Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem megpofozta a gyereket...

A férjem megpofozta a gyereket. Most mi legyen?

Figyelt kérdés

November végén lesz 3 éves a lányunk. Most van dackorszakban. Ma csinált egy hatalmas hisztit. Nem érvényesült az akarata, fejhangon visított, a kanapéhoz vagdalta magát. A férjemnek elege lett és arcon csapta. Még sosem bántotta a gyereket. Nem vagy a hiszti híve, de a verésé sem. Mi megbeszéltük, hogy sosem fogjuk bántatni. De amúgy már lassan 1 éve megy ez a hisztizés. Most telt be nála a pohár.

Ilyenkor mi legyen? Haragszik ezért a gyerek? Fél most az apjától? Megszeppent és sírva futott hozzám. Talán hüle döntés volt tőlem, de megvigasztaltam és a férjemet is leszúrtam a gyerek jelenlétében. Ez rossz húzás volt?

2021. okt. 1. 22:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
19%
"Az urammal." Innentől kezdve nem nagyon vagy komolyan vehető, 10-es!
2021. okt. 1. 23:53
 12/64 Derjaderja ***** válasza:
81%
Vajon mért?
2021. okt. 2. 00:01
 13/64 anonim ***** válasza:
69%

Mint mindig, most is egyetértek Derjaderjával, ő ebben a kategóriában a legnormálisabb anyuka. Ismét ő adta a leghasznosabb választ.

A #11-es válaszoló meg csak kiragadott egy jelentéktelen szót, hogy belekössön.

2021. okt. 2. 00:18
 14/64 anonim ***** válasza:
83%

9-es vagyok. Valóban Derjaderja jó dolgokat írt. Én is verés ellenes vagyok. Attól mert 9 év alatt mondjuk 5 pofont kapott a fiam (nyilván nem vagyok rá büszke de sajnos szükségét éreztem).

És igazán jól nevelt okos gyerek, nem szenved semmiben hiányt. Nem lett lelkileg traumatizalva ez által. Én is talán 2-3 pofont kaptam életemben de engem nem neveltek a szüleim normálisan. KB mindent megengedtek... Csoda hogy nem lettem ennél rosszabb 😀

De amiket óvodában és iskolában látok sokszor, a többi gyereket. Ahogy a szüleikkel/tanaraikkal beszélnek és viselkednek... És nem a gyerekotthonos gyerekek. Ők egy teljesen más kategória. Hanem akikkel a fiam jár.

Nem azt mondom hogy őket is verni kellene de meg kellene valamilyen módszerrel NEVELNI őket.

Csak egy példa: covid óta suli előtt várjuk a gyerekeket előre megadott időpontban jönnek ki. 9 éves gyerek kijön. Anyja lába elé leb@ssza a kabátot meg az iskolatáskát és elfut... A parkoló irányába gondolom az autóhoz. És nem egyszer történt meg. Anyuka meg felveszi és megy utána, mint valami rabszolga. Gyerek már sehol... Ki tudja mikor csapja el egy autó. Ha az én fiam csinálna ilyet... Lehet hogy a 10.alkalom után ott mindenki előtt felpofoznám. Akkor is ha feljelentenek. De ez már kiskorában el lett rontva gyanítom.

Nem is a gyerek hibája ez... Sajnos a legtöbb mai szülő nem neveli a gyerekét, hagyja hogy ő legyen a főnök. Ezért nem tisztelik a szüleiket és a többi felnőttet sem.

El lehet ítélni is a véleményem miatt de akkor is ezt érzem. Aki meg ok nélkül veri a gyerekét stb. Elhihetitek nem egy esetet láttam... Nem is tudom mit tennék velük mert ők aztán tényleg egy életre megnyomorítják a saját gyermekeiket.

2021. okt. 2. 00:35
 15/64 anonim ***** válasza:
63%
okkal mért csapás vagy az ok nélküli rendszeres bántalmazás
2021. okt. 2. 00:38
 16/64 anonim ***** válasza:
67%
Férjed jól tette.
2021. okt. 2. 00:47
 17/64 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem itt azok is válaszolgatnak, akik utálják a gyerekeket, mint a többi kérdésnél. És a véleményüket biztosan nem mernék kifejteni a rendőrségen például, vagy felvállalni a családsegítő előtt, esetleg a tanárnő, óvónő előtt.

Ne hallgass rájuk.

10es válasz tök korrekt, én is így gondolom, és velem is így volt. 2 évesen a fenekére csaptam, nem is sírt, talán nem is érezte a pelenka miatt, de nekem nagyon rossz volt. Leginkább azért, mert ijesztően jólesett megütni, mikor annyira dühös voltam rá. Azóta csak erősebben fogom a karját, miközben leültetem és emelem/húzom erősen fogva, hogy bevigyem a szobájába lehiggadni. Ezeket ugyanúgy sérelmezi, mintha verném, mert erőszakot alkalmazok, a múltkor tiltakozott, hogy "anya ne bánts"(már 7 éves). Nagyon kiakasztott, mert büszke voltam rá, hogy nem ütöm, erre mégis tart tőlem, ha ideges vagyok, és akkor vagyok ideges, ha ő hisztizik.. Szerintem bármit is csinálsz helyette, ha erővel teszed, ugyanazt a hatást éred el, más ötletem meg nincs, mert nem tombolhat akárhol, ki kell emelni a helyzetből, azt meg csak erővel lehet megtenni, ha nem mozdul magától.

2021. okt. 2. 07:15
 18/64 anonim ***** válasza:
82%
Ezen lehet vitázni! Ha jól tette az apa, ha nem, ezt akkor sem a gyerek jelenlétében kell megvitatni!!!
2021. okt. 2. 08:45
 19/64 anonim ***** válasza:
69%
Ha a gyereked előtt cseszed le az apját akkor úgy lesz vele, hogy neked nyugudtan hisztizhet, és fog is. Az én gyerekem pl egy csapás után mégrosszabb, neki olaj a tűzre
2021. okt. 2. 08:56
 20/64 anonim ***** válasza:
38%
Nem tette jól, hibázott, de a kérdést, hogy elismeri-e. A legrosszabb dolog, amit tehettél, hogy a gyerek előtt a férjed ellen fordultál. A gyerek ezt mostmár mindig ki fogja játszani. Fene nagy francok, amit akarnak, arra van eszük. Legközelebb egységben lépjetek fel és később beszéljétek meg.
2021. okt. 2. 09:37
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!