Nagyon félős 2 éves?
2 éves a fiam és borzasztóan félős, antiszociális. Megfordult már a fejemben, hogy valami gond van, mert annyira más (legalábbis én másnak látom), mint a többi gyerek a környezetünkben. Itthon nincs vele semmi gond, felszabadult, de ha már más is van itt nálunk vagy mi vagyunk máshol, akkor kezdődnek a gondok. Mondok pár példát.
Egy csendes utcában lakunk, ahol lehet kint játszani az utcán és van sok gyerek. Az én kisfiam a legnagyobb, de a többi gyerek is 1,5-2 év között van. A többiek odamennek egymáshoz, érdeklődnek egymás iránt, az én fiam sose nyitott feléjük, hogy oda menne hozzájuk, sőt ha oda akarnak menni hozzá a többiek akkor menekül előlük, bújik a lábam mögé, egyértelműen fél. A többi gyerek játszik a maga szintjén, kavicsokat, leveleket keresnek, felfedeznek, az én fiam meg csak kéreckedik fel, hogy vegyem fel, vagy csak áll egy helyben és néz. Persze próbálom bele vonni a dolgokba, hogy gyere keressünk ezt-azt, de semmi nem köti le, látom, hogy nem találja a helyét. Egy idő után mondja is, hogy menjünk haza és mutat a házunk felé. Ahogy beérünk a saját udvarunkba akkor megered a nyelve és szépen játszik, nincs semmi gond. Csak társaságba ilyen. Ha hozzánk jön valaki akkor is ugyanilyen szégyenlős, kb úgy csinál, mintha nem ő lenne itthon. Akkor sem találja a helyét. Először arra gondoltam, hogy csak nagyon szégyenlős, visszahúzódó, de már egyre inkább arra gondolok, hogy el kellene vinnem valamilyen orvoshoz, mert számomra nagyon szembe tűnő, hogy más, mint a többiek. Persze én is beidegesedek egy idő után, mikor látom, hogy mennyire fél és nem találja fel magát. Vélemény?

A véleményem az, hogy a fiúk amúgy is fejletlenebb idegrendszerrel születnek, és a fiadnak egyértelműen gyenge az idegrendszere.
De majd megerősödik. Nyugi, 15 éves korában nem fog a lábaid mögé bújni.
Hagyd.

Az én fiam ugyanez volt, még rosszabb is. Ő sírva zokogott, és rettegett is, ha valaki túl közel ment hozzá. Mi el is vittük vizsgálatra, mindenki azt mondta, teljesen normális, majd kinövi. Nem is értettem, tök más volt, mint a többi gyerek, de semmilyen ismertebb mentális probléma leírása nem illet rá (autizmus meg ezek).
Nekem nagyon sokat segített ez a könyv:
Szimplán csak szorongó alkat, van ilyen. Másképp kell kezelni, de már nagyon sokat fejlődött, oviban is jól boldogul, barátkozik is.

Gondolom nincs esely ra, hogy a kozelemben elsz (videk), de mondanam, hogy logjunk egyutt. Lehet nagyon jol kijonnenek egymassal a gyerekek😂
Most lesz 2 eves a fiam es hasonlo. Nem tudom tenyleg meddig normalis, de nagyon aggaszto a helyzet…eddig amugy gyerekorvos, vedono, neurologus is lerazott azzal, hogy kicsi, ez meg normalis,mittudomen.
De ahogy no es nemhogy nyitottabb lenne, egyre rosszabb a helyzet, szamomra ez mar kulonosen aggaszto. Bolcsit amugy szeptembertol kezdene, de nem tudom mi lesz ott.
Rettegek attol, hogy traumatizalni fogja. Viszont ha meg itthon tartom 3,5 eves koraig (valoszinuleg mivel aprilisi, csak akkor mehetne oviba, de ezt meg nem tudom ), az se hiszem, hogy olyan nagyon jo otlet.
Amugy a beszedfejlodese jo, kedves, mosolygos, felszabadult gyerek, de csak a megszokott kornyezetben. Idegen helyen kiborul, sir, jatszoteren a gyerekeket nezi, latszolag erdeklodo, de csak tavolrol, keruli oket.
Nalunk amugy annyi gond volt, hogy hipoton volt, a mozgasfejlodese nagyon megkesett volt. De olyan nagyon, hogy ulni, maszni 14 honaposan tanult meg, jarni meg 19,5. Viszont kozel 1 evig jartunk tsmt tornara is, most epp nem jarunk, de elvileg ez az; ami helyrerazza egy kicsit az idegrendszert.
Viszont nalunk ebben nem hozott semmi eredmenyt, mar babanak is nagyon erzekeny volt az idegenekre, uj helyzetekre, most is pont az van, mint anno.

Az egy lányom is ez volt 2 évesen pepitában. Ha egy idegen szólt hozza már ment a sírás. Iszonyat kellemetlen volt. Főleg ha valaki nem értette meg hogy vele nem lehet direktben jopofizni.
Én is nagyon sokat agggodtam emiatt. Akkor is sírt ha mások jöttek át, másoknak a hazába nem akart bemenni stb. Ezt olyan 2,5 eves kora után egyik napról a másikra elhagyta. Most 3 és már van hogy o szövegel az utcán egy idegennek. Persze most sem a társaság közepe típus de már sokkal sokkal jobb.
Szóval fel a fejjel kinoheti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!