Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok a játszótéri...

Mit gondoltok a játszótéri evésről? Szerintetek tényleg gonosz vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiam. Mindig úgy megyünk játszótérre, hogy előtte evett otthon, és sosem maradunk 1-2 óránál többet. Nem mindennapos nálunk a nasi, de alkalomszerűen igen, nincs eltiltva. Ellenben a többi anyuka folyton kipakol a játszótéren, kínálgatják a gyerekemet, aki persze ráröpül, és megindul a zabálás, ahelyett, hogy játszanának a gyerekek. Kezükben a csipsszel, nápolyival, tejszelettel ücsörögnek vagy futkosnak, összekenve a játékokat. Amikor szóltam, hogy ne adjanak a fiamnak, mert nemrég uzsonnázott, úgy néztek rám, mintha én lennék a világ legkegyetlenebb anyja, mondván nem lesz tőle baja, ez csak rágcsa, és nyomták a kezébe... a legutóbbi esetnél elszakadt a cérna és hazajöttünk.

A fiam jóllakott otthon, és csak azért akar enni ott, mert a többi gyerek is zabál. Most már ott vagyok, hogy nem szívesen viszem a játszótérre. Szerintem az evésnek nincs ott helye, de mégis nyomaszt a dolog, mi van, ha én gondolom rosszul?

2021. júl. 25. 12:13
1 2 3 4
 21/34 Derjaderja ***** válasza:
80%

Mondjuk kínálgatni se kéne. 2 éves kortól felfelé már elfogadja a gyerek, hogy ezt most nem lehet. Majd azt es akkor vagy ezt de akkor.

Nálunk pl a párom 14 éves fia szokott túrórudit kapni. Az az övé, neki hozza a párom.

Ha megkérdezi a lányom, megmondom, hogy az a masiké, és megindoklom, hogy Te na kekszet kaptál tízóraira vagy délután megyünk fagyizni, vagy a holnapi uzsidba kapsz egy kis túrórudit. Stb. Semmi gond nincs belőle.

2021. júl. 25. 16:47
 22/34 Derjaderja ***** válasza:
77%
De ha direkt őt megkínálják, az gáz. Illik a kínálásra a szülőtől engedélyt kérni, amikor a kicsi nem hallja.
2021. júl. 25. 16:52
 23/34 anonim ***** válasza:
89%

22: persze, ebben egyetértünk, más gyerekét engedély nélkül szerintem se kínálgassa senki. Már csak azért se, mert ugye nem tudhatjuk, nem allergiás-e az adott ételre.

De azért az is enyhe túlzás, hogy suttyónak állítanak be egyesek mindenkit, aki ad enni a gyerekének a játszótéren, mert esetleg nem egy köpésre lakik, ezért nem csak 1 órára szalad le, vagy mert pont úgy tudnak menni, hogy beleesik az uzsiidő, vagy akármiért. Senkinek semmi köze hozzá, foglalkozzon mindenki a saját gyerekével. Persze nyilván onnan fúj a szél, hogy akkor az ő gyereke elkezd hiszizni, hogy ő miért nem kaphat, de basszus, ezt a döntést ő hozta, játssza le a gyerekkel. Nehogymár nekem kelljen aszerint etetnem a gyerekemet, hogy ő mit enged meg a sajátjának és mit nem.

2021. júl. 25. 17:02
 24/34 Derjaderja ***** válasza:
100%
23. Igen, mindenben egyetértettem amúgy a kommentedben.
2021. júl. 25. 17:09
 25/34 A kérdező kommentje:

Semmi gond nincs, ha a napi programcsúszás miatt szépen megeszi a tízórait a gyerek a padon, tisztán, majd megtörli a kezét. Azzal van a baj, hogy felviszik a kaját mászókára, hintára, összeken/folyat mindent a ragacsos cuccal, és a szülők elvárják, hogy én is így neveljem a gyerekemet. Ahhoz már igenis van közünk, nem?

Örülök a véleményeknek, annak is ha valaki nem ért egyet velem, mert végülis ezért tettem ki a kérdést, hogy pro-kontra kapjak érveket, mert nem láttam a problémát teljesen.

