Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerekem hátam mögött...

Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?

Figyelt kérdés

Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?

Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?

Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.

Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!

Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.

Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.

Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??

De mi lesz így később?

2022. okt. 31. 07:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa vagy. Próbálj meg az ő fejével gondolkozni! Neki kellett az a vmi, meg akarta venni, tudta, hogy kártyával kell kifizetni, hát megpróbálta. És itt jössz te, nem szentbeszédet kellene neki tartani meg a bölcsis sapkalevételt felhánytorgatni, hanem elmondani neki, az ő szintjén, hogy ilyet miért nem szabad csinálni.
2022. okt. 31. 09:32
 32/102 A kérdező kommentje:

Kulcsszóként is írtam az atverést.

Kiskapuk alkalmazása, szülő kijátszása, EZEK a bajaim, kortól függetlenul mindig is problémák voltak.

Ami lehet egy dolog hogy gyerekek sajátossága, meg fejlődés, gyerekpszichologia, de ebből mi lesz felnőtten??

2022. okt. 31. 09:35
 33/102 A kérdező kommentje:

Nem felhánytorgattam a babakort. Csak jeleztem hogy ilyenek a gyerekek!

Kijátszák a szülőt.

Csak épp ebbol lesz az is felnőve hogy drogert pedig megölik a szülőt.

Vagy elmegy rabolni.

Vagy bármi.

Minek mondjam hogy nem szabad mikor nyilvanvóan tudja!!azért lop!

2022. okt. 31. 09:37
 34/102 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj, de nincs igazad. Egy atlag hétéves nem lop bankkártyát es nem lop boltból sem. Nem, nem "ilyenek a gyerekek", hanem a tiednél valami csúnyán felrement. Egy hétéves igenis tudja, hogy nem vásárolunk engedély nelkül anyánk bankkártyájaval. Illetve fel sem merül ilyesmi. Az biztos, hogy nagyon okos kisgyerek, de nincsenek neki határok felállítva. Nem magyarázzuk, hogy anya mikor örül meg mikor azomorú, hanem bizonyos dolgokat szabad, bizonyos dolgokat meg nem és kész. Pont mert a pici gyerek meg nem érti, milyen az, amikor más ember örül meg szomorú. Itt cseszted el, hogy az érzéseidet magyarazgattad ahelyett, hogy közölted volna vele, hogy ezt NEM es kész. A kisgyereknek nem kellenek hosszas lelkizős magyarazatok, mert nem értik,nem fogják fel. Ő is csak annyit értett, hogy anya dumál, addig is vele foglalkozik, és a sapkát a fejéről lekapni tovabbra is tök vicces.
2022. okt. 31. 09:37
 35/102 anonim ***** válasza:
100%
Hű, ez egyre durvább. Ha az én hat és fél évesen csinálná ilyet, először jót röhögnék magamban, hogy milyen életre való a gyerekem, utána meg letolnám, hogy ilyet nem szabad, mert a kártya anyáé, ha kell valami, szóljon, megbeszéljük. Eszembe sem jutna ilyesmi, mint neked.
2022. okt. 31. 09:40
 36/102 anonim ***** válasza:
100%

Hát miután te sem vagy normális, nem csoda, hogy a gyerek így viselkedik.

1, A sapka levételt ami egy vicces dolog egy pici gyereknek, hogy lehet a lopással összehasonlítani?

2,Ha nem azt látnám az írásaidból, hogy nálad komoly problémák vannak fejben, akkor arra, hogy a gyerek nem érti a mimikát mondanám, hogy tipikus autisztikus tünet. De te sem értessz semmi a gyerekből, így sanszosan ezt sem érthetted nála.

Egy

3, Egy 7 éves gyerek, miért netezhet kontroll nélkül, hol és kitől tanulta meg az online vásárlást?

Ha ez nem kamu nálatok erősem elkéne egy segítőszakember beavatkozása.

2022. okt. 31. 09:41
 37/102 anonim ***** válasza:
100%
Ja és totál egyetértek a 34-sel, van, ami egyértelműen a NEM kategória, ami nem vita tárgya.
2022. okt. 31. 09:42
 38/102 A kérdező kommentje:

A baj ez is hogy tudatos!

Tudja hogy nem szabad elvenni a kartyát.

Azt is tudja hogy lopni sem szabad.

De megteszi mégis!

Felnőtteket ver át nem csak engem.

Legutóbb a párom előtt olyanokat csinált, hogy kivett a tarcámból pénzt, tul feltunően csinálta, szólt a párom, észrevettuk rászóltunk, visszaadta.

És a mamájánál derült ki, hogy átvert mindkettőnket, ugyanis amivel feltűnősködött es visszaadta, az csak terelés volt egy másik lopásról!

Szóval egy feltunő nyilvánvaló lopással terelte el a figyelmet egy másik aljas sunyi lopásról. És mosolyogva adta vissza amit észrevettünk.

Szóval lopásokat olyan lopással álcáz, amikben játsza a bűnbakot, szánombánom visszaadja, a szülő azt hinné a gyerek megbánta visszaadta meg minden intézve, közben meg 2 felnőttet vert át. Mert az volt neki a lényeges amit visszaadott, hanem a másik lopás amiről figyelmet terelt el egy egyszerűbb lebukhatóbb nyilvánvalóbb feltűnő lopással.

Ez a figyelem elterelés ez megvan honnan van. De én nem lopni tanitottam. Csak anno azt olvastam hogy ha pl nem akar vmit a gyerek hazamenni a játszóról, vagy nem érti azt hogy nem, simán tereljük el, pl azt mondom csinálok otthon finomat vagy labdázunk otthon induljunk haza, ilyenkor siman jön velem a játszótérről HA a figyelmét terelem és így iranyítom és nem "paranccsal",hogy megyunk es kész ha tetszik ha nem.

Igy láttam hogy ezt alkalmazza ő is, ha kellett neki valakitol vmi játék akkor odament az illetőhöz felkeltette annak érdeklődését a hintára vagy labdára akármire, es ahogy a másik elment hintázni labdázni bármi, meg is szerezte az áhítozt játékot.

A figyelemelterelés alkalmazása az innen lehet neki. Számtalanszor alkalmaztam es alkalmazza ő is.

Na de a lopás??

Szabályszegések??

2022. okt. 31. 09:53
 39/102 A kérdező kommentje:

A sapka es lopas kozti azonosság:

Nem a szülő ellen iranyul egyik sem. Nem a szülő bosszantása vagy károsítása a cél.

Hanem csak maga a játékélmény!

Nem netezik korlátlan. Es latom hogy jatékokat tölt be vagy tölt le google playről jóhogy figyelem hogy ne felnőtt tartalmakba ütközzön vagy bármi. Amig játékot látok a képernyőn es amig megengedett idon belul van addig semmi bajom ki megyek nyugodtan wc re is. Nem is gondoltam volna hogy csak épp bankkártyával fog rendelgetni!

Meg nem bonyolult egy onkine bankkártyás vásárlás ne tegyetek már ugy hogy én ilyenekre tanitom!!

Klikkelsz egy jatekra kidobja szerintem egybol hogy download x euro kattins. Egy fogyatekos is tudna neten vásárolni. Lepésekben vezetik miket kell megadni. Nem kell ezt tanulni!

2022. okt. 31. 09:58
 40/102 anonim ***** válasza:
83%
Szar szülőknek innen gyereke lesz.
2022. okt. 31. 10:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!