Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én 22 hónapos lányom...

Csak az én 22 hónapos lányom nem beszél még?

Figyelt kérdés

Mond egy pár szót.(anya,apa,baba,autó,duda,labda,Tündi (unokatesója),vonat)

Meg állathangokat utánoz kb 10-et.És ennyi.A saját kis nyelvén persze egész nap be nem áll a szája.Mindent megért amit mondok neki és többnyire meg is csinálja ha kérek valamit,de ez a beszéd nem akar jönni:(

2012. jún. 27. 23:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne izgulj, az én fiam mindjárt kettő lesz, és kb 50 szót használ, pedig látástól Mikulásig meséket olvasok neki. Előbb utóbb elkezdenek beszélni.
2012. jún. 27. 23:52
 2/7 anonim ***** válasza:
egy ismerősöm lánya két és fél éves, és kb ennyit beszél, mint a tiéd, de nincs vele semmi probléma, teljesen normális!
2012. jún. 28. 00:00
 3/7 anonim válasza:
Nekem van egy ismerősöm.Kb. 3 éves koráig semmit nem tudott mondani,csak a szavak első szótagját..3 éves kora után meg egyszer csak megszólalt és folyékonyan beszélt,de mindent.:O Nemtom mitől van ez, de a lényeg, hogy nincs mitől félned. Előbb-utóbb beszélni fog.:)
2012. jún. 28. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én 2 éves kislányom még annyit sem mond, mint a Tiéd:-(. Mindent megért és megcsinál, ha kérem, de véletlenül sem beszél.
2012. jún. 28. 07:52
 5/7 anonim ***** válasza:
23 hós lányom van 35 szót tud 3 mondatot és 12 állathang. nem sokat sajnos reménykedem lassan csak beindul
2012. jún. 28. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:

A lányom kétévesen mondta az első szót. Most 40 hónaposan lett tiszta és érthető a beszéde idegenek számára is. Sokszor vizsgálták külöféle szakemberek (audiológus, fölész, logopédus, mozgásterapeuta...), úgy voltam vele, biztos ami biztos, de mindenki mindent teljesen rendben talált szerencsére. Azt mondták néhány tulajdonsága, pl. gondolkodás, térlátás feljettebb a koránál. Ez csak annyit jelent, hogy az egyik gyerek épp ebben ügyes, a másik épp abban. A beszéd kialakulásának időpontja nagyrészt örökletes tényezőkön múlik - ezