Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen termékeket lehet enni...

Milyen termékeket lehet enni tejfehérje érzékenység esetén? (felvágottakban, kekszekben, péksüteményekben stb. benne van)

Figyelt kérdés

2021. dec. 8. 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos rengeteg mindenbe van, minden összetevőt el kell olvasni. Legalábbis én ott időztem minden pult mellett.

Vegán dolgokban nincs.

2021. dec. 8. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket, zabot, bulgurt, rizst, tésztát, halat, húst (ami nem marha)…. Sorolhatnám estig. Sok pékség van ahol rengeteg választék van tejmentes opciókból. Van növényi alapú joghurt. Ahogy növényi tej is. Rengeteg felvágott van ami tejfehérje, laktóz és kb minden mentes. Kecske sajtot pedig lehet fogyasztani, ahogy kecske tejet is, ha a növényi nem jön be.

Ha pedig nagyon egészségtelen dologra vágysz, akkor van mentes jégkrém, és fagyi, illetve még oreo kekszet is találsz. Van mirelit pizza is ami vegán (tehát tejmentes).

2021. dec. 8. 21:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Illetve az Aldi, Lidl és Auchan polcain rengeteg vegán opciót találsz. Tehát biztos hogy tejmentes. Nem kell semmi speckó helyre menni. De vannak kifejezett vegán boltok, ahol mindegy miért nyúlsz, mentes lesz.
2021. dec. 8. 21:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én babám a tejre és kicsit a szójára is érzékeny. Tejpótlóból a Happy márkát ajánlom (spar, lidl), a kókuszos egész jó. Tejföl helyett vegaföl, különböző van a sparban és a lidlben, nekem a sparos jött be. Sajt helyett lidl trapi meg mozzamio, vigyázz, gyorsan penészedik. Sonkákban nincs tej általában, májkrémből a gyulai, nádudvari nem tejes (de szójás, nálunk belefér). Fasírtot szoktam még enni a kenyérhez (sütőben sütöm, de kis fasírtok, nem egybensült). Reggeli pelyhek között is van tejmentes. Sós kekszből némelyik Croco jó, édesből pl. spar nápolyi, de az van több.
2021. dec. 8. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!