Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem megpofozta a gyereket...

A férjem megpofozta a gyereket. Most mi legyen?

Figyelt kérdés

November végén lesz 3 éves a lányunk. Most van dackorszakban. Ma csinált egy hatalmas hisztit. Nem érvényesült az akarata, fejhangon visított, a kanapéhoz vagdalta magát. A férjemnek elege lett és arcon csapta. Még sosem bántotta a gyereket. Nem vagy a hiszti híve, de a verésé sem. Mi megbeszéltük, hogy sosem fogjuk bántatni. De amúgy már lassan 1 éve megy ez a hisztizés. Most telt be nála a pohár.

Ilyenkor mi legyen? Haragszik ezért a gyerek? Fél most az apjától? Megszeppent és sírva futott hozzám. Talán hüle döntés volt tőlem, de megvigasztaltam és a férjemet is leszúrtam a gyerek jelenlétében. Ez rossz húzás volt?

2021. okt. 1. 22:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 Derjaderja ***** válasza:
71%
A többi gyerek meg attól pánikolt be, hogy anyuka sírva könyörgött. Ha anyuka kicsit a helyén van és lefogja a gyereket és elveszi a kulcsot / szrik az egészre és elkezd a többi gyerekkel egy szuper játékot / kihív egy gyorslakatost / kiveri a zárat a helyéről aztán a gyerek néhány játékából fizeti az árát stb akkor másként lett volna szerintem.
2021. okt. 2. 12:31
 32/64 Derjaderja ***** válasza:
62%

Kulcsot meg el kell zárni, persze ezt nem vetem a szemére, mert mindenki hibázik.

A 2 évesem mindkét reteszt kinyitja a kertkapun. Ha megtalálja a slusszkulcsot, ellopja. Az unokatesó azzal kezdte a költözést hogy a kulcsot a tüzhelx szellőzőrácsába vagy mibe dobta. Ez van 😊

2021. okt. 2. 12:35
 33/64 Derjaderja ***** válasza:
64%
Még kereshetett volna pótkulcsot a kedvenc plüssfigura vagy a kedvenc kisautó belsejében, de ez már határeset az inkorrektség fele.
2021. okt. 2. 12:49
 34/64 anonim ***** válasza:
54%
Igen, én nem mondom hogy a gyerek hibája... KB minden a szülőé. Ő nem volt eléggé következetes és tekintélyt parancsoló. Kiskorában nyilván nem is azt mondom hogy ütni verni kellett volna. De ha kapott volna egyet, amikor totál elvetette a sulykot és anyuka akkor kiáll magáért akkor most nem ez lenne.
2021. okt. 2. 13:07
 35/64 anonim ***** válasza:
30%
Az is sokat elmond a magyar társadalomról, hogy azok vannak lepontozva, akik szerint nem helyes módszer a verés. Szegény gyerekek…
2021. okt. 2. 14:16
 36/64 anonim ***** válasza:
59%

35 mint ahogy az is sokat elmond hogy sokak szerint majomszeretettel kell csüngeni a gyereken és mindent meg kell engedni neki nehogy sérüljön a kis lelke, és emiatt elkényeztetett hisztigépeket nevelnek akik tönkreteszik nem csak a szüleik, hanem a környeztük életét is.

Nem azt mondom hogy agyba-főbe kell verni egy gyereket, de egy atyai vagy anyai pofontól az ég világon semmi baja nem lesz.

2021. okt. 2. 14:30
 37/64 anonim ***** válasza:
31%
Egyetlenegyszer ütött meg apám, egy pofont kaptam, a mai napig elítélem és gyűlölöm, hogy ezt tette. 😊
2021. okt. 2. 14:37
 38/64 anonim ***** válasza:
67%
A verés ellen vagyok, nálam egy pofon se fér bele, én sem kaptam, gyerekemet sem ütöttem meg soha, már kamasz, 14, jó tanuló, vannak vitáink, de mindent meg tudunk oldani. De: teljesen hasznosnak tartom a kizökkentést, ebbe beleférhet egy rákiabálás, akár vízzel lelocsolás (ezt mondjuk én nem csináltam). És szerintem is abszolút hiba volt, hogy a gyerek előtt cs.szted le az apját. Másrészt meg adott esetben a szülő igenis használja ki a fizikai erőfölényét, de ne ütéssel vagy rángatással, ne bántás legyen, hanem korlátozás, "testi kényszer", mint ahogy a rendőrök is alkalmazzák, az sem bántalmazás. Ki az, aki nem kapja el a gyereket, ha ki akar futni az útra, ki nem veszi el erővel a konyhakést, ha megszerezte? Egy hisztiroham során ugyanúgy árthat magának, másnak, ill.rongálhat. Ezt testi kényszerrel, lefogással megakadályozni szerintem szükséges. El kell neki mondani, hogy veszélyes, amit csinál és a szülő csak segít uralkodni magán, ennyi.
2021. okt. 2. 14:39
 39/64 anonim ***** válasza:
0%
37es ha elkényeztetett kis dög voltál gondolom apád is gyűlöl mai napig :-)
2021. okt. 2. 14:40
 40/64 anonim ***** válasza:
38%
38as kissé visszás vagy..megütni nem ütöd meg, de a felhevült gyereket hideg vízzel lelocsolni hogy esetleg leálljon a szíve az belefér..gratulálok, igazi jó középkori inkvizítor lenne belőled...
2021. okt. 2. 14:41
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!