes anyukák kimeljenek is, köszönöm.

2022. dec. 24. 15:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
57%

És??? Teljes àllàsban is joga van dolgozni bàrkinek. Se te se a barindődnek nincs joga más magànügyeiben turkalni, meg kiadni kinek "hol a helye". Felénk a kutyànak van "helye". Továbbra is ti személyeskedtek, meg fröcsögtök, meg akartok belepofazni olyanba amihez semmi közötök. Ezért megéri otthon ülni, erre van idő, ez nem vesz el a gyerek idejéből...ez nem, csak az az àtkozott munka, mi? Ki hitte volna.

Na menj szépen vissza a "helyedre". Anyuci.

2022. dec. 30. 22:18
 42/61 anonim ***** válasza:
0%

41. én nem is értem ezt a stílust, frusztrációt és zagyvaságot, ahogy és amit irkálsz. nálad valami nagyon félrement, olyan dolgokat vetítesz ki másokra, ami nincs is.

+ ha a saját válaszaidat az enyémek mellé teszed, sajnos nem csak stílusban, tartalomban sem ütik meg a mércét. ezzel nem tudok mit kezdeni, képtelen vagyok lesüllyedni egy ilyen szintre, hogy megvitassuk a témát.

minden jót és jobbulást.

2022. dec. 31. 08:35
 43/61 anonim ***** válasza:
71%

Mikor nem akarod felfogni mások mondanivalóját, jön ez a lesüllyedős szöveg. Nagyon vicces ilyeneket mondani a korabban olvasott kinek hol a helye, meg mit képzel hogy dolgozik és teljesértékű felnőttként él.

Nàlad ment félre valami, frusztraciod meg neked van, mert betalàltak a sorok. Magadra vetted, jogosan.

2022. dec. 31. 08:40
 44/61 anonim ***** válasza:
67%

42: én a magam részéről azt nem értem, hogy attól hogy ti htb-ként érzitek jól magatokat, miért akarjàtok ezt más nőkre ràerőltetni? Neked mivel jobb vagy rosszabb, ha más gyerekes nő dolgozik napközben? Mi vàltozik a te életedben? Nekem az jőn le, hogy te meg a màsik észosztó vagytok frusztràltak, azért àlltok bele màsba mert a lelketek mélyén úgy gondoljàtok ő többet tesz le az asztalra mint ti. Nektek magatolkal van bajotok, amit màsra vetítetek ki, aztàn ha az meg merészeli védeni magàt, akkor hirtelen ő a gonosz, ti meg az àldozat.

Talán ne utasítgass másokat, és akkor nem jön veled ez a "stílus". 🤷🤷

2022. dec. 31. 09:03
 45/61 anonim ***** válasza:
0%

35,40

Koszi, jo latni hogy vannak meg nok akik jozan esszel gondolkoznak es nem vette el az eszuket a feminizmus 😄

Kedveseim nem kell milliomoshoz menni, csak le kell adni az igenyekbol

Normalis nonek akit lehet anyanak nevezni fontosabb hogy otthon legyen a gyerekevel mint a karrier meg a masodik kocsi meg a kulfoldi nyaralas meg 2szintes csaladi haz

A roma nokrol meg peldat vehetnetek, azok meg tudnak a csaladjukert elni nem ugy mint ti, assatok el magatokat!

2022. dec. 31. 10:03
 46/61 anonim ***** válasza:
57%

Jól van, akkor te adj le az igényeidből, hajrá. Másokról meg szàlj le.

Nah, csak beletrafàltam hogy roma vagy, hiába tàmadt ràm a védelmeződ.

Bocs de eszem ágaban nincs rólatok példát venni, tisztelet a kivételnek de szerintem ez nem te vagy.

2022. dec. 31. 10:13
 47/61 anonim ***** válasza:
21%

Nem vagyok roma 😂

Mert aki nem sz@rja le a csaladjat azert hogy "karriert csinaljon" az mar csak roma lehet? Elhiszek hogy hihetetlen de leteznek meg normalis magyar nok, nem csak olyan selejt feministak akik ide irtak.

Vedelmezore meg koszi nem szorulok, az a masik no egyetertett velem, nem kell engem megvedeni. Vagy akkor a tobbi harcias amazon aki veled egyutt korusban verte a nyalat azok meg a te vedelmezoid? Ugyan kerlek

Ugyanolyan "cseledek" vagytok a munkahelyeteken mint en otthon, csak a ti fonokotok azt is lesz@rja hogy eltek-haltok e.

