Nagyon nagy baj, ha időnként a 4 éves lányom elküldi a nagyszüleit? Együtt lakunk anyósomékkal, nagyon szeretik amúgy a lányomat, ő is a nagyszüleit.
De van olyanja a lányomnak, mint pl. előbb a medencéhez kijött a papa és mondta neki, "menj el papa".
Papa pesrze jól megsértődött.
Nem beszél velük csúnyán, de tud elutasítóan viselkedni velük, ilyenkor mindig szólunk, hogy nem szabad a nagyszülőkkel így viselkedni, beszélni. Amúgy is nehéz korszakban van a lányom, régebben nem volt hisztis, most az, kistesója született (igaz, már 10 hónapos, de soha semmi féltékenység nem volt lányom felől, imádja kistesót, de mintha most jönne ki rajta a tesó-ügy), nem oly rég kezdett ovit, Apa külföldön.
Tavaly, mikor férjem külföldön volt, papa volt a király a lányom szemében, most másképp van.
Papa pedig olyan, ha nem akar a lányom akar puszit adni (amihez szerintem joga van), akkor lefogja és ad neki ő, amire persze a lányom elkezd csapkodni feléje, amire pedig a papa kiakad.
Az én lányom is négy éves, de még néha engem is elküld, hogy most menjél, mert egyedül akarok játszani.
Ez nem baj. Meg kell érteni. Az már nagyobb baj, hogy a papa így reagál. Nálunk is van, hogy a két hete nem látott papájának, mamájának nem akar puszit adni, de akkor a papa megérti, és ad majd később magától 10-et is :).
Ja és az én lányomnak nincs tesója, egyedüli gyerek, első és egyetlen unoka.
a papa a második gyerekkorát éli.
komolyan.
igaz, kínos helyzetet tud teremteni egy dacos kisgyerek, de megsértődni rá????? ugyan már! ne a gyerekedet nyesegesd a papáék szabta formára, hanem a papáéknak mondd meg, legyenek már komolyak.
szegény kislányod meg nem elég neki a tesó (aki kb. most kezd belekontárkodni az életterébe), Apa is elment, akit bizonyára nagyon hiányol, és még a nagyik is a fejére akarnak nőni. pedig már nagylány! meg tudom érteni.
ja és a nagypapa még véletlenül se próbálja meg helyettesíteni Apát!! Apa helye nem kiadó!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!