Antus kérdése:
Meddig lesz ilyen félős a 2 éves lányom?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves. Sosem volt túl barátkozós, de hetente többször viszem anyuékhoz, tesómékhoz játszani, hogy szokja a társaságot. Most nyaralni voltunk velük 1 hetet, és nem tudtam magamról levakarni. Nagyon félt tőlük. Folyamatosan kapaszkodott belém, és egész nap mondta, hogy anya, anya, gyere. Ez már nem a szeparációs szorongás, nem? Ki fogja ezt nőni? Mondogatom neki egész nap, hogy nem bánt, aranyos, nem kell tőle félni. Próbálom elterelni a figyelmét játékkal, de nem mindig jön össze. Ahogy ránéz vki, már bújik a nyakamba. Most vagyok 5 hónapos terhes és elég megterhelő cipelni a popóját, amikor fél. És ez csak nehezebb lesz. Van vki hasonló cipőben?2012. jún. 30. 10:40
1/6 anonim 

válasza:

Ez is a szeparációs szorongás egyik válfaja. Sajna nem tudsz mást tenni, csak ilyenkor szorosan magadhoz ölelni és megnyugtatni. Így hamarabb eléred, hogy megnyugodjon. Nálunk is volt ez pár hétig.
2/6 anonim 

válasza:

Előző vagyok: az én kisfiam előtte nagyon barátkozós volt. Normális, hogy előjön, így "nagyosodik", nem is baj, ha nem bízik meg mindenkiben.
3/6 anonim 

válasza:

1,5 éves korra lecseng a szeparációs szorongás, ilyen korban már nem szoktak ennyire anyásak lenni, általában erősebb a kíváncsiság.
játszótéren a gyerekek között mit csinál?
furcsa tényleg, hogy ennyit töltötök a családoddal és nem oldódik fel köztük, én biztos rákérdeznék a védőnőnél, hogy mi lehet ilyenkor a megoldás. enyém 2 évesen aludt először anyósoméknál mert nem bírtuk már hazaráncigálni onnan, ahogy meglát egy ismerőst vagy kisgyereket, már rám se bagózik :)
4/6 A kérdező kommentje:
A játszótéren kíváncsibb, de ott is fognom kell a kezét, és csak úgy közeledik másokhoz, ha közel vagyok hozzá. De ez is változó, van hogy bátrabb , de általában fél másoktól. Azt szoktam tenni, megölelem, nem eresztem és közben mondom, hogy semmi baj, nem bánt senki. Aranyos. nézz rám: aranyos a néni. Mondja utánam, hogy aranyos, nem bánt, de utána megint ölelés, és anya, anya.
2012. jún. 30. 13:38
5/6 anonim 

válasza:

Nincsen semmi baja, miért kéne ide védőnő? :) Minden gyerek más típus. Mi lenne ha egyformák lennének? :) Felnőttek is ilyenek, egyik közvetlen, nagydumás, a másik visszahúzódóbb, szemlélődőbb. Én is a második típus vagyok és a fiam is ilyen. El kell fogadni. Majd változik biztosan.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon köszönöm! Akkor várok, remélem hamarosan változik.
2012. jún. 30. 14:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!