Mi a véleményetek egy ilyen anyáról?
Reggel felkel a gyerekkel, rendbe teszi, felöltözteti stb, elviszi a bölcsődébe sétálva reggel 7kor, utána dolgozik, fél 4-kor elmegy a gyerekért, hazasétálnak, leteszi a tv elé, főz, rendet rak, majd lefekszik a gyerek mellé tévézni, vagy max fél órát játszik vele, utána vacsoráztatja, fürdeti, és altatja. 2,5 éves a gyerek..
Nem kevés foglalkozás ez egy gyereknek egy nap?

Akkor én csak annyi változtatást javasolnék, hogy a tv-t hagyjátok ki teljesen, vagy mindig együtt nézzétek csak és rövid ideig, egy vagy két műsort csak egy nap. Próbáld mással lekötni, ha tudod bevonni abba amit te csinálsz, ha nem, akkor találsz rengeteg ötletet a neten 2-3 éveseknek való "busy box" játékokra.
A közös krumplihámozás, takarítás stb. pedig - ha ezeket jó kedvvel és nem idegesen csináljátok - ugyanolyan fejlesztő hatású, mint bármilyen játék. Sőt, az kifejezetten jó, ha a gyerek minél kevesebbet üldögél.
De szerintem ez a jelenlegi beosztás is elfogadható, és nem kötelező tökéletesnek lenni. Csak ha javítani akarsz még, akkor ez a jó irány szerintem.

Kertesben lakunk, 5 év alatti gyereket nem hagynék maga ha rálátok sem. Egyik ismerősöm a 3 évest hagyta magára állítólag egy pisilésnyi időre, a gyerek belefulladt a medencébe (nagyobb fajta) hatalmas szerencséjük hogy újra tudták a mentősök éleszteni a klinikai halál állapotából és felépült. Másik ismerősöm gyereke a kerítés alatt kibújt egy olyan kerítés alatt amiről ninca az az Isten hogy azt gondolnád kifér ott vagy eszébe jut, a szomszéd utcában találta meg a 2 évest , szerencséje hogy nem jött autó. Én gyerekként a kerítés éles tetején akadtam nyakkal fent..
Ne, ne csináljatok ilyeneket.
Egy full üres kertben kárt tesznek magukban.

Én az anya vagyok amúgy..Végre elárulom. Csak úgy érzem nem foglalkozok vele semmit.
Azért nem írtam ki vagyok, mert akkor elfogultak a válaszok. Ha azt írom apa vagyoj akkor a férfiak vannak szidva ha anyós lennék akkor az van hogy ne szólj bele, ha az hogy barátnő akkor az hogy gonosz vagyok, azért írtam E/3-ban mert elfogulatlan válaszokat akartam, de az anya vagyok amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!