Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás korú kisgyerek észreves...

Óvodás korú kisgyerek észreveszi, ha az anyja depressziós?

Figyelt kérdés
Ha az anya próbálja a gyerek előtt tartani magát, akkor is feltűnik neki?
ma 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ. A depressziónak is vannak különböző fázisai és típusai. A mély melankóliával járó depressziót biztosan érzi. Amit kordában tud tartani az anya és tud funkcionálni a mindennapi életben, azt nem.
ma 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Értelmes, tehát nem fogyatékos gyerek érzékeli a hozzá közel állók érzelmeit és reagál azokra. Egy 3 évesnek fogalma nincs arról, mi az a depresszió, de azt tudja, milyen szomorúnak vagy feszültnek lenni. Ha valóban depressziós az anya, az enm úgy működik, hogy a gyerek előtt tartja magát. Nem tudja tartani magát.
ma 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nekem mondta már kisebb korában is,hogy anya,ne legyél már szomorú.

Úgyhogy persze, észreveszi.

ma 17:03
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
Vicceltek? Felnőtt emberek nem veszik észre sokszor a legközelebbi családtagukról.
ma 17:39
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
A felnőtt ember nem olyan érzékeny, mint egy gyerek.
ma 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:
21%

5, az empátia 8-9 éves korra alakul ki. Egy 3-5 éves még az "önző-én" fejlődési fázisban van.

Nem reàlis, hogy túlzottan beleélje magát az anyja lelki állapotàba. Ha észre is veszi, mélyen nem érti.

ma 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

6

A kérdés nem az volt, hogy empatikus e a gyerek, hanem hogy észreveszi e. De amúgy ha anya szomorú, arra már egy csecsemő is szomorusaggal reagál.

ma 18:38
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Nem azt érzi a kisgyerek, hogy itt most depresszió van, hanem, hogy "valami van", és az más/rossz stb. Én gyerekeim is azonnal átveszik a hangulatomat, az 1 éves is. Ha próbálok csendben maradni, miközben valami vicceset láttam, akkor simán elkezdenek kuncogni, pedig azt se látják, mit láttam. Amikor megijedek valamitől egyből rohannak mögém. Mindent érzékelnek, bármennyire is próbálnám leplezni. A 3 éves már simán odajön egy nehéz, szar nap után, hogy anya te most fáradt vagy? Szerintem ha depressziós lennék, azt is tudnák, csak nem értenék és nem tudnák szavakba önteni.
ma 19:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!