Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerekem hátam mögött...

Ha a gyerekem hátam mögött kiveszi a bankkártyámat és neten vásárolna róla, és csak az sms jóváhagyó kódon bukott el, mit várhatok tőle ha nagyobb lesz?

Figyelt kérdés

Hogyan neveljem, kezeljem hogy megelőzzem a bajokat?

Vagy ne ijedjek meg hogy a saját gyerekem akar átverni?

Mikor kisebb volt is ilyeneket csinált.

Pl mikor nem akart rajzolni festeni vagy bármi, el lehetetlenített, ledobta a ceruzát, leesett a papír, nem viselkedett, erre azt mondtam hogy akkor pakolja össze az egészet nem fogok vele rajzolni festeni nem játszunk!

Erre örömmel segített pakolni eltenni az egészet. Akkor esett le hogy jóformán manipulált, és nem akar rajzolni.

Vagy még korábban, amikor tudta hogy pelenkacsere lesz, direkt bekúszott, eliszkolt a franciaágy azon végébe ahonnan ki sem lehet szedni hanem végig kell másznom az egész ágyon, amit tudta hogy nem szeretek, es nem akarom, hogy visszahozzam és kérésre meg nem jött vissza.

Vagy én látom rosszul az egészet, és ilyenek a gyerekek és ez nem nevelés kérdése? Hanem oda kell figyelni arra hogy a saját gyerekem ne verjen át??

De mi lesz így később?

2022. okt. 31. 07:30
 61/102 anonim ***** válasza:
94%
59-es, olvasd végig az egészet. Nem a határokkal van itt a gond. A kérdező próbál határokat húzni, szigorú is próbál lenni, de olyanokat vár el kezdetektől fogva, amire a gyerek koránál fogva még nem képes. Ez így nem nevelés, ennek semmi értelme.
2022. okt. 31. 11:24
 62/102 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván leveszi a bölcsis a fejedről a sapkát, mert vicces. Érti ő, hogy nem szabad, hiszen elmondtad neki jópárszor. Csak épp leszarja, mert bölcsis. De te vagy a felnőtt, neked kellett volna megoldást találni, pl. saját magad levenni a sapkádat, akkor ő nem tudja. Vagy ha ez nem opció, akkor a kezébe adni valamit, hogy azzal foglalkozzon. Vagy beszélni hozzá, hogy most rádadom a kabátot, segíts, tedd bele a kezed. Most bekötöm a cipődet, próbáld meg te is, hátha sikerül. (Nyilván nem fog sikerülni, de amíg elfoglalja magát az egyik cipővel, addig ráadod a másikat, ráadod a sapkát, sálat...)

De ezekhez a megoldásokhoz másképp kell gondolkodnod. Írhatnánk ide ötleteket, hogy oldd meg a bankkártyás problémát, de nálatok rendszerszintű gond van, ezen nem segít egy-egy tanács. Szóval menjetek el nevtanba/pszichológushoz, ahol nem csak egy-egy tanácsot adnak.

(Amúgy én simán adnék zsebpénzt a gyereknek, valami olyan összeget, amiért kis szar hülyeségeket vásárolsz neki. Megkapja a pénzt, te meg ezután nem veszel neki ilyesmiket. Ha nyávog valamiért, akkor vegye meg ő. Persze érdemes először naponta adni, bármilyen kicsi is az összeg, és mindenképp készpénzt. Aztán idővel hetente, majd havonta, és persze egy idő után, ha már érti a dolgot, akkor áttérhettek virtuális pénzre - akár úgy is, hogy a hűtőre felragasztott cetlit vezetitek az "egyenlegét".)

2022. okt. 31. 11:55
 63/102 anonim ***** válasza:
100%
Akinek van még türelme ehhez, vendégem egy kávéra! 😀Menthetetlen...
2022. okt. 31. 12:42
 64/102 anonim ***** válasza:
82%
Nem olvastam el az összes választ, csak addig ahol a kérdező leírja hogy hét éves gyerekről van szó. Kérdésem. Honnan tudja egy hét éves, hogyan kell neten vásárolni, hogyan kell a kártyát használni? Ennyire hiperintelligens ez a generáció vagy én vagyok lemaradva?
2022. okt. 31. 13:40
 65/102 anonim ***** válasza:
91%

Igen, te vagy lemaradva. Szépen megtanulnak a netről bármit, nem kell nekik hiperintelligensnek lenni hozzá. Plusz a felületen mindenhova oda van írva, mit kell nézni a kártyán, rohadtul nem bonyolult bepötyögni a nevet meg a szamokat.

