Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen anyáról, akinek tulajdonképp más neveli fel a gyerekét?

Figyelt kérdés

A kérdést azért teszem fel, mert egy szaktársamról van szó. Én is meg tudnám oldani hasonlóan a gyerekvállalást és mostanában elgondolkodom, hogy belevágjunk-e vagy ez így nem lenne jó végképp..

Tehát van egy 23 éves szaktársam, aki 1 évet passzivált terhessége alatt. Egy napot sem dolgozott, tehát csak gyest kap. kb 9 hónapos volt a kisfia mikor újra elkezdte a sulit, ami azt jelenti, hogy kora reggeltől egészen este 5-6 óráig az anyukája vigyáz a babára. Ha hazamegy akkor is tanulnia kell jó pár órát (nagyon nehéz egyetemről van szó). Tehát tulajdonképpen szinte folyamatosan a suli körül forog a figyelme és nem a baba körül. A férje szerelő, tehát valahogy el tudja tartani a családot, de ő semmit nem kap a gyesen kívül, mert egy napot sem dolgozott a suli miatt.

2014. nov. 3. 15:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy besikerült, és valaki segít a gyereknevelésben, szerintem nem a világ legrosszabb dolga. Mákja van a lánynak, hogy van aki ennyit tud segíteni.

DE hogy direktbe így tervezzek gyereket? Nem.

Megvárnám míg egyenesbe jövök (és nem arra gondolok, hogy legyen egy kacsalábon forgó palotám, hanem hogy én magam tudjam értelmes körülmények között felnevelni a gyerekemet).

2014. nov. 3. 15:46
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Ha az anyukája elvállalta és birja is akkor neked mi a gondod?
2014. nov. 3. 15:47
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

Nincs gondja, csak azt írta, hogy ő is meg tudná így oldani.

S hogy ez jó lenne-e?

Szerintem annyira nem. Vagyis én nem így állnék neki a gyerekvállalásnak.

2014. nov. 3. 15:49
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem besikerült neki, így tervezte és nem csak mondja, hanem tényleg. Egyébként a nagyszülőknél laknak.

Nekem is tudna anyum a babára vigyázni, tehát mivel hasonló helyzetem nekem is lehetne, ezért tettem fel a kérdést.

A mai világban nem szólják meg az ilyen anyukát, mi a véleménye másoknak erről?

2014. nov. 3. 15:51
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
Attól függ, ki-milyen anya akar lenni. Nekem kevés lenne, hogy felnő, mint a gaz. Én akarom felnevelni a gyerekem, és ha ezért várnom kellett, vártam.
2014. nov. 3. 15:54
 6/15 anonim ***** válasza:
42%

Nincs ezzel semmi gond. Munka után lefektetésig tud ő is foglalkozni a babával. Legalább a gyerek nem fog állandóan az anyján lógni! Amíg nem volt 3 éves gyes, csak 3-5 hónapos szülési szabadság, már 4-6 hónaposan vitték a bölcsibe, vagy szerencsés esetben a mamához a kicsiket.

Mégis egészséges lelkületű emberek lettek belőlük. Nem olyan hisztisek, mint a mai gyerekek.

2014. nov. 3. 16:00
 7/15 anonim ***** válasza:
55%
5-ösnek! Nem az a jó anya, aki minden percét a gyerekkel akarja tölteni, hanem aki ráhagyja időnként másokra is. A gyerek így fog a közösségbe jobban beilleszkedni.
2014. nov. 3. 16:02
 8/15 anonim ***** válasza:
57%
Neked ehhez mégis mi a fsz közöd van?! már ne haragudj, az ő élete, azt csinál, amit akar, te a sajtoddal törődj!
2014. nov. 3. 16:53
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
Az ő dolguk. "Régimódi" három-generációs háztartás, csak anyuka munka helyett tanul. Lehet, hogy a gyerek ugyanannyira fog kötődni a nagyihoz, mint az anyjához, de egyébként is együtt laknak. Ilyenkor inkább abból lehet súrlódás, ha anya és nagymama (és pláne apa) nevelési elképzelései különbözőek.
2014. nov. 3. 16:54
 10/15 anonim ***** válasza:
30%
Miért lenne gond? Én 4 hónapos voltam mikor bölcsis lettem, egészséges felnőtt lett belőlem. Az én lányom is 7 hónaposan megy bölcsibe, mert én megyek vissza dolgozni.
2014. nov. 3. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!