Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerekem hátam mögött...

Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?

Figyelt kérdés

Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?

Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?

Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.

Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!

Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.

Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.

Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??

De mi lesz így később?

2022. okt. 31. 07:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 A kérdező kommentje:
7
2022. okt. 31. 08:17
 12/102 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a bankkártyalopas az egy komoly határ. A többi,amit leírtál, csak szemtelenkedés. Ez viszont igazi lopás, nagyon komoly dolog.

Én nem keménykednék most. Megmondanám egyenesen, hogy óriásit csalódtam, nem gondoltam volna, hogy dugdosnom kell a kartyamat a saját lakaaomban a saját gyerekem elől. Nem bizom benne innentől kezdve, es kemenyen meg kell dolgoznia azért, hogy visszaszerezze a bizalmamat. Nincs konkrét büntetés, semmi kedvem ilyenekkel szarakodni, de én borzalmasan rosszul érzem magam, és neki is szégyellnie kellene magát. Semmi kedvem a tovabbiakban vele beszelgetni vagy vele együtt lenni, húzzon a szobájába.

Ha ettől nem érzi rosszul magát, akkor pszichológus.

Hány éves?

2022. okt. 31. 08:20
 13/102 anonim ***** válasza:
90%

Egy kisbaba nem manipulál... Ledob dolgokat, mert tetszik neki a gravitáció hatása, nem akarja, hogy pelenkát cseréljenek/öltöztessék, mert az unalmas, de attól még megcsináljuk5, mert nem hagyjuk sz.ros pelenkában a gyereket.

Ha nagyobb, akkor dacol, és ellenkezik, mert tesztelgeti a határokat, próbálgatja mi történik, ha anya akaratával szembemegy. Ez is a fejlődés része, teljesen normális, attól még nem kell ráhagyni. Nem arról szól, hogy szándékosan jól kicsesszen veled, és ha magadra veszed és megsértődsz rajta és úgy reagálsz, mint egy másik dacos gyerek, akkor lesz az, amit írsz, hogy nem lesznek keretek és szabályok, bármit lehet, és lényegében csak kreatív a gyereked, megoldja, amit akar. Azért nincs rád tekintettel, mert eddig se vártad el tőle.

2022. okt. 31. 08:22
 14/102 anonim ***** válasza:
71%

Igen, kicsiként is nevelni kellett volna. A gyereked nem rossz volt, hanem próbálgatta a határait.

"Vicces eliszkolni anya elől, mert mókás, ahogy üldöz."

"Vicces levenni a sapkát, mert akkor mindig fura fejet vág".

Teljesen normális viselkedés, amelyekre ha akkor egyértelmű választ adsz, századjára megértette volna. :)

2022. okt. 31. 08:23
 15/102 A kérdező kommentje:

13#

De ő sem manipulál nagyobbként sem.

Az ő szótárában ezek ugyanazok a jelentéssel bírnak!!

Nem különbözteti meg az átverések "súlyát"!

Csak azt nézi neki mi vicces, vagy mi kellene, es eléri, amikor a szülő nem figyel oda! A kiskapuk kijátszása!

Babaként kifejeztem pl a sapkánál hogy mérges vagyok. Eleinte persze azt sem ertette hogy az negativ!!!

Nem is ertette miert baj az ha egy másik ember mérges dühös. Az is csak egy reakcio volt neki.

Anya erre mosolyog, arra a dologra meg dühös. Es ennyi ment neki át.

Ezzel us vesződtem hogy megertse azt ha anya mosolyog az JÓ, ha mérges az meg NEM JÓ!

Neki csak annyit jelent hogy jé, többféle reakció létezik a világon.

Tehát babakorában még arra is próbáltam tanítani ha anya mérges az baj, az nem jó, nem a mérget kell kivaltani a másikban.

Nem is tudom mikor ért meg erre a szintre egyaltalán hogy ne akarja, hogy mérges legyek. Mert azzal kezdtük hogy neki mindegy volt anya mosolyog e vagy mérges. Szinte minden arcmimika reakcio neki még újdonság volt szinte. Nem társított hozzájuk semmit.

Ma sem úgy vette ki a bankkártyát hogy ő bajt okozni szándékkal, hanem neki kellett egy játékhoz anya nem adná ide, akkor majd a háta mögött.

Ez ugyanaz mikor bölcsiben levette a sapkám mert anyának épp tele a keze nem tud mit tenni és vicces.

Nincs sulykülönbség a gyerek felfogásábab egy bankkártya és egy sapka közt. Az anyának van ebben súlykülönbség csak.

2022. okt. 31. 08:33
 16/102 anonim ***** válasza:
60%
Általában ott van elrontva az egész, hogy a szülő már a gyerek babakorától kezdve türelmetlen, minden nap kiabál, olyanért is ami normális velejárója a gyerekek fejlődésének. Nem következetes, végül mindig enged a hisztinek, csak hogy nyugalom legyen. Ebből alakul ki az, hogy iskolás korára a gyerekben semmiféle tisztelet nincs a szülő irányába (hiszen fordítva sem volt sosem), a szülő szavának nincs súlya. A kiabálások úgymond elhasználódtak, nem éri el az ingerküszöböt, hiszen úgysincs büntetés, nincsenek következmények. 7 évesen már nehéz lenne ezt visszahozni egy normális szintre, de nem lehetetlen. Teljes változás kell, korlátok és 100%-os következetesség.
2022. okt. 31. 08:38
 17/102 anonim ***** válasza:
90%
Egyszerűen felejtsd el azt a felfogást, hogy a gyerek direkt kicseszik veled. Ilyen nincs, hacsak nem valami súlyos személyiségzavar áll a háttérben.
2022. okt. 31. 08:41
 18/102 A kérdező kommentje:

Ez altalában véve.

Én azért megtettem olyanokat ha nem mellettem jött a biciklivel, nem tarrotta be a szabályokat, akkor képes voltam a biciklijét (jo kis nehéz vas..)de hazacipelni a kezemben, ő meg végigsírta az utat hogy nem biciklizhet.

Nem levegőbe ordítozok csak.

Mindig mindennek mutatom a következményeit, tanítom is.

Megesett olyan is hogy a házi meg nem csinálása miatt nem mentünk el az ugrálovárba, amit annyira várt. De ez volt a feltétele hogy ekőtte házi. Nem csinálta laptop ment? Oké ugrálóvár ugrott. Akkor is volt sírás. Tanítom a felelősségre. Ugyanis ha en erőszakosan lekapcsoltattam volna akkor vele a gépet és ÉN ültetem le tanulni, azzal soha nem fogja megtanulni hogy felelősséget válllajon hogy ő MAGÁTÓL kapcsolja le a gépet és üljön le házit írni.

Próbálok mindig következetes lenni.

2022. okt. 31. 08:45
 19/102 A kérdező kommentje:

Nem a "direktkicseszés" a bajom

Hanem felnőtten meg majd megol mert kell drogra pénz? Ilyen rémképeim vannak.

2022. okt. 31. 08:49
 20/102 A kérdező kommentje:

Mert ha ezt a szitut nézzük ott sem a szülővel akar a gyerek kicseszni csak kéne pénz!

Ugyanaz mint amikor leveszem anya sapkáját mert az vicces

Meg elveszem a bankkártyát mert játék kell.

Végülis nem anya ellen van a szándék

2022. okt. 31. 08:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!