Isztok a gyerek mellett?
Nyilván nem a masszív alkoholizmusra gondolok, de pl a vasárnapi ebéd főzés közben én simán betolok egy whisky kólát, vagy 2 Pińa Coladat amiben ugye rum van.
Nem minden vasárnap de pl mikor így jobb idő van mint ma pl kint eszünk a teraszon stb.
Ma az egyik barátnőmék nálunk ebédeltek a gyerekkel és meglepődött azon hogy megittam 2 whisky kólát 2*4 cl napközben a gyerek mellett. Döbbenten nézett hogy ő nem gondolta hogy én iszok a gyerek mellett 😅 Nekem eddig eszembe se jutott ez hogy gáz.
#37 elég dedós gondolkodásmósra vall, hogy alkoholt csak azért lehet inni, hogy kiüssön, máskülönben minek? Ez a felfogás olyan 16 éves szintű.
Szereti az ízét a kettőnek, együtt, mi ezen az érthetetlen?
Te nem értetted meg ugye? Ő nem az alkohol ízét szereti, azt szereti, ahogy ELNYOMJA AZ ALKOHOL ÍZÉT a körítés.
Képzeld el, hogy valaki nem szereti az epret, de cukorba mártogatva dobozszám eszi. 1 eper, két kanál cukor(mert az italaiban kb ilyen az arány) Akkor szerinted szereti az epret, vagy sem? Mert szerintem nem, azt szereti, ahogy az eper ízét elveszi a cukor, hiszen úgy ahogy van, nem kell neki.
Az italaiban nem az alkohol dominál, hanem a cukor. Aki szereti a kókuszgolyót és azt mondja, hogy a benne lévő rum miatt szereti, azt körberöhögik(hirtelen nem jut más rumos süti eszembe). Ugyanez van az italainál! De mondjuk ott a raffaello. Ki az, aki azt mondja, hogy a benne lévő aprócska mandula miatt szereti? És ki hinné ezt el neki?
42!
Itt te vagy az, aki nem ért semmit :D
Az előbb felsorolt alkohol italoknak teljesen más ízük van alkohollal és anélkül. Nyilván gyengül az alkohol íze, de ott van, nem szűnik meg. Nem nyomja el teljesen az ízét.
A cukros epernél ugyanez a helyzet. Hiába teszel 2 kanál cukrot 1 szem eperre, érződni fog az eper íze. Nem mondhatod azt, hogy te csak cukrot eszel, mert epret is.
Kókuszgolyó is teljesen más ízű rummal és anélkül. Raffaello is teljesen más mandulával és anélkül.
Engedd már meg, hogy mindenki úgy szeresse az általad felsorolt dolgokat, ahogyan szereti.
#42 te nagyon korlátolt. A kólának van egy íze, ahogy a rumnak is, és láss csodát a rumoskólának is. Nem, nem nyom el vele semmit!!!! Az a kettő pont olyan elegy amilyen mem lesz se a kóla sem a rum, és nem azért mert a rumot akarja vele elnyomni.
Nem tudom ezt hogy lehetne még szájbarágni, de szerintem fölösleges veled vitázni, te úgyis eldöntötted hogy a kérdező alkesz, sőt azt is tudod minek az ízét szereti meg mit nem.
Akkor ennyi erővel a húslevesbe se tegyek se sót, se borsot se semmit, mert elnyomom a hús ízét?
Vagy a tejbegrízbe se tegyek cukrot mert elnyomom a búzadara ízét?
Vagy a petrezselymes krumplira se tegyek petrezselymet mert elnyomom a krumpli ízét?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!