Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen anyáról, akinek tulajdonképp más neveli fel a gyerekét?

Figyelt kérdés

A kérdést azért teszem fel, mert egy szaktársamról van szó. Én is meg tudnám oldani hasonlóan a gyerekvállalást és mostanában elgondolkodom, hogy belevágjunk-e vagy ez így nem lenne jó végképp..

Tehát van egy 23 éves szaktársam, aki 1 évet passzivált terhessége alatt. Egy napot sem dolgozott, tehát csak gyest kap. kb 9 hónapos volt a kisfia mikor újra elkezdte a sulit, ami azt jelenti, hogy kora reggeltől egészen este 5-6 óráig az anyukája vigyáz a babára. Ha hazamegy akkor is tanulnia kell jó pár órát (nagyon nehéz egyetemről van szó). Tehát tulajdonképpen szinte folyamatosan a suli körül forog a figyelme és nem a baba körül. A férje szerelő, tehát valahogy el tudja tartani a családot, de ő semmit nem kap a gyesen kívül, mert egy napot sem dolgozott a suli miatt.

2014. nov. 3. 15:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szándékosan így én sem tervezném. Most 16 hónapos a fiam, minden nap mutat valami újat, nagyon gyorsan fejlődik, rossz lett volna erről az időszakról lemaradni. Kényszerhelyzetben persze, nem rossz megoldás.

(Csak így zárójelben, akik szerint nem okozott gondot az, hogy a gyerekek 3-4 hónaposan bölcsibe kerültek, most az így felnőtt generáció által nevelt gyerekeket szidjátok. Szerintetek tényleg semmi köze annak, ahogy mi nevelünk gyereket ahhoz, hogy minket hogy (és kik) neveltek?)

2014. nov. 3. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem azért valamennyit ő is foglalkozik a kicsivel a suli után. Biztos segít megetetni, segít a fürdetésben, elaltatja. Ha meg tudnak élni így is, nem számít, hogy csak gyes-t kap. A baba egészségesen tud fejlődni egy ilyen környezetben is. Rám is sokat vigyázott a nagymamám, mégsem lett semmi bajom. Anyu korán visszament dolgozni, nagymamám pedig 48 évesen, amikor születtem, már rokkantnyugdíjas volt és vele voltam rengeteget. Igaz, hogy ő a második anyukám, mert nagyon szeretem, kötődök hozzá, de ez azt hiszem még nem baj :)
2014. nov. 3. 20:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hittem, hogy ezt a közvélemény elítéli, de lehet, hogy csak én gondoltam rosszul. Természetesen még ettől függetlenül is alaposan átgondoljuk a dolgot.
2014. nov. 3. 21:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Én 21 évesen szültem,szintén gyest kapok.De minket párom tart el,és nem is keres jól.Nem lakunk senkivel,saját lakást tartunk fenn.Bár tény: nem terveztük a kicsit.Én nem hagynám másra kiskorától.Most se tenném oda nagyinak 1 hétre se,csak majd ovi szünetben már,mert az ovi nyári szünetébe nem adnak ki nekünk majd 4 hét szabit...De én magamnak szültem,páromnak és nem a nagyszülőknek.Bár minden rokon melózik,tehát nem is lenne megoldható.És persze 160 km-re vannak...
2014. nov. 3. 21:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Én 20 évesen szültem anno, még egyetemistaként. Akkor a párom volt az egyedüli családfenntartó (még). Nálunk akkor vigyáztak a mamák a gyerkőcre (10,5 hónapos volt, mikor visszamentem), amíg elutaztam arra a 3-5 napra havonta a suli városába. Sajna elég messze volt, így mindig menni kellett, és ha visszamehetnék az időben nem mennék! Nem ért annyit a diplomám. Szörnyű volt, nem is értem, hogy bírtuk ki - engem jobban megviselt. Azt nem mondanám, hogy más nevelte a gyerekem az alatt a 2 év alatt, hiszen, ha otthon voltam, velem volt, de borzasztó nehéz volt. Én persze levelezős voltam, kicsit más volt a szitu, de mondom nehéz volt. Te nem láthatsz annyira bele, kicsit rosszindulatúnak is érezlek, de megbántani nem akarlak. Nyilván ha befejezi a sulit, visszaáll minden a rendes kerékvágásba, de én gondolom, nekik sem könnyű, és talán már megbánta ő is, hogy így alakult.
2014. nov. 3. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!