Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utalhat ez önmagában tejfehérj...

Utalhat ez önmagában tejfehérje érzékenységre?

Figyelt kérdés

Kisfiam nemsokára 3 éves. És még mindig borzasztóan sokszor ébred éjszaka. De legalábbis nagyon sokat sír, forgolódik, nyönyörög.

Este lefekvés előtt még iszik tejitalt. (A kérdés nem arra vonatkozik, hogy kell-e neki, vagy nem.)

Általában elalszik, és rá 2-2,5 órára kezdődik a forgolódás. Vannak kevésbé rossz éjszakák, és vannak borzalmasak.

A szemét is szokta dörzsölni álmában, illetve van, hogy bedugul kicsit az orra.

Olvastam, hogy tejfehérje érzékenység okozhat ilyesmit. Valakinél volt hasonló? Érdemes ezzel a gyerekorvoshoz fordulni?

ma 06:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Orvos előtt én kihagynám a tejitalt és megfigyelném, anélkül is van e ilyen tünet. Amuyg napkozben nem kap semmi tejterméket?
ma 06:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Tejet nem iszik. Sajtot, ilyesmit nem igazán eszik.

Joghurtot szokott még kapni, azt szereti.

ma 06:57
 3/10 anonim ***** válasza:
A joghurttol nincs semmi tunete?
ma 06:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Találj valami alternatívát a telitalálat helyett és pár napon belül kiderül.
ma 08:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Milyen alternatívát? Semmi mást nem fogad el este. :)

Amúgy a tejfehérje érzékenység egy vérvételből kimutatható?

ma 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem mutatható ki sok esetben.

Passz az alternatíva mivel újszülött kortól fehérje allergiások a gyerekeim.

ma 08:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem a vérvételt, mert nemsokára úgyis mennünk kell vérvételre, aztán gondoltam hátha egy szúrással ezt is megoldhatjuk. :)
ma 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Letezik allergia vizsgalat verbol, csak ugye az a baj, hogy nem feltetlenul pontos. Asszem pont 3 eves korban mar megcsinaljak.

Nekem egyebkent ott kijott a tejfeherje allergia, de sok mas hulyeseg is, mint pl bors, hagyma, rakfelek, citrusfelek, alma. Ezekre nem vagyok allergias.

Viszont az igaz, hogy sokszor ki se mutatja azt, amire valoban allergias a gyerek.

Engem eppen amugy a ful-orr-gegeszetrol utaltak be, mert a tuneteim kozott ott volt a nagyon eros fuldugulas is.

A lenyeg hogy valamilyen szakorvosi beutalo kell, haziorvos nem irhatja ki es naaagyon sokat kell ra varni.

ma 09:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
ma 10:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom gyerekorvos kiírhatja a vérvételt, legalábbis a miénk azt mondta, hogy el tud küldeni minket, ha szükséges, mert szintén ebben vagyunk mi is, bár más tünetekkel.
ma 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!