A férjem megpofozta a gyereket. Most mi legyen?
November végén lesz 3 éves a lányunk. Most van dackorszakban. Ma csinált egy hatalmas hisztit. Nem érvényesült az akarata, fejhangon visított, a kanapéhoz vagdalta magát. A férjemnek elege lett és arcon csapta. Még sosem bántotta a gyereket. Nem vagy a hiszti híve, de a verésé sem. Mi megbeszéltük, hogy sosem fogjuk bántatni. De amúgy már lassan 1 éve megy ez a hisztizés. Most telt be nála a pohár.
Ilyenkor mi legyen? Haragszik ezért a gyerek? Fél most az apjától? Megszeppent és sírva futott hozzám. Talán hüle döntés volt tőlem, de megvigasztaltam és a férjemet is leszúrtam a gyerek jelenlétében. Ez rossz húzás volt?
Semmi ne legyen, mi lenne?
A te elkényeztetésed miatt volt erre szükség.. elkanászodott a gyerek. A te hibád.
Szerintem is jól tetted, hogy kiálltál a gyerek mellett.
Az apa-gyerek viszony azon múlik, hogy ezután hogyan reagál az apja. El lehet fogadni, hogy itt most egy fegyelmezés és ő ezt helyén valónak érzi. Szerintem bocsánatot se kell kérnie.
Csak mondja el, hogy attól még nagyon nagyon szereti.
Uhh ez nagyon összetett kérdés. Abban te hibaztal az biztos, mint az egyik válaszoló már írta hogy nem a gyerek előtt kellett volna a ferjed ellen menni és a gyereket vigasztalni. Ez talán több rosszat tett mint maga a pofon.
Én sem vertem agyba főbe a gyereket de kapott pár pofont. Igaz fiam van az talán kicsit más. De ezzel akkor most meg is kezdődött a jatszmazas.
Pedagógus vagyok... Amilyenek a mai gyerekek... Bocsánat de 1-2nek elkélne 1 1 pofon. De leszogeznem hogy munkahelyi "gyerekeimet" SOHA nem ütném meg... Gyermekotthonban dolgozom... És sajnos sok kollegarol hallottam hogy megteszi... Látni soha nem láttam akkor nyilván jelenteném. De nagyjából rajtam kívül talán mindenki megtette már legalább 1x
Én is a verés ellen vagyok. De a szintén dackorszakos lányomat pont pár hete én is megpofoztam, sikított előtte az arcomba meg nyelvnyújtva röhögött amikor valamire kértem (már nem emlékszem).
Előbb ütöttem, mint levegőt vettem volna, iszonyú érzés volt, napokig szomorú voltam.
Én bocsánatot kértem tőle utána, elmondtam,.hogy helytelenül cselekedtem. A kiabálásnál, ha előfordul, is ezt szoktam tenni. Azt is mondtam, hogy viszont ő is hibázott.
Nekem az egy ilyen megvilágosodás is volt, hogy épp vmi nem jó. Elkezdtem egy könyvet olvasni, amiben találtam új módszereket, átgondoltuk az urammal, és más változásokat is tettünk.
Az ütés nem jó megoldás sosem. De sajnos el kell fogadni, hogy tehetetlen haragunkban (ami amúgy magunknak szól) néha hibázunk.
Szerintem nem baj, hogy megvédted a férjedtől, ha ez volt az őszinte reakció. A gyerekeknek az mindig a legjobb, ha hiteles a rendszer.
Esetleg röviden, együtt beszéljétek át, azt, ami törtènt. Apa mérges lett és haragjában hibázott, ez megesik az emberekkel. Mindent megtesztek azért, hogy legközelebb jobb módszerrel neveljétek.
Közben viszont tényleg legyetek következezesek, találjázok ki, mi a baj, még a dackorszakos hisztiknél is lehet a háttérben pl rosszabb időszak a Ti életetekben, túl sok program, átláthatatlan napirend stb.
Egy pozitív jutalmazós rendszer is segíthet, akár átmenetileg. Pl matricagyűjtés füzetbe.
De azért ne kövezd meg Magatokat szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!