Inkábbarról van szó, hogy egy hétévesnek ilyesmi nem szokott eszébe jutni. De a kérdező gyereke rendszeresen lop.

2022. okt. 31. 14:08
 66/102 anonim ***** válasza:
41%

Nyugi én tudom miről beszélsz!!

Nekem a lányaim pont ilyenek csak éppen a tanulással és kötelezettségekkel szemben. Kb szembe röhögnek és flegmáznak, csak azért sem csinálják amit kérek. Ha büntetem őket, azt is kiröhögik, akkor az ágyban a fal felé fordulva alszanak... Szóval semmit nem ér semmi, a józan ész és beszélgetés pláne nem. Ugyan lopni nem mernének tőlem, mert tudják, hogy azért nagyon elverném mindegyiket. Igen, jól olvassa mindenki, azért megverném őket, még nem volt rá példa de van az határ, amire azt mondom... Na ezt ők is nagyon jól tudják, nem merik megkockáztatni.

Azzal semmit nem érsz el sajnos ha csúnyán nézel rá, az ilyen természettel rendelkező gyerek csak kiröhögi.

És bármilyen hihetetlen, nem mindenkinél válik be a ma oly divatos liberális nevelési elv.

2022. okt. 31. 14:28
 67/102 anonim ***** válasza:
100%

Nevelési tanács kell? Menjetek el nevelési tanácsadóba (pedagógiai szakszolgálat), és fogsz kapni tanácsot, pszichológustól. Ugyanis nem (csak) akkor kell felkeresni, ha nem intelligens a gyerek, azon változtatni nem tud, maximum mérni a szintjét.

Itt az a gond, hogy folyamatosan ugyanazokat a köröket futod a gyerekkel, és nem változik semmi (miért is változna), egyértelmű, hogy szükséged van egy olyan emberre, aki felteszi a megfelelő kérdéseket, és segít jobb stratégiákat kialakítani.

2022. okt. 31. 14:33
 68/102 anonim ***** válasza:
23%

Van egy kulcsmondat: te se nyomkodd a telefonodat!

A gyereked azért vett ki pénzt a tárcából feltűnően mert figyelmet szeretne. A bankkártya ugyanez, mert ha kiderül, akkor vele foglalkozol!!!

Mikor játszottatok, sétáltatok utoljára kettesben úgy, hogy élveztétek, hogy csak rá figyeltél?

Figyelemfelhívás a részéről.

2022. okt. 31. 16:18
 69/102 anonim ***** válasza:
60%

Nem vagyok kütyüellenes, de nekem a 9 éves fiam sem töltöget le csak úgy felügyelet nélkül semmit. Azt is megkérdezi, hogy mikor használhatja a tabletet pl, azt használhatja, ami rajta van, nem tölt le semmit egyedül, nem is lehet. Te ezek szerint nem kis időre hagyod ott a gép előtt egyedül, ha van ideje ellopni a kártyát, meg még fizetni is vele. Magyarul azt sem tudod, mit csinál.

Ha pedig a gyerek tényleg ilyen, és még csak fel sem fogja, hogy ez rossz, akkor sürgősen elvinném én is szakemberhez. Valami nem kerek ott, ahol a gyerek lop és csak vigyorog rajta.

2022. okt. 31. 17:01
 70/102 anonim ***** válasza:
92%
Na, végigolvastam mindent. Az egész helyzetről egy film jutott eszembe. Beszélnünk kell Kevinről. Persze, ott durva kimenetele lesz a történet végének, de van némi hasonlóság az itteni helyzettel. Anya nem tudja jól szeretni a fiát, nem tudja már babakorától, hogy mit kell vele kezdeni. Ellátja, de nem szereti, vagy nem úgy szereti ahogy kellene. Kérdező! Már rég kicsúszott a kezedből az irányítás. Azt kell megértened, hogy te otthon a négy fal között ezt már nem tudod helyrehozni. Szakember kell.
2022. okt. 31. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!