Mi a véleményed az ilyen anyáról, akinek tulajdonképp más neveli fel a gyerekét?
A kérdést azért teszem fel, mert egy szaktársamról van szó. Én is meg tudnám oldani hasonlóan a gyerekvállalást és mostanában elgondolkodom, hogy belevágjunk-e vagy ez így nem lenne jó végképp..
Tehát van egy 23 éves szaktársam, aki 1 évet passzivált terhessége alatt. Egy napot sem dolgozott, tehát csak gyest kap. kb 9 hónapos volt a kisfia mikor újra elkezdte a sulit, ami azt jelenti, hogy kora reggeltől egészen este 5-6 óráig az anyukája vigyáz a babára. Ha hazamegy akkor is tanulnia kell jó pár órát (nagyon nehéz egyetemről van szó). Tehát tulajdonképpen szinte folyamatosan a suli körül forog a figyelme és nem a baba körül. A férje szerelő, tehát valahogy el tudja tartani a családot, de ő semmit nem kap a gyesen kívül, mert egy napot sem dolgozott a suli miatt.
Az, hogy besikerült, és valaki segít a gyereknevelésben, szerintem nem a világ legrosszabb dolga. Mákja van a lánynak, hogy van aki ennyit tud segíteni.
DE hogy direktbe így tervezzek gyereket? Nem.
Megvárnám míg egyenesbe jövök (és nem arra gondolok, hogy legyen egy kacsalábon forgó palotám, hanem hogy én magam tudjam értelmes körülmények között felnevelni a gyerekemet).
Nincs gondja, csak azt írta, hogy ő is meg tudná így oldani.
S hogy ez jó lenne-e?
Szerintem annyira nem. Vagyis én nem így állnék neki a gyerekvállalásnak.
Nem besikerült neki, így tervezte és nem csak mondja, hanem tényleg. Egyébként a nagyszülőknél laknak.
Nekem is tudna anyum a babára vigyázni, tehát mivel hasonló helyzetem nekem is lehetne, ezért tettem fel a kérdést.
A mai világban nem szólják meg az ilyen anyukát, mi a véleménye másoknak erről?
Nincs ezzel semmi gond. Munka után lefektetésig tud ő is foglalkozni a babával. Legalább a gyerek nem fog állandóan az anyján lógni! Amíg nem volt 3 éves gyes, csak 3-5 hónapos szülési szabadság, már 4-6 hónaposan vitték a bölcsibe, vagy szerencsés esetben a mamához a kicsiket.
Mégis egészséges lelkületű emberek lettek belőlük. Nem olyan hisztisek, mint a mai gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!