Nem tudom mire ilyen nagy a szad, mert a csaladhoz valo hozzaallasod egy nagy nulla.

2022. dec. 31. 10:22
 48/61 anonim ***** válasza:
57%

Csak kicsit élsz fogalomzavarban 😂

Attól, hogy én dolgozó nő vagyok és teszek is a közösbe nem csak kiveszek nem jelenti azt hogy karrierista vagyok (fogalmad sincs mi az) ahogy azt sem hogy feminista (arról sincs fogalmad) igazabol semmiről sincs fogalmad csak puffogtatsz olyan szavakat amiről gőzöd sincs és a saját lustasàgodat próbàlod vele magyaràzni.

Az igények leadàsa nem a gyerek érdeke, mivel az ő kiadásai is a családi kasszàból mennek, nem a kismadarak hordják össze, de hogyne nő aki tudja fizetni a gyereke dolgait=szaranya😂 mert jó anya csak az lehet aki gyök kettővel megcsinálja azt amit más munka után is és eltartatja magát a balek férjével aki kettő helyett gürizik mig anyuci a gyk-n okoskodik.

Nem, nem vagyok csicska munkahelyemen, nem mindenki gyàri munkàs de gondolom ez megintcsak újdonság neked. Nemérdekel mit gondol a főnököm, őszinténszólva. Havonta megkapom a szép kis fizetésem plusz juttatàsokat, nekem ez a lényeg ezért vagyok ott.

Mint minden normàlis valamire való nő.

Tovàbbi jó élősködést meg fröcsögést.

2022. dec. 31. 10:30
 49/61 anonim ***** válasza:
41%
"Dràga" 42-es hogy hallgat. Másokat selejtnek nevezni, mert azok dolgoznak az nem az bizonyos "stílus" amire ő màr le se süllyed. Ez gondolom tetszik is neki...
2022. dec. 31. 10:40
 50/61 anonim ***** válasza:
69%

Egyfelől nekem is fura, ha valaki aki kevesebbet csinál lenézi a másikat, mert ő többet bír.

A másik, hogy a környezetemet elnézve nem is vagyok róla meggyőződve, hogy a gyereknek biztosan jó, ha az anya 3 éves koráig otthon van vele.

Több osztálytársam és rokonom költözött külföldre, és vannak olyanok is, akik egy évesen vagy előtte bölcsibe adták a gyereküket.

Vannak persze olyan volt osztálytársaim is, akik otthon maradtak a gyerek 2,5-3,5 éves koráig vagy akár tovább.

Az összes osztálytárs gyereke, aki három éves koráig otthon volt vele, mind sni-s lett. Egyedül egy óvónőnek nem lettek sni-sek a gyerekei, de ők se mentek a korcsoportjukkal suliba, hanem kérvénnyel plusz egy évet az oviban maradtak, és számomra megdöbbentő módon a nagyobbik gyerek másodikosként (mondjuk volt covid, meg távoktatás), nem tudja minden betűhöz leírni a négy alakját (írott/nyomtatott, kis/nagy betű), sőt van, hogy csak a négyből egyet tud leírni, pedig amúgy most kilenc éves.

Illetve ég és föld a viselkedése a gyerekeknek is. Akikkel sokat volt otthon az anyjuk, ők nem ismerik a határokat, nehéz velük programot szervezni, mindig a gyerek van a középpontban, olyan mértékben, ami szerintem senkinek nem jó.

Pl. 4 éves gyerekkel nem ugrunk be a boltba, mert hisztirohamot kap, ha nem rendezheti át a polcokat. Vagy 3 éves gyerekkel csak reggel 9 és 11:30 óra között lehet találkozni, mert amúgy megzavarjuk a napi rutinját. Vagy 5 éves gyerekkel (már egyszer ovit váltott) ne találkozzunk hétköznap, mert annyira kiborul az óvodától, hogy csak hétvégén szabad vele találkozni, amikor nyugodt.

Szóval én a saját környezetemet látva nem vagyok meggyőződve arról, hogy mennyire jó, ha otthon maradunk és mellettünk van a gyerek. Nem azért, mert a koncepcióval nem értek egyet, hanem mert az ismerősi körben mintha látványosan boldogabbak lennének azok a családok, ahol anyuka időben visszament dolgozni.

2022. dec. 31. 11:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!