Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?
Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?
Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?
Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.
Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!
Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.
Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.
Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??
De mi lesz így később?
Mivel semmi másra nem tudja evidens.
Nyilván nem fog leszaladni egy bankkartyaval a boltba kenyérért.
A webáruházakat meg nem ismeri.
De elhiheteted szazezres biciklit is rendelne ha tudna.
A videjatekban meg 2 kattintassal vasarol
Szerintem videójátékfüggő, ahogy korábban is írtam. Kérj segítséget neki szakembertől, akár pszichiátriával karöltve. Függővé nevelted, először is ezért lopott, és most is ezért teszi, te hagytad, hogy lecsússzon. Brutál dühkitörései lesznek, ha letiltod róla, komoly elvonási tünetei meg depresszió.
Simán használhatta volna másra is, de ő csak emiatt tette, már másodszor. Könnyebb azt hinni, hogy bármi miatt tehetné, mint beismerni, hogy hagytad függővé válni. Bentlakásos vallásos suli, ha te gyenge vagy hozzá, és letiltás a videójátékokról(meg a wifiről).
Nem videojátek függő egxáltalán mert azonnal ugrik ha valahova vinni akarom vagy találkozunk a barátaival minden màs első helyen van nála! Imád focizni biciklizni haza se akar jönni! Minden nap este 8 ig lenne játszótèren!
De le is írtam! Azert vett videojatekot mert az 2 kattintás és lakcim szülő semmi nem kell hozzá! Mit nem lehet ezen érteni?!
A kulcsszó is az átverés!
A szülőt kijátsza, mint amikor elmennek otthonrol a szülők es akkor firkáljuk össze a falat.
Mint amikor a kamaszok is elkezdenek csínyeket mikor anyuka nem latja vagy mennek 240 el a motorral!
A meghalt huszonéves motorosokat se kellett nevtanba hordani, mégis mennek 240 el.
Erről a jelenségrol amikor a szülö háta mögött "önrendelkeznek" szól a kérdés.
Beszélgettem vele beültünk fagyizni.
Megkèrdeztem tőle ha odaadnám a kártyám neki és bármit vehetne hol vásárolna miket venne.
És elkezdte sorolni, hogy ö vàsàrolna be vacsorára, venne nekem kávèt, vitamint, (meg amiket szeretek azt sorolta), venne az okosórájához sim káryát(mivel elhagytuk és nem tudom hívni a táborban),meg laser x-et szeretne és a legnagyobb vágya az elektromos roller.
(Egy szót sem szólt videojatekokról, eszébe sem jutott)
Jajj ugyanmár.. Ez nem ugyanaz, itt magától költene, ha lenne pénze, de ami elég nagy fájdalmat okoz neki ahhoz, hogy lopjon miatta, aminek a hiányát megszenvedi, az a videójáték. Ráadásul hülye lenne megmondani, hogy az kell neki, mivel már kétszer is erre lopott:D
Ne legyél már ostoba. Hagyd kint a bankkártyád egy hónap múlva, meg hagyj kint 5000et, hogy véletlen megtalálja valamelyik fiókban, és nézd meg, hogy gyógyszert hoz-e haza, vagy kaját venne magának(esetleg mást), és hogy eltűnik-e videójátékra a kártyád is, vagy beéri a kpval.
Az enyém hetente megígéri, hogy rendesen megírja a leckéjét és mégse:DD
8 éves.... Egy elk...rt nevelésű 8 éves, síkhülye szülővel.
8 évesnek normális szülő könyvet ad a kezébe, nem bankkártyát és videójátékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!