Más is tapaztalt szülés után ilyen alhasi érzékenységet?
Holnap lesz 4 hete, hogy szültem, természetes úton. Őszintén, annyira örültem, hogy végre újra emelgethetek, hajolgathatok, hogy amióta itthon vagyunk - ésszerűt keretek között - én szinte meg sem álltam, csak mikor már éreztem, hogy nem esik jól a hasamnak, akkor pihentem le. A vérzésem szépen csökkent, volt, mikor visszatért enyhén az élénk piros vérzés, de az sem volt nagy mennyiség, tegnap óta meg inkább már sárgás-piros, szagra sem változott. Igény szerint szoptatok, az elmúlt egy hétben rengeteget szopizott a kislányom. Korábban is volt, hogy enyhén érzékenyebb volt az alhasam, de mindig csak amolyan izomláz-szerű érzés volt rövid ideig, most viszont tegnap óta kis szünetekkel szinte folyamatosan megvan, ugyanolyan izomláz-szerűen, körbe végig a medencémben. Nyomásra nem fáj sehol semmi. Lehet ez attól, hogy elszoktak a nagyobb terheléstől az izmok, és ténylegesen izomláz? Vagy most a "maratoni szoptatások" miatt több oxitocin szabadul fel, és ezért? Ráadásul félig ülő pózban szoptatok, így a baba folyamatosan a hasamon fekszik. Mondom, a vérzésem nem rosszabb, nem büdös, pisiléskor nincs csípő érzés.
Másnak is volt ilyen? Mitől lehet? Csak a regeneráció része, húzódik minden?
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!