Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek egy ilyen...

Mi a véleményetek egy ilyen anyáról?

Figyelt kérdés

Reggel felkel a gyerekkel, rendbe teszi, felöltözteti stb, elviszi a bölcsődébe sétálva reggel 7kor, utána dolgozik, fél 4-kor elmegy a gyerekért, hazasétálnak, leteszi a tv elé, főz, rendet rak, majd lefekszik a gyerek mellé tévézni, vagy max fél órát játszik vele, utána vacsoráztatja, fürdeti, és altatja. 2,5 éves a gyerek..

Nem kevés foglalkozás ez egy gyereknek egy nap?

2021. máj. 18. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
73%

Kedves egészségügyis, az én 6 éves lányom úgy produkálta eddigi élete során a legnagyobb esését, hogy olyannyira mellette voltam, hogy a hátán volt a kezem. A másodperc töredéke alatt állt fejre a futóbicajjal, felfogni se volt időm, már a földön volt, csak a szerencsén múlt, hogy nem verte ki a fogát. A 2,5 éves fiam közvetlenül az apja mellett esett le a székről, aki utána kapott ugyan, de nem tudott elég gyors lenni, szintén szerencse, hogy nem ütötte be a fejét nagyon. De feltételezem, te is szoktál vécézni, fürödni, orrot fújni, odamenni az ajtóhoz, ha csengetnek, vagy keversz egyet a kaján a konyhában, azaz NEM vagy nonstop a gyerekedtől 2 centire, hogy MINDIG közbe tudj avatkozni, ha épp elesne, vagy bármilyen módon megsérülne. Sőt, tovább megyek, ha felügyelettel vannak az udvaron, akkor is eltávolodnak tőlem olykor 2-3 méterre is (nahát, a szarannyuk, tudom), ennyi erővel akkor is eleshetnek. Hovatovább, ketten vannak, osztódni meg sajna még nem tanultam meg, így egyébként is egyszerre csak egyet tudnék megmenteni az esésektől.

Ne haragudj, de baromi életszerűtlen a gondolkodásod. Fizikai képtelenség folyton a gyerek mellett lenni, és minden ilyesmit megakadályozni, pláne ha több van, csak ebbe az 1 gyerekesek sosem gondolnak bele, hogy ha van tesó is, akkor már nem működik sok minden, ami 1 gyereknél még igen. A kertbe kiengedni őket, úgy, hogy rájuk lát a szülő a konyhaablakból, semmivel sem rosszabb, mintha a nappaliban játszanának, miközben főzöl. Nyilván nem másfél évesek esetében, de egy ovisnál ez már egyáltalán nem hajmeresztő.

2021. máj. 18. 20:20
 42/79 anonim ***** válasza:
19%
E/3-ban írás egy mentális betegség? Vagy ha tényleg nem magadról írsz, akkor az elég ijesztő. Pontosan tudod, hogy mikor mit csinál az az anyuka, és azt is tudod, hogy házon belül mit csinálnak. Tudod, hogy a gyerek néha besegít főzni, meg csak minden 2. nap van kaja. Elég ijesztő.
2021. máj. 18. 20:24
 43/79 A kérdező kommentje:
Írtam hogy én vagyok az anya az előbb, magamról beszéltem, azért tudom.
2021. máj. 18. 20:27
 44/79 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Szerintem is a legnagyobb baj a tv. Ha a gyerek melletted birizgál valamit (értsd: pakol, lomol, rajzol, eszik, fejenáll, besegít, játszogat), te meg fél füllel hallgatod, neadjisten beszélsz hozzá vagy mesélsz neki valamit, azzal ezerszer jobbat és többet teszel, mint a tévével. A közös tv-nézést meg kiváltjatjátok egy esti kutyázással, sétával, locsoltok egyet a kertben, stb. Csak tv-t ne nézzetek napi programként.
2021. máj. 18. 22:38
 45/79 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem ez gáz. Minek főzöl? Kinek? A gyerek eszik főtt ételt a bölcsiben, vacsorára lehet hideget vagy max öt perces valamit enni. Ha a férjednek az nem jó, akkor álljon a tűzhely mellé. A többi dolgot is lehet a gyerekkel csinálni, beszélni hozzá, vele, segít, gyakorol, együtt vagytok… de azt se értem mit kell “rendet rakni” minden nap, otthon se vagytok. Oke, hogy mindig adódik valami egy háztartásban, de ha otthon se vagytok, akkor tuti nem minden délután olyan komoly dolgot kell takaríts, hogy a gyereket a tv elé kell rakni, nehogy odamenjen közben. Nem nincs időd a gyerekre, másnak sincs több, sőt nem is lesz, csak más nem lerakja a tv elé, hogy távoltartsa, hanem igyekszik vele együtt csinálni amit kell, hogy legalább az legyen… arra meg várhatta, hogy még kicsi, nem elég ügyesen vesz részt, mit gondolsz, hogy fog fejlődni, ha lenyomod mindig a tv elé, hogy ne legyen útba. Meg utána is tv-t nézel vele. Bakker… szegény. Azt se értem, hogy ha olyan korán lerakod aludni, akkor miért nem utána csinálod meg a muszáj dolgokat, miért addig míg ébren van, ahelyett, hogy foglalkoznál vele? Vagy ennyire nem tudsz vele mihez kezdeni?
2021. máj. 18. 23:41
 46/79 anonim ***** válasza:
72%

