Mi a véleményed egy olyan anyáról, aki nem takarít/pakol össze a gyerekei szobájában és fürdőszobájában?
Ha téged ennyire zavar, akkor menj oda és takaríts ki.
De egyébként semmi közöd hozzá, foglalkozz a saját életeddel!
Amikor ott vagyok, próbálom legalább a kislányt rábeszélni, hogy pakoljunk össze, de azt mondta neki így jó. De szerintem egy anya dolga lenne legalább rávezetni, hogy mit hogyan kell és miért.
Szerinted az normális, hogy a gyerekek ott alszanak a társasjátékkal, könyvekkel stb. együtt az ágyban?
8 évesen én már magamnak takarítottam a szobámat, sokszor lusta voltam, úgyhogy nem mondom, hogy mindig tisztaság volt. Szóval ez szerintem inkább nevelés kérdése és nem kell feltétlenül emiatt elítélni az anyát.
Nekem azon akadt inkább fenn a szemem, hogy a gyerekeknek saját fürdőszobája van?? Minek?
Viszont ha már van, akkor annak a takarításához már tisztító szerek is kellenek, szóval azt viszont az anyának kellene takarítania.
A jatekokat es a sulis cuccokat ossze kell pakolnia a gyerekeknek (bar szerintem a 8 evesnel meg ellenorizni kell, hogy pl. mindent bepakolt-e a sulitaskajaba), motivalni kell oket a rendre, az elejetol kezdve ugy nevelni oket, hogy rend legyen.
Egy 6 es 8 eves gyerek kezebe viszont nem adok tisztitoszereket, hogy domestosozd ki a wc-det es furdodet, torold le a port, stb. Azt neki kene megcsinalni.
Semmi, én sem szoktam a gyerekemnél se pakolni, se takarítani úgy 8 éves kora óta. Az ő szobája, úgy tartja rendben vagy rendetlenül, ahogy neki tetszik. Bármikor kérhet segítséget a takarításhoz, de én magamtól nem esek neki az ő birodalmának. Anno anyám nonstop takarított és rendezkedett nálam, én megfogadtam, ha gyerekem lesz, sosem leszek ilyen. Amúgy jól működik nálunk, kicsiként
szép rendet tartott, most kamaszként nagy a káosz, de nincs nála kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!