Mi a véleményetek egy ilyen anyáról?
Reggel felkel a gyerekkel, rendbe teszi, felöltözteti stb, elviszi a bölcsődébe sétálva reggel 7kor, utána dolgozik, fél 4-kor elmegy a gyerekért, hazasétálnak, leteszi a tv elé, főz, rendet rak, majd lefekszik a gyerek mellé tévézni, vagy max fél órát játszik vele, utána vacsoráztatja, fürdeti, és altatja. 2,5 éves a gyerek..
Nem kevés foglalkozás ez egy gyereknek egy nap?
Kedves egészségügyis, az én 6 éves lányom úgy produkálta eddigi élete során a legnagyobb esését, hogy olyannyira mellette voltam, hogy a hátán volt a kezem. A másodperc töredéke alatt állt fejre a futóbicajjal, felfogni se volt időm, már a földön volt, csak a szerencsén múlt, hogy nem verte ki a fogát. A 2,5 éves fiam közvetlenül az apja mellett esett le a székről, aki utána kapott ugyan, de nem tudott elég gyors lenni, szintén szerencse, hogy nem ütötte be a fejét nagyon. De feltételezem, te is szoktál vécézni, fürödni, orrot fújni, odamenni az ajtóhoz, ha csengetnek, vagy keversz egyet a kaján a konyhában, azaz NEM vagy nonstop a gyerekedtől 2 centire, hogy MINDIG közbe tudj avatkozni, ha épp elesne, vagy bármilyen módon megsérülne. Sőt, tovább megyek, ha felügyelettel vannak az udvaron, akkor is eltávolodnak tőlem olykor 2-3 méterre is (nahát, a szarannyuk, tudom), ennyi erővel akkor is eleshetnek. Hovatovább, ketten vannak, osztódni meg sajna még nem tanultam meg, így egyébként is egyszerre csak egyet tudnék megmenteni az esésektől.
Ne haragudj, de baromi életszerűtlen a gondolkodásod. Fizikai képtelenség folyton a gyerek mellett lenni, és minden ilyesmit megakadályozni, pláne ha több van, csak ebbe az 1 gyerekesek sosem gondolnak bele, hogy ha van tesó is, akkor már nem működik sok minden, ami 1 gyereknél még igen. A kertbe kiengedni őket, úgy, hogy rájuk lát a szülő a konyhaablakból, semmivel sem rosszabb, mintha a nappaliban játszanának, miközben főzöl. Nyilván nem másfél évesek esetében, de egy ovisnál ez már egyáltalán nem hajmeresztő.
Mit kell minden nap pakolni?
Mosogatni kell (ha főz a konyhában is rendet kell tenni) egy gyerek széthordja a játékait, kiönt kiszór ezt azt. Segíteni kell neki összeszedni, felpoeszívózni utána stb.
Mosni kell (ha nincs szárítógép teregetni is)
Csak a sok kis napi fisz-fa. ból már kijött 1,5 óra házimunka.
Én is hétköznap du csinálom meg ezeket. Ne hétvégén kelljen mindent egyszerre.
Tehát ha bent vagyunk a házban, én főzök a gyerek meg a szobájában játszik és közben magára rántja mondjuk a tévét akkor az baleset. Ha kint a kertben esik el az viszont felelőtlenség. Bocsi de nem értem.🤔🤔
Sokkal sűrűbben nézek rá mikor kint van. Ki is megyek ahányszor csak tudok. De ez akkor nincs rendben.
Viszont ha bekapcsolom a tévét és akár egy óra is egyedül hagyom az oké. Vagy az se? Ha egy percig nem figyelek rá akkor felelőtlen vagyok egyből?
Még mindig nem értem. Elesni kb bárhol tud. Kint a kertben minden veszélyes dolog számára elérhetetlen helyen van(nyilván bent is) és bútor sincs aminek a sarkába beverje a fejét. A padlón meg ugyan úgy koppan mint azon a pár lépésnyi járdán. És jelzem a legveszélyesebb manővereket idebent csinálja nem kint.
De akkor ezek után inkább hagyom leesni az ágyról míg főzök. Nehogy kint érje valami.
Ezt én sem értem. Ikreim vannak. A 100nm2 bárhol lehetnek, és baromira nem együtt járnak. Nyilván nem vagyok ott mellettük!
A nagy 5 éves, játszik kint az udvaron. EGYEDÜL.
Mertvan az az időjárás, mikor a nagyot még bátran kiengedem, de az 1 éveseket nem rakhatom ki a karámba (vizes és ők sokat üldögélnek még stb) ilyenkor mit csináljak? Zárjam be a nagyot, h bocsi a tesók miiatt EZT SEM lehet?
Egyébként tényleg mindegy h az orrom előtt taknyolnak el, vagy tőlem 5 méterre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!