Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem megpofozta a gyereket...

A férjem megpofozta a gyereket. Most mi legyen?

Figyelt kérdés

November végén lesz 3 éves a lányunk. Most van dackorszakban. Ma csinált egy hatalmas hisztit. Nem érvényesült az akarata, fejhangon visított, a kanapéhoz vagdalta magát. A férjemnek elege lett és arcon csapta. Még sosem bántotta a gyereket. Nem vagy a hiszti híve, de a verésé sem. Mi megbeszéltük, hogy sosem fogjuk bántatni. De amúgy már lassan 1 éve megy ez a hisztizés. Most telt be nála a pohár.

Ilyenkor mi legyen? Haragszik ezért a gyerek? Fél most az apjától? Megszeppent és sírva futott hozzám. Talán hüle döntés volt tőlem, de megvigasztaltam és a férjemet is leszúrtam a gyerek jelenlétében. Ez rossz húzás volt?

2021. okt. 1. 22:37
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
23%

60as, oké és akkor egyúttal azt is mondja hogy apa megütött, rossz volt, viszon te meg olyan hisztis voltál hogy legszívesebben agyoncsaptalak volna?

Mert ha az apa negatív cselekedetét ki kell beszélni, akkor a gyerekét is gondolom.

2021. okt. 3. 15:42
 62/64 Derjaderja ***** válasza:
94%
Plusz szerintem nincs ritka pofon ott, ahol elfogadható módszernek tartják. Akkor ugyanis nincs értelme. Vagy egy bejárott következmény, amiről tudni, mikor jön (és akkor nyilván nem ritka) vagy szimpla random acting out, ami meg biztos hogy nevelésileg cèltalan.
2021. okt. 3. 15:44
 63/64 Derjaderja ***** válasza:
77%

61. Nem apa nem volt "rossz", én gyerekre se mondanék ilyet, hanem mérges lett, hibazott, nem megfelelő módszert választott.

A gyereknél kérdés mit tett. 3 éves vsz ugyanazokat "teszi" naponta ezerszer, hisztizik, elszalad, nem engedelmes, szabályt szeg mittudomen. Ha nem volt extra, nem érdemes átbeszélni, hanem legközelebb alkalmasan kell kezelni, apával egyetértesben. A gyerek azonnal érteni fogja hogy a szülők megegyeztek.

Ha egy olyab dolog, ami kiugró vagy először fordult elő akkor érdemes lehet átbeszélni, mért volt helytelen pl. Ha mondjuk firkált a falra, az jól megfogható, már a pici gyerek szàmára érthetővé lehet tenni, mi velr a baj.

De az ilyen általanosságokat nem hogy már elvetette a sulykot, egy órán belül már negyedjére hisztizett, a szokottnál szemtelenebb volt stb. Ezt ők utólag már nem tudják megérteni, hogy mit hibáztak.

2021. okt. 3. 15:50
 64/64 anonim ***** válasza:
40%
Én meg szoktam mondani a gyereknek néha, mikor nagyon felhúz, hogy örülhet, hogy én vagyok az anyukája, mert más már megcsapta volna, és nekem is nehéz visszafogni magam. Ilyenkor megyek másik szobába, vagy küldöm őt másikba. Szerintem ez tök korrekt, tudom, hogy ő is csomószor megütne, régebben meg is ütött, harapott, rugott sokszor. Az indulattal semmi gond, amíg vissza tudja fogni az ember, vagy máshogy levezetni. Én ezt mondtam neki.
2021. okt. 3. 19:40
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!