Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerekem hátam mögött...

Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?

Figyelt kérdés

Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?

Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?

Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.

Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!

Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.

Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.

Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??

De mi lesz így később?

2022. okt. 31. 07:30
 51/102 anonim ***** válasza:
94%

Akkor ha a pszichológust ennyire elutasítod, menj nevelési tanácsadóba! Értsd már meg, hogy ez összetettebb annál, minthogy itt valaki leírja, hogy ilyenkor nézz a szemébe, mondd el a varázsmondatot, és zavard a szobájába...

De kezdheted azzal, hogy zéró képernyő. Mondjuk úgy 1 évig, mert elég korán kezdte szerencsétlen, ráfér a pihenés. Próbálj meg foglalkozni vele.

2022. okt. 31. 10:41
 52/102 A kérdező kommentje:
De igen.
2022. okt. 31. 10:41
 53/102 A kérdező kommentje:

Nem a képernyő a gond. Mit nem lehet ezen érteni?

szabálymegszegések a gond, az átverés, meg ezek!

Nem kell net ahhoz hogy olyanokat tegyen amit nem engedtem meg!

A baj itt van.

Önismételgetek csak:(

2022. okt. 31. 10:43
 54/102 anonim ***** válasza:
100%

Igen, önismételgetsz, mert nem fogod fel, mit ír itt mindenki!

A gyerek valószínűleg intelligens, hisz manipulál. De mindent megbeszéltünk, hogy felhívja magára a figyelmedet. Na, elemezzünk még?

2022. okt. 31. 10:47
 55/102 anonim ***** válasza:
100%

A fene ebbe az autocorrectbe.

Mindent megtesz

2022. okt. 31. 10:48
 56/102 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek megtanítottad a pénz értékét? Tudja, hogy működik a bankkártya, hogy azon sem korlátlan pénz van.

Miért jár iskolapszichológushoz?

Ezt a sapka dolgot engedd már el, ezt minden kisgyerek csinálja.

2022. okt. 31. 11:01
 57/102 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a kommenteket.

Szerintem alapvető gyerek tulajdonság, hogy feszegeti a határokat, a szülőnek pedig az a dolga, hogy ezeket a határokat megszabja és következetesen betartassa. Az, hogy azok a határok hol vannak, családonként változnak. Akkor van baj, ha nincsenek, vagy nincsenek következetesen betartatva, így a gyerek nem érzi biztonságban magát, kibúvót fog keresni, tovább próbálkozik, stb.

Az, hogy elcsente a bankkártyádat, szerintem egy csíny, amire neked határszabással reagálni kellene. Leülni, elmondani, hogy ezt miért nem szabad és ha szeretne valamit megvenni, annak mi a módja, stb. Az ő korában ezt már meg kell értenie.

Mondom ezt úgy, hogy én kis tiniként gáz voltam ilyen szempontból, mert sokszor csentem ki anyu pénztárcájából párszáz forintokat. Mindig csak annyit, amennyit úgy gondoltam, hogy nem vesz észre. Hónapok után egyszer lebuktam kotorászás közben. Nem emlékszem rá, hogy reagált anyu, azt tudom, hogy dühös volt, mert loptam és amikor ez neki egyszer feltűnt még hazudtam is és a tesómra kentem, aki szintén tagadott. Arra viszont emlékszem, hogy iszonyat lelkiismeretfurdalásom volt utána nagyon sokáig, mert egyébként ha pénzt kértem és értelmesen alátámasztottam mire kell, akkor vagy kaptam, vagy megbeszéltük hogyan gyűjthetem össze. Szóval én most azt gondolom kifejezetten jó neveltetést kaptam, jó háttérből származom, mégis loptam és hazudtam. Másban is hazudtam, de mindig lebuktam és mindig elbeszélgettek velem. Mindig megmaradt az a nem jó érzés a végén és most ott tartok, hogy egyszerűen nem tudok hazudni, mert lerí rólam, hogy kamuzok. Illetve előbb adom oda az utolsó filléreimet is a szüleimnek, vagy akár adományként egy-egy szimpatikus szervezetnek, minthogy valami hülyeségre költsem. Mérnök lettem, három diplomával, jól élek, nem vagyok drogos és soha nem lopnám le mégcsak a szomszéd átnyúló fájáról sem az almát.

2022. okt. 31. 11:03
 58/102 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor itt a nevelési tanács: fogadd el, hogy a gyereked gyerek, ne várj el tőle olyasmit, amire korából adódóan képtelen (önálló tanulás 7 évesen), és ne tulajdoníts neki olyan motivációkat, amelyehez még fiatal (azért szalad el a pelenkacsere elől 1 évesen, hogy veled kitoljon).

Szívesen.

U.i: a gyerekedet senki nem hülyézte le. Abból, hogy ennyi idősen képes önállóan bankkártyával vásárolni, az jön le, hogy okos és életrevaló. A hiba nálad van, nem nála.

2022. okt. 31. 11:06
 59/102 anonim ***** válasza:
56%

Nevelj következetesen. Legyenek határok amiket NEM léphet át. Ha azt látja, hogy meg lehet veled bizonyos dolgokat tenni, mert max csak kiabálsz vele akkor persze hogy bevállalja a nagyobb jóért.

Ha meg abszolút tanácstalan vagy menj egy tanácsadásra akár egyedül vagy a gyerekkel.

Amúgy egy gyerek akkor csinál ilyej pofátlan megmozdulásokat, ha nem tiszteli a szüleit. Érdekes, más gyerekének ilyen eszébe se jutna. És nem azért, mert fél a szüleitől, hanem mert élesen meg lett húzva a határ. Szóval a gyereked nem hülye, hanem kifejezetten okos mert tudja hogy lehet téged, az apját meg a nagyszülőt is egyszerre manipulálni.

2022. okt. 31. 11:14
 60/102 anonim ***** válasza:
89%
A gyereked okosabb, mint te. Rájött, és ki is használja. Te meg nézel ki a fejedből, hogy most akkor mi van. Tartasz tőle, ezt is tudja, ki is használja. Igen, nevelési tanácsadóba mennék, meg pszichologushoz, de együtt, csaladterapiára, nézze meg a szakember a dinamikát köztetek. Nem normális, hogy a hétéves lopkod. De az se, hogy ennyire félsz tőle.
2022. okt. 31. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!