Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan nevezi gyermeketek a...

Hogyan nevezi gyermeketek a nagyszüleit?

Figyelt kérdés
Anyósom azt szeretné, ha nem mamának vagy nagymamának nevezné őt a kisfiam ( 14 hós ), hanem a nevén: Katinak és kérte, hogy ezt tanítsam meg neki. Majd néhány hete azt kérte, hogy inkább Banyának nevezze, tehát ezt tanítsam meg neki. Igazából engem nem érdekel, teljesen nyitott vagyok mindenre, ha Ő Katit szeretne akkor legyen. Bár én személy szerint nem értek egyett, elfogadom a kérését és ezt fogom neki tanítani. De azt, hogy Banya?? Azt még meg sem tudom magyarázni a gyereknek, hogy miért Banya? Mert a Kati az ugye a keresztneve a nagymamának, tehát ezt meg tudom neki magyarázni. De a Banyára mit mondok? Vagy fogadjam el ezt is? Csak azt nem szeretném, ha havonta új neve lenne, mert úgy elég nehéz dolgom lesz....Mit gondoltok?
2010. ápr. 3. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Beszéld meg vele, hogy döntse már el, addig is szólítsd Kati Banyának :)

Nálunk mindenki mama és papa egyelőre, aztán majd kialakul, ha elkezd beszélni a 16 hónapos lányom. Most még csak az én anyukámnak mondja, hogy mama, a többieket nem szólítja sehogy.

2010. ápr. 3. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, szerintem a Banya kicsit negatív szó, nem? A kisfiam anyukámat Maminak szólítja, néha Mamikának (ami szerintem kicsit öreges, pedig anyukám csak 47 éves, és kinéz kb. 35-nek), de ezt már a fiam kezdte így ragozni. Meg újabban Paminak is hívja, meg Pami-Maminak :) Ezeket ő találta ki. Apukámat Nagypapának hívja. A dédiknél érdekes, mert az egyik dédimama Dédi, a másik dédszülőknél meg a dédipapa is Dédi, a másik dédimama meg csak úgy simán Márta, mert mamám így mondogatta neki, mert szerinte sok lenne már a dédizésből :)
2010. ápr. 3. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, és két és fél éves.

Nem kavarja meg a sok név, pl. keresztanyját szólítja a keresztnevén is, meg úgy is, hogy Keresztanya, meg a becenevén is, ami totál eltérő a keresztnevétől. Meg a fiam is talál ki újakat. Meg azt is tudja, hogy akit nem a nevén szólít, annak mi a keresztneve, az enyémet is tudja, mégse szólít sose azon.

Szóval nálunk teljesen hangulatfüggő, hogy pl. keresztanyját hogy szólítja, de nem megtévesztő neki ennyi név.

2010. ápr. 3. 22:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, a Banya szerintem is kicsit negatív, ezért sem lenne jó ötlet így neveznie. Hisz a mesékben is a banya a rossz...:))
2010. ápr. 3. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Anyukámat nagyinak hívjuk,a párom anyukája mama(évente 2x találkoznak),a nagypapák,meg papa egyenlőre.Ezeket mi mondjuk neki,mert még nem beszél(17 hónapos),majd ha szeretne kitalál mást.
2010. ápr. 3. 23:06
 6/7 anonim ***** válasza:

van egy barátom (srác) akinek az anyukája Banya! tényleg érdekes de egy kisgyerek nem tudja szerintem, hogy nincs benne a naptárban aztán majd természetes lesz. viszont a banyás meséknél lehet zavar :(

a barátom egyébként mikor gyerek korában mérges volt az anyukájára büdös banyázta meg hasonlók., háááá én biztos nem hívnám így magam :D

nálunk van mami/papi meg mama/papa, hogy ne legyen zavar :)

2010. ápr. 4. 00:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Márti mama, Ica mama, Zoli papa, András papa.
2010. ápr. 4. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!