Hogy tudnám elérni, hogy elvegyék tőle a kislányt?
Az egyik közeli családtagom nevelőszülő, nem a jobb fajta, csak a pénzt látja a gyerekekben. Jelenleg 3 gyermeket "nevel" az egyik már nagyfiú 16 éves ( 10 éve neveli) őt mostanában már nem látom, hogy bántja. Van még egy 7 éves kisfiú és egy 4 éves kislány ők a nevelt gyerekek. Rajtuk kívül még van egy örökbefogadott 7 éves kislány és 3 már felnőtt ember akik már nem laknak vele.
Az örökbefogadott kislányt(7) és a nevelt kisfiút(7) tényleg sajátjaként neveli, kedves velük, mint amilyennek egy igazi anyának lennie kell.
De, a nevelt kislánnyal(4) úgy bánik ahogy azt senki sem érdemli. Nem ehet az étkezőasztalnál, csak mellette egy rozoga műanyagasztalnál egy kisszéken. Amikor a többi gyerek játszik addig neki a széken kell ülnie, nem a kanapén, nem a fotelben, a hálószobába is csak akkor mehet be az éjszakai alváson kívül amikor bezavarják, mert kint éppen útban van. Nem rajzolhat, mert ő csak firkál, a lapot pazarolja (ezt mondta az örökbefogadott kislány) ahogy ezt a "szülő" meghallotta visszaültette a 4 évest a székre. Inni, pisilni felkelhet. Nem mehet oda senkihez, nem nézhet mesét, csak a szülői kapcsolattartás előtt, hogy ne mondja az a szüleinek, hogy nem nézhet Tv-t. Ha nem válaszol egy kérdésre azonnal már kiabál vele hülyének, fogyatékosnak nevezi. Mintha azt várná el tőle hogy úgy viselkedjen mint a két 7 éves, holott ő még nagyon pici.
Féltem a kislányt, mert tudom hogy az a nő ennél csak rosszabb lesz, minden feszültségét rajta vezeti le. A férje nem tud vele mit csinálni, mintha a falnak beszélne.
Be lehet ezt jelenteni valahogy úgy hogy ne derüljön ki még véletlenül sem, hogy ki volt? Korábban is csinált borzasztó dolgokat, másik gyerekekkel, akkor sem tudtam, hogy mit tegyek.
Köszönöm a segítséget.
Felnőtt emberként félsz egy másik felnőttől? Szedd már össze magad, ember!
Én ott előtte hívnám ki a gyermekvédelmet, aztán károgjon. Miért mitől félsz, neked ugrik? Akkor mehet is a börtönbe testi sértésért. Ne legyél már ilyen nyúl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!