Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?
Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?
Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?
Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.
Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!
Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.
Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.
Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??
De mi lesz így később?
Az a baj, hogy soha nem az életkorának és a fejlettségi szintjének megfelelő viselkedést vársz el.
Felhánytorgatni egy totyogónak, hogy menekül a pelenkázás elől?
Ember, minden totyogó ilyen!
Nem tudja az érzelmeket csecsemőként, kisgyerekként?
Hát szerinted hogy a pi... tanulja meg anélkül, hogy megtapasztalná?
7 évestől önálló tanulást vársz?
Előbb tanítsd meg neki, hogyan kell tanulni!
Igenis le kell ülni, ha egyedül nem tud. Nem középiskolás, bameg!
Arra bezzeg már megtanítottad, hogy hogyan használja a bankkártyád. Biztos sokat látta anyut vásárolgatni. 🤦
Szerintem a korának megfelelőt várok el.
A babakorszakról nem felhánytorgatásból írtam, hanem a gyerek motivacióinak megértése miatt.
Van egy önös cél egy gyermekben, mert vicces, vagy mert játék, vagy bármi miatt, de ami a szülőnek viszont gondokat szül, a szülőben ellenállást kelt.
Ezek megoldására kellene nevelési módszer, hogy ne csak magával és a céljaival törődjön, hanem mint vmi akadályozó vagy irányító tényezőt, de vegye már figyelembe a szülőt is, a szülői irányítást, és azokat ne kijátsza, hogy bankkártyát lop, mert anya úgysem veszi meg.
Hanem? Mit tanitsak én neki, akkor hogyan érhet el célokat, vagy simán mondjon le a céljairól ha a szülő azt mondja nem, akkor nem és kész? Vagy kompromisszumok? Azért, hogy ne lopjon csaljon hazudjon majdan, hanem egyezkedjen inkább?
Nem en tanitottam meg bankkártyát hasznalni hanem a net!
Én nem vásárolok neten, számlákat sem igen fizetek rajta. Illetve számlákat is átutalással szoktam inkább rendezni, nem bankkártyás fizetéssel.
"de vegye már figyelembe a szülőt is, a szülői irányítást,"
Fejlődéspszichológia...
Empátiát vártál volna egy totyogótól, holott 6-7 évre alakul ki.
"Nem en tanitottam meg bankkártyát hasznalni hanem a net!"
Ide vezet az, ha nem a korának megfelelően kezeled.
Egy 7 évesnek semmilyen körülmények között nem szabadna egyedül neteznie.
Nem empatiát vártam!
Hanem hogy tegyen különbséget aközött hogy anya mosolyog es aközött hogy anya mérges.
Az egyik jo, a másik nem jó.
Ez szépen ki is alakult.
Szép is lenne ha most sem érdekelné az, ha bajom van.
Már erdekli ezért meg hátam mögött csinálja
A net és bankkártya csak példa arra hogy a gyerek a hatam mögött akar átverni.
Attol hogy nincs net vagy bármi, a probléma még nem lesz orcosolva. Atver mással máskor. Pl lop a boltból akkor. Ez jobb lenne?
A bolti lopás is ez.
Anya nem veszi meg? Sebaj..
A gyerekek elég kreativak.
Ezért nem kell gyerekként gyereket nevelni. Nagyon nem nőttél fel a szülőséghez.
Ahelyett, hogy leültél volna elmondani, hogy az a TE bankkártyád, amin pénz van amiből éltek és ha szeretne valamit szóljon és megbeszélitek inkább az internetre fogod a dolgot, hogy ez a csúnya gonosz internet megtanította.
Feltűnt, hogy nem a szintjén kezeled a gyereked? Togyogósról azt feltételezni, hogy direkt cseszik ki veled. Hát b+...
Legalább csok miatt született?
Arra írtam hogy a netet kezdték hibaztatni, hogy ez nem a net hibája, mert net nélkül us át akarhat verni másban!
Az átverés maga a téma!
Amugy minden ilyet tud. Tudja h az en kartyam (es nem rendelkezhet vele ezért is lopja), tudja hogy arra jön a fizetés és azzal fizetünk vásárláskor, mivel boltban vele vásárolok. Nem hülye hogy tetszik a szine es kipróbalja jatékot rendelni a neten, mert a neten vmi számokat kérnek és jé a szép szines izén vannak számok.
Embergyerek. Képben van a világgal.
Ismétlem nem az internetre fogom. ennél a bolti lopás lenne csak a "szebb". Internet nélkul nézzük akkor.
Önös célok miatt átverések alkalmazása. Ez a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!