2021. júl. 25. 17:12
 26/34 anonim ***** válasza:
87%
Persze, abban igazad van, hogy ne a kajával a kezében játsszon már. Igazából azért se kéne, mert tök veszélyes, fél kézzel kapaszkodva leeshet a mászókáról, félrenyelhet egy ugrás közben stb. Meg igen, összecsesz mindent.
2021. júl. 25. 17:14
 27/34 flora08 ***** válasza:
100%

Igazad van, én sem támogatom, hogy ennivalóval a kezükben játsszanak. Egyék meg nyugiban a padon, aztán mehetnek tovább.

Óvónő vagyok, és biztosan nagyon gonosz, de nem engedem a gyerekeket egy falattal sem kóvályogni. Sajnos nagyon sok gyereknél tapasztalom azt a rossz szokást, hogy útnak indulnak az ennivalóval, pl. kivesznek egy szelet almát az asztalon lévő tálból, és elindulnak vele. (Nem gondoltam korábban, hogy ilyen nehéz kialakítani ezt a szabályt, de ahol sok gyerek van, muszáj.) Nem, nem mondom, hogy csak megterített asztalnál szabad enni, csak azt, hogy ne sétálgassanak közben. Volt, hogy az udvarra hoztak ki a dajka nénik gyümölcsöt. Mondtam nekik, vagy itt maradnak és figyelik ők is a gyerekeket, vagy nem hoznak ki többet...a kismotorról meg a hintáról szedtem le a gyerekeket, miközben ettek, mert voltak akik nem értették meg, hogy maradjanak egy helyben, amíg megeszik azt a pár falatot. Úgyhogy lehet gonosz vagyok, de nem szeretném megélni, hogy valamelyik félrenyel, és fullad 😢

Ha belegondolok, aktív tevékenység közben én sem szoktam enni. Ha igen, akkor félbe hagyom arra az időre. Ezért fura, hogy mondjuk mászókázás/csúszdázás közben eszik egy kisgyerek.

2021. júl. 25. 19:44
 28/34 anonim ***** válasza:
61%

Játszótéren a gyereket akkor kínálom meg, ha megkérdezem az anyját (vagy aki felügyeli) hogy megkínálhatom-e a gyerekét. Játszóra csak egészséges "nasi" mehet, gyümölcs vagy zöldség max ropi féle.

Korona óta csak közeli baráttól fogadunk el ételt vagy kínáljuk meg. Az hogy más mit csinál, nem érdekel. Nagyon fontos szabály az, hogy idegentől nem fogadunk el semmit sem.

2021. júl. 25. 23:56
 29/34 anonim ***** válasza:
60%

Én meg azt gondolom (és erre nevelem a gyerekemet is), hogy kulturáltabb, inteligensebb dolog, ezt úgy megoldani, hogy ha kér a gyerek enni, akkor arra a kis időre félrevonulunk a játszótértől, és egy kicsit odébb ülünk le, hogy megegye.

Én sem úgy gondolom, hogy éheztetni kéne a gyereket, én is szoktam vinni Neki ezt-azt, ha megéhezne. De igenis tiszteletben kell tartani azt is, hogy közösségben vagyunk, és nem biztos, hogy mások szempontjából ez jól jön ki.

Önző, antiszociális hozzáállás az, ha egy közösségben csak azt nézi valaki, hogy neki épp milyen szükségletei vannak, a többi meg le van....

Az meg, hogy még rohangálni is engedik vele, és összekenhet vele mindent, amit mások is szeretnének használni; a legalja ebben a témában, ami a szülőt minősíti első sorban azzal, hogy képtelen ezt a helyzetet kulturáltan kezelni, és ezt következetesen elvárni a gyerekétől.

Ez kb. ugyanolyan, hogy nem épp ott pisiltetjük a gyereket még játszón se, ahol épp rájön (pl. homokozóba, ahol mások is játszanak); hanem illik félrevonulni, elvinni onnan.

2021. júl. 26. 03:23
 30/34 Derjaderja ***** válasza:
61%

De hova vonulsz félre? A bekerített, paddal, asztallal ellátott játszóról az autók mellé 2 kisgyerekkel, aki elrohanhat, amíg a másikat vigasztalod vagy előveszed a kaját?

Persze a játszótéren belül vonuljon fèlre az ember, ne a csúszdàn egyen a gyerek.

2021. júl. 26. 05:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!