Nálatok hogyan sikerült elérni, hogy a gyerek egyedül egyen?
Alapjáraton én is azt vallom, hogy az étel nem játék, de ebben a korban simán hagytam pár percig, hogy felfedezze a lányom az ujjaival az ételt.. ha láttam, hogy abszolút nem eszi, akkor elvettem tőle.
Vegyél neki színes kanalakat, hadd válasszon étkezés előtt, hogy melyikkel szeretne enni, próbálj úgy időzíteni, hogy te is épp falatozz valamit amikor ő is eszik, mutasd meg neki, hogy hogy kell fogni a kanalat, hogy kell bekapni, hátha kedve támad utánozni.
Egyébként az én gyerekem nagyjából 2 évesen kezdett el ügyesen, önállóan enni, szóval még bőven van időtök. :)
Köszönöm a válaszaitokat! Én is egyetértek azzal, hogy hagyni kell maszatolni, mert így ismerkedik az evéssel. Pl. nekem nagyon ritkán csinája azt, mondjuk úgy 10-ből 9-szer, hogy ha maszatos a keze, akkor bekapja. Egyáltalán nem eszik pépes kaját a kezéről, csak játszik vele. Bezzeg a barackot/banánt ilyesmit, ha felvágom azt megeszi kézzel :D Az úgy leköti, hogy bombát is lehet robbantani mellette :D
Hát most ott járunk, hogy egy bekapás egy szaladás, mert a székben egyáltalán nem akar maradni és nem is eszik...úgyhogy most ez van egyelőre. Székben csak olyat adok neki, amit meg tud enni kézzel, mert az leköti. Aztán a rendes kajáknál beültetem, megpróbáljuk, hogy ő eszik kanállal...megy ameddig megy...aztán ki a székből és úgy adok neki enni, mert úgy meg megy befelé :D Hát mindegy, majd túl leszünk ezen is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!