Tejfehèrje èrzèkeny babák?
Sziasztok.
Elsősorban tápszeres babàk anyukàihoz lenne kèrdèsem..ha olyan gyanutok volt hogy a pici tejfehèrje èrzèkeny, gyermekorvossal konzultàltatok először vagy szakorvoshoz vittètek, esetleg ti magatok vàltottatok próbakèpp tàpszert? Mik voltak a tünetek amik felvetettèk az èrzèkenysèg gyanujàt?
Anyatejes, de a tünetekhez hozzá tudok szólni :)
Hasfájás, de nem extrémen
Csendes reflux ( csuklás, nyűgösség,orrdörzsölés)
Gyakori széklet
Híg széklet
Sok puki
Nem volt vér sem nyák eleinte. 7 hónaposan ahogy bevezettük a tejet úgy jött az extrémebb hasfájás, ekcéma, nyákos széklet.
Háziorvosunk adott beutalór, majd gasztrós utána.
Nálunk a tejes dolgok szorulást okoznak, de nagyon.
Jeleztem a háziorvosunknak, hogy mi a megfigyelésünk. Először nem akarta elhinni, de végül kaptunk beutalót a gasztroenterológiára.
Az én fiam ugyan anyatejes, de én simán a gyerekorvos javaslatára kezdtem tejmentes diétát a fiam ekcémája miatt. Elküldött a bőrgyógyászatra, de azért, mert alapból extrém száraz volt a bőre. Gasztroenterológián nem jártunk. Tényleg a tej volt az, a legkisebb diétahibára kiújult az ekcémája másnap. 1 éves korára elmúlt.
Szóval lehet, hogy simán felírja a tejmentes tápszert a gyerekorvos, nem feltétlenül küld szakrendelésre. Esetleg támogatást kaphattok szakorvosi papírral, nem tudom, van-e rá most.
Tejmentes tápszer az Alfamino és a Neocate, csak szakorvos írhatja ki első körben.
A Prwgomin/Peptit oírhatja ki sima orvos, de az nem igazi tejmentes, sok igazán érzékeny baba tünetel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!