Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig lesz ilyen félős a 2...

Antus kérdése:

Meddig lesz ilyen félős a 2 éves lányom?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves. Sosem volt túl barátkozós, de hetente többször viszem anyuékhoz, tesómékhoz játszani, hogy szokja a társaságot. Most nyaralni voltunk velük 1 hetet, és nem tudtam magamról levakarni. Nagyon félt tőlük. Folyamatosan kapaszkodott belém, és egész nap mondta, hogy anya, anya, gyere. Ez már nem a szeparációs szorongás, nem? Ki fogja ezt nőni? Mondogatom neki egész nap, hogy nem bánt, aranyos, nem kell tőle félni. Próbálom elterelni a figyelmét játékkal, de nem mindig jön össze. Ahogy ránéz vki, már bújik a nyakamba. Most vagyok 5 hónapos terhes és elég megterhelő cipelni a popóját, amikor fél. És ez csak nehezebb lesz. Van vki hasonló cipőben?
2012. jún. 30. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez is a szeparációs szorongás egyik válfaja. Sajna nem tudsz mást tenni, csak ilyenkor szorosan magadhoz ölelni és megnyugtatni. Így hamarabb eléred, hogy megnyugodjon. Nálunk is volt ez pár hétig.
2012. jún. 30. 10:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: az én kisfiam előtte nagyon barátkozós volt. Normális, hogy előjön, így "nagyosodik", nem is baj, ha nem bízik meg mindenkiben.
2012. jún. 30. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:

1,5 éves korra lecseng a szeparációs szorongás, ilyen korban már nem szoktak ennyire anyásak lenni, általában erősebb a kíváncsiság.

játszótéren a gyerekek között mit csinál?

furcsa tényleg, hogy ennyit töltötök a családoddal és nem oldódik fel köztük, én biztos rákérdeznék a védőnőnél, hogy mi lehet ilyenkor a megoldás. enyém 2 évesen aludt először anyósoméknál mert nem bírtuk már hazaráncigálni onnan, ahogy meglát egy ismerőst vagy kisgyereket, már rám se bagózik :)

2012. jún. 30. 11:05
 4/6 A kérdező kommentje:
A játszótéren kíváncsibb, de ott is fognom kell a kezét, és csak úgy közeledik másokhoz, ha közel vagyok hozzá. De ez is változó, van hogy bátrabb , de általában fél másoktól. Azt szoktam tenni, megölelem, nem eresztem és közben mondom, hogy semmi baj, nem bánt senki. Aranyos. nézz rám: aranyos a néni. Mondja utánam, hogy aranyos, nem bánt, de utána megint ölelés, és anya, anya.
2012. jún. 30. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Nincsen semmi baja, miért kéne ide védőnő? :) Minden gyerek más típus. Mi lenne ha egyformák lennének? :) Felnőttek is ilyenek, egyik közvetlen, nagydumás, a másik visszahúzódóbb, szemlélődőbb. Én is a második típus vagyok és a fiam is ilyen. El kell fogadni. Majd változik biztosan.
2012. jún. 30. 14:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon köszönöm! Akkor várok, remélem hamarosan változik.
2012. jún. 30. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!