Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?
Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?
Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?
Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.
Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!
Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.
Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.
Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??
De mi lesz így később?
Azba baj, hogy ez már nagyon félrement. Sajnos buta vagy, mint a faék, és kezdettől fogva rosszul állsz ahhoz a gyerekhez. Annak a folyamatnak, amit itt leírtál, egyenes következménye, hogy lenyúlta a bankkártyádat, és lesz ez rosszabb is.
Ha már totyis korától kezdve meggyőződésed, hogy ez a gyerek romlott, akkor 7 éves korára valóban az lesz. Nem tudom, lehet-e ezzel még bármit kezdeni, de sok jóra nem számítok. És nagyon sajnálom azt a gyereket.
Azon kivül hogy lehülyézik a szülőt, van más, vagy nincs ötlet megoldani ezt?
Nem meggyőzödésem hogy romlott lenne babakoratol kezdve egy gyerek. Nem írtam ilyet sehol.
Hanem ilyenek hogy leveszik anya sapkáját mert vicces, mikozben anya nem engedte nem akarja! Sikerul felfogni végre?
Most meg a bankkártyaval vagyunk ugyanitt es meg akarom oldani!
Kérdező, vedd már észre, hogy itt ennél mélyebb a gond. Csak úgy mellékesen megemlítettél itt 2 lopást is, engem ez sokkal jobban zavarna, mint hogy bölcsesség korában levette a sapkámat...
A gyerek durván figyelemhiányos, ha még akarod oldani a gondokat, pszichológus, mindkettőtöknek!
Vagy a szülőt vagy a gyereket hülyézik le.
Olyanokat csinál amit nem szabad.
Ez nem figyelemhiány. Ahogy az sem figyelemhiány hogy leveszi anya sapkáját mikor anya nem engedte meg nem szabad! De neki az vicces.
Nagyobb korában meg szintén játékcélja van a bankkártyával. Es nem engedtem meg nem szabad!
Nevelési otlet kellett volna es nem az, hogy mindenki hülye.
Meg nem az, hogy leírjam ugyanazt mindig mire értésre talál.
Szakemberre soha nem gondoltál? Létezik gyerekpszichológus, plusz neked is elkél, ne csak őt vidd.
Neked is egyik szavad üti a másikat. Felügyeled a netezést, de nem látod, hogy vásárolna. Foglalkozol a gyerekkel, de netes játék elé van ültetve. Következetes vagy, de olyanokat csinálsz, hogy a fülem is ketté áll.
Korának megfelelően kezeled, közben elvárod egy gyerektől, hogy magától rájöjjön a dolgokra. NEM FOG!
Te se vagy normális, hogy egyből arra gondolsz, majd megöl téged.
Félsz is tőle? Persze hogy ő diktál.
A kérdés is minek, ha te olyan tökéletesen csinálsz mindent? Semmi kritikát nem fogadsz el, csak mert te X megoldási kulcsmomdatot vársz egy olyan összetett dologra, mint az elcsúszott nevelés, és saját hozzáálláson való változtatás.
Ha ez nem kamu, menjetek szakemberhez!!! Ez nem egy kulcsmomdatos megoldás lesz, hanem hosszú idő kemény munkája. De ehhez az kéne, hogy elkezdj keresni egy gyerekpszichológust (ő meg úgyis először a szülővel beszélget, talán elég neked annyi is, aztán majd meglátod.)
Nevelési tanácsért jöttem volna.
Hogyan értessem meg hogy a nem szabad az az, hogy nem tesszük meg, eszünkbe sem jut?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!