Mit kell minden nap pakolni?

Mosogatni kell (ha főz a konyhában is rendet kell tenni) egy gyerek széthordja a játékait, kiönt kiszór ezt azt. Segíteni kell neki összeszedni, felpoeszívózni utána stb.

Mosni kell (ha nincs szárítógép teregetni is)

Csak a sok kis napi fisz-fa. ból már kijött 1,5 óra házimunka.

Én is hétköznap du csinálom meg ezeket. Ne hétvégén kelljen mindent egyszerre.

2021. máj. 19. 06:06
 47/79 anonim ***** válasza:
30%
41es igen van amit nem tudunk kivédeni, de ez nem mentség arra hogy ne is próbáljuk. Az más ha te ott van a gyerek mellett, figyelsz és úgy esik mint hogy ott se vagy és majd összekaparod ha bármi lesz. Előbbi baleset utóbbi felelőtlenség.
2021. máj. 19. 06:38
 48/79 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha bent vagyunk a házban, én főzök a gyerek meg a szobájában játszik és közben magára rántja mondjuk a tévét akkor az baleset. Ha kint a kertben esik el az viszont felelőtlenség. Bocsi de nem értem.🤔🤔

Sokkal sűrűbben nézek rá mikor kint van. Ki is megyek ahányszor csak tudok. De ez akkor nincs rendben.

Viszont ha bekapcsolom a tévét és akár egy óra is egyedül hagyom az oké. Vagy az se? Ha egy percig nem figyelek rá akkor felelőtlen vagyok egyből?

Még mindig nem értem. Elesni kb bárhol tud. Kint a kertben minden veszélyes dolog számára elérhetetlen helyen van(nyilván bent is) és bútor sincs aminek a sarkába beverje a fejét. A padlón meg ugyan úgy koppan mint azon a pár lépésnyi járdán. És jelzem a legveszélyesebb manővereket idebent csinálja nem kint.

De akkor ezek után inkább hagyom leesni az ágyról míg főzök. Nehogy kint érje valami.

2021. máj. 19. 07:02
 49/79 anonim ***** válasza:
86%

Ezt én sem értem. Ikreim vannak. A 100nm2 bárhol lehetnek, és baromira nem együtt járnak. Nyilván nem vagyok ott mellettük!

A nagy 5 éves, játszik kint az udvaron. EGYEDÜL.

Mertvan az az időjárás, mikor a nagyot még bátran kiengedem, de az 1 éveseket nem rakhatom ki a karámba (vizes és ők sokat üldögélnek még stb) ilyenkor mit csináljak? Zárjam be a nagyot, h bocsi a tesók miiatt EZT SEM lehet?

Egyébként tényleg mindegy h az orrom előtt taknyolnak el, vagy tőlem 5 méterre.

2021. máj. 19. 07:26
 50/79 anonim ***** válasza:
100%
47: de ez tényleg életszerűtlen. Akkor te a játszón is 10 centi távolságból követed az ovist? Mert ott is eleshet, ha felmászik a mászókára stb. Mégsem toporog ott minden szülő az aljában, szép is lenne, nem lehetne megmozdulni. Oviban mit gondolsz, mi van? Minden gyerek mellett közvetlenül áll egy óvónő, hogy elkapja? Nem, nagyon nem, mert képtelenség, 30 gyerekre van 2 óvónő meg egy dada, mennek a kertben, ahova akarnak, távolabbról figyelik őket. Sőt, ez spec a bölcsiben is így megy. Nyilván ez is kész életveszély. Vagy ez oké, csak otthon nehogy kartávolságon kívül kerüljön a 3-4-5 éves? Oké, hogy az ember szeretné mindentől megvédeni a gyerekét, de az ésszerűség határán belül kellene maradni, és hagyni önállósodni kicsit, még akkor is, ha bibis lehet a térde.
2021. máj. 19. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!