Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Isztok a gyerek mellett?

Isztok a gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Nyilván nem a masszív alkoholizmusra gondolok, de pl a vasárnapi ebéd főzés közben én simán betolok egy whisky kólát, vagy 2 Pińa Coladat amiben ugye rum van.

Nem minden vasárnap de pl mikor így jobb idő van mint ma pl kint eszünk a teraszon stb.

Ma az egyik barátnőmék nálunk ebédeltek a gyerekkel és meglepődött azon hogy megittam 2 whisky kólát 2*4 cl napközben a gyerek mellett. Döbbenten nézett hogy ő nem gondolta hogy én iszok a gyerek mellett 😅 Nekem eddig eszembe se jutott ez hogy gáz.

2021. ápr. 25. 13:15
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
84%
Én "szoktam" inni gyerek mellett. Esténként egy pohár bort van, hogy megiszok. Ha átjön barártnőm, martinit szoktunk inni. Sört nyáron, ha medencéznek a gyerekek előfordul, hogy iszunk. De mindig van itthon teljesen józan, jogosítvánnyal rendelkező felnőtt és sosem rúgunk be.
2021. ápr. 25. 19:28
 32/50 anonim ***** válasza:
76%
Heti többször is előfordul hogy ferjemmel este megiszunk 1-1 pohár valamit. Hétvégén néha kicsit be is csiccsentunk, mikor a gyerekek már alszanak. Én nem gondolom, hogy ez olyan nagy bűn lenne:)
2021. ápr. 25. 21:02
 33/50 anonim ***** válasza:
54%
Mi a férjemmel csak ünnepi alkalmakkor iszunk meg a koccintáshoz egy pohár bort vagy pezsgőt. Nyáron, ha baráti társaságban vagyunk, megiszunk egy sört. De az, hogy otthon "nagy magányomban" főzés közben bepusziljak egy tetemes mennyiségű alkaloholt...számomra nagyon visszataszító. Ráadásul (persze, lehet, hogy csak nekem vannak extrán mozgékony, energiabomba gyerekeim) szeretek éber maradni a gyerekek mellett, ami biztosan nem menne, ha vasárnap délelőtt iszogatnék, miközben Ők mellettem tesznek-vesznek. Elképzelni sem tudom! A pici gyerekek annyi figyelmet igényelnek, folyton toppon kell lenni mellettük, ezt hogyan csinálja az, aki benyakal több pohár töményet?
2021. ápr. 25. 23:53
 34/50 A kérdező kommentje:
Úgy ahogy fentebb írtam, rám speciel nem hat, 16 évesen is 4-5 dl tömény után éreztem, nem 8 cl, fel se tűnik..
2021. ápr. 26. 06:36
 35/50 anonim ***** válasza:
38%

Ha nem, akkor minek iszol?

Fél liter tömény, az alkoholmérgezés.. Pláne ha nem is magában élvezed a töményet, hanem felkólázod, hogy jobb íze legyen!

De komolyan érdekel, akire nem hat, nem érzi meg, és az ízét se szereti, az minek issza? Megszokásból?

2021. ápr. 26. 06:39
 36/50 A kérdező kommentje:
Szeretem az ízét :) Rumoskóla,whisky kóla szerintem isteni jéggel citrommal :) A pińa coladat meg ne is említsem, isteni.
2021. ápr. 26. 07:01
 37/50 anonim ***** válasza:
40%

De ilyenkor nem az alkohol ízét szereted, hanem a kísérő cucc ízét! Ha ízlene a whisky meg a rum, magában innád. A kóla arra van, hogy elnyomja az alkohol ízét. A pinacoladaban meg pláne nem érzed a rumot, az a sok kókusz és ananász tejszínnel teljesen elnyomja.

Ha az alkohol(whisky, rum) ízét szeretnéd, MAGÁBAN innád. Aki szereti magában az alkoholt, az is tudja, hogyha kevered a cukros lötyivel, az elnyomja az ízét, pont azért keverik!

Ha direkt elnyomod az alkohol ízét és nem is hat, minek neked a kólába és a tejszíneskókuszananász löttybe? Szerintem valamelyiknél nem mondod meg az igazat. Vagy hat, vagy egyszerűen nem tudsz szabadulni tőle(akoholizmus akkor is, ha nem részegedsz le, lelki-testi szükséglet)

A virgin pinacolada is ugyanolyan, csak kimarad belőle az alkohol hatása!

Koktélozni én is szeretek, de évente kétszer kb, mert egyszerre üt és finom is, annyi tompítás nekem elég. A koktél nem az alkoholtól finom, pláne nem az általad kedvelt verzió.

2021. ápr. 26. 09:04
 38/50 A kérdező kommentje:
Rum nélkül nem jó az íze, hiába írod. Nem olyan. Az adja meg az ízét. Ahogy a krumplis tészta is rossz hagyma nélkül.
2021. ápr. 26. 09:47
 39/50 A kérdező kommentje:
Rengeteg rumos, rum aromás süti is van, abban is van cukor, de a rum adja az aromáját..
2021. ápr. 26. 09:50
 40/50 anonim ***** válasza:
47%
A virgin pina colada ezerszer finomabb, mint az alkoholos verziója 😄. Egy literrel is meg tudnék inni belőle.
2021. ápr. 26. 11:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!