Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek van igaza? A lányomat...

Kinek van igaza? A lányomat zavarja, hogy a férjem lánya mindent megkap

Figyelt kérdés

Tavaly házasodtunk össze, 4 éve vagyunk együtt.

A gyerekeink hasonló korúak, alapból jól elvannak ketten mindig.

9 és 10 évesek.

Viszont a lányomat zavarja, bántja, hogy ő bármit kap tőlem, vagy az apjától, nagyszülőktől, azt a férjem lánya is megkapja rögtön, az első szóra "csak úgy". Pl. nagyon szeretett volna egy görkorcsolyát, ez kb 30 ezres tétel és mondtuk, hogy oké, szülinapjára megkapja. Várta hetekig, nagy volt az öröm, amikor a nagyszülei odaadták neki, majd következő hétvégén jött a férjem lánya és boldogan mutatta, hogy neki is vett egyet a férjem.

Tavaly karácsonyra egy új okostelefont kapott, januárban a férjem lányának megvolt ugyanaz a telefon. De ez van minden játékkal, ruhával, pipere dologgal.

Most is kérdeztem a lányomat, hogy tudja-e már, mit kér karácsonyra. Mondta, hogy igen, de ha meg is vesszük neki, akkor csak a családi összejövetel után kéri, mert nem akarja, hogy a mostohatestvére ezt is leutánozza.

Valahol megértem, mert gyerekként engem is zavart rettenetesen, hogy amikor nekem volt születésnapom/névnapom, akkor bármit kaptam, szinte kivétel nélkül megvették a húgomnak is, mert hogy ne érezze magát mellőzve. Amikor meg neki volt szülinapja, akkor én meg nagy vagyok, fogadjam el, hogy az az ő napja.

Szerintem a lányomat is ez zavarja főként... Nálunk nincs csak úgy ajándékozás hétköznapokon, nem kap csak úgy játékot. Nyilván ami kell, tönkremegy, megvesszük, de pl. azért nem kapna most új biciklit, mert a Borika azt kapott hétvégén és neki az jobban tetszik, mint a sajátja.

2020. nov. 7. 11:14
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
4%
66-os, teljesen egyértelmű, hogy a probléma oka mindösszesen annyi, hogy apuka és anyuka nem beszélget egymással. Most is egyik átkozza a fél világot, másik belebújik a népsportba, közben a két gyerek lassan 13 lesz.
2020. nov. 7. 12:25
 42/57 anonim ***** válasza:
10%
Istenem, mivé fajult a világ... ha nem lenne semmi, megszűnnének a problémagenerálások is.
2020. nov. 7. 12:26
 43/57 A kérdező kommentje:
Itt senki nem átkozódik, ti kezdtetek el undorító stílusban írkálni és személyeskedni. Érdemes lenne inkább tükörbe nézned.
2020. nov. 7. 12:26
 44/57 anonim ***** válasza:
85%

Fel lett téve egy normális kérdés, majd jöttek a trollkodók, hogy ez csak egy troll és tele spammelik az egész kérdést.

Engedd el inkább kérdező, itt értelmes választ nehéz kapni az ilyen emberek miatt.

2020. nov. 7. 12:30
 45/57 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező!

Olvasd el a 64-es válaszát legalább 20-szor! Próbálj meg úgy cselekedni! Nem csak te, meg a 9 éves elkényeztetett pujád vagytok abban a családban!

Mi is, a mai napig egyforma értékben adunk a gyerekeknek!

Egyforma értékben! Érted?

Remélem a fickó kiteszi a szűrötöket!

2020. nov. 7. 12:30
 46/57 anonim ***** válasza:
5%
54, egy gyerek 4-5 évig is használhat egy telefont. Ő nyolc évesen már nem az elsőt kapta.
2020. nov. 7. 12:33
 47/57 A kérdező kommentje:
Azt mondjátok, hogy az a baj, hogy sok a komment. Közben oldalakon át ti írkáltok, hogy én hazudok, megcsal a férjem és hasonlók. Nevetséges egy banda vagytok ti 2-en, 3-an itt, az tuti.
2020. nov. 7. 12:33
 48/57 anonim ***** válasza:
87%

Jézus mennyi barom gyűlt itt össze. =D Hát kérdező legközelebb hétköznap tegyél fel kérdést, hátha akkor kevesebb unatkozó nyomorult lesz itt.

Egyébként szerintem nem teljesíthetetlen dolog a lányod kérése. Kapjon karácsonykor valami jelképes apróságot, hogy mégse maradjon ki feltűnően az ajándékozásból, utána meg majd odaadod neki az igazi ajándékot. Ha meg mostohatesó megy láthatásra akkor berakja a szekrénybe vagy valahova.

2020. nov. 7. 12:34
 49/57 anonim ***** válasza:
92%
Ez ellen csak úgy tudtok védekezni, hogy egyszerűen nem mondjátok el a férjednek és a gyerekének, hogy milyen ajándékot kapott a lányod. Vagy pedig élményeket ajándékozol, és nem mondjátok el nekik, hogy hova mentek.
2020. nov. 7. 12:36
 50/57 A kérdező kommentje:
Aaa, nincs sok belőlük, szerintem 2-3 válaszolgat hülyeségeket és hergelik egymást. Ha nekik ettől jobb az alvás... Csak már kicsit unalmasak.
2020. nov. 7. 12:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!