Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerekem hátam mögött...

Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?

Figyelt kérdés

Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?

Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?

Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.

Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!

Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.

Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.

Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??

De mi lesz így később?

2022. okt. 31. 07:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 A kérdező kommentje:

Az elektromos roller is fájdalmat okoz de azt, nem tudja megvenni!

A táborban meg kislabdákat vesz meg kisautót (bolhapiacot is csináltak a gyerekekkel és van büfé, ott meg ennivalot vesz)

Meg egy rakat kérdés van itt (és válaszok is)a szülők háta mögötti csínytevésekről!

2023. aug. 21. 17:25
 92/102 A kérdező kommentje:

Ja es most lidl-s ajándékkártyát kér tölem mert megyünk oda és focikártyákat akar venni. És azért könyörög egész úton ha már az e-rollert nem veszem meg amit a fagyizóban mondott.

A hely es környezeti inger határozza meg a gyerek igényeit, nem fordítva van!

Otthon mit tud venni a lakásban? A neten? A játék kiegészítőket.

Ennyiről szól csak

2023. aug. 21. 17:27
 93/102 A kérdező kommentje:

A baj ott kezdödik amiket tavaly irtam.

Pl ő nem ítél el másokat, bűnözőt sem, ahogy egy becsületes embert sem.

Nem ítéli el önmagát ha épp lop, mint amikor házit ír sem.

Nem érzi azt jogy ő erre "vetemedik", mert reszket egy játékért, hanem csak azt érzi miért ne próbálja meg, hisz anya fürdik.

2023. aug. 21. 17:37
 94/102 anonim ***** válasza:
100%
De elvitted-e már a nevtanba, vagy ugyanazokat a köröket futjátok, mint tavaly ilyenkor? Mert ha nem változtatsz semmin, akkor mégis hogy várod el a gyerektől, hogy megváltozzon?
2023. aug. 21. 19:32
 95/102 anonim ***** válasza:

94, anyukának kell az a nevtan, nem a gyereknek.

Ő nem fogja fel, hogy hogy kellene kezelnie egy 8 éves kisgyereket. Ahogy nem tudott csecsemőként, totyogóként se bánni vele (manipulációt tulajdonított a fizikai határait próbálgató gyereknek 🤦...), úgy most se tudja, hogy mit várhat, mire taníthatja, mivel foglalhatja le. Olyan mértékű belátást vár el tőle, ami agyrém.

Kb. egy 15 éves szintjén ítéli el.

2023. aug. 21. 20:12
 96/102 A kérdező kommentje:

Nem hülye a gyerekem. Suliban sincs rá panasz.

De utána olvastam az egésznek, müvelődök

"Sokkal komolyabban kell fellépned, ha gyermeked már elmúlt kilenc éves, és azon kapod, hogy elvett valamit, ami nem az övé. Ugyanakkor itt sem alapvető lelki romlottságról van szó, hanem arról, hogy gyermeked rossz módszert választott egy probléma megoldására.

Ez a probléma sokféle lehet: például gyermeked szeretne egy videojátékot, de nincs rá pénze. Ezt úgy oldja meg, hogy kérdés nélkül kiveszi a tárcádból a pénzt. Valószínűleg azt gondolja: “Nekem szükségem van erre a pénzre, anyukám (vagy apukám) viszont észre sem fogja venni.”

Ez természetesen hibás gondolatmenet. Gyermekednek meg kell értenie, hogy nem veheti el kérdés nélkül, amit szeretne.

Nagyon fontos, hogy ne engedd megtartani gyermekednek, amit engedély nélkül vett el. Soha ne engedd, hogy bármiképp is profitáljon a lopásból."

[link]

Ilyen válaszok érdekeltek volna.

2023. aug. 21. 20:19
 97/102 A kérdező kommentje:

Első reakcioja amikor "elájultam"(majdnem bőgtem mikor megtudtam hogy a kartyával baj van), az volt es az is maradt benne hogy ő akkor egy rossz ember, teljesen bepárásodott a szeme mikor látta mekkora fájdalmat okozott es hozta a kis aprópénzeit a kincsesládájábol hogy de visszaadja.

Mai nap.is beszélgettem vele rossznak hobásnak ẁrzi magát,a cikkek meg arról szólnak hogy ne szégyent okozzunk igy elmagyaraztam neki ezt nem igy kell csak a megoldas volt rossz. Pénzhez nem így jutunk hozzá hogy másoktól elvesszük.

Azért csinálta mert más opciót nem látott.

2023. aug. 21. 20:23
 98/102 A kérdező kommentje:

Ezt meg 9 év alattiakrol írja

"A kisgyerekek erkölcsi érzéke még nem alakult ki, a lopást illetően még nem tudnak különbséget tenni a jó és a rossz között."

Na ez ezert nem ítéli el a bűnözőket sem!!

Ezen a határon mozgunk hogy megtanuljon kúlönbséget tenni hogy a lopás az rossz rossz dolgokat meg nem csinálunk!

2023. aug. 21. 20:26
 99/102 anonim ***** válasza:
69%

Ha a gyerekednek nem opció az, hogy nem kapja meg, amire vágyik, akkor ne itt kérdezz, hanem tényleg kérj professzionális segítséget.

A nevtanba nem a hülye gyerekeket küldik, hanem a problémásokat. A tiéddel vannak problémák, úgyhogy vidd a nevtanba. Nevelési tanácsadó, érted, ott adnak személyre szabott tanácsokat.

2023. aug. 21. 20:30
 100/102 A kérdező kommentje:
Olvasd el amit irtam linkeltem te szakértő.
2023. aug. 21. 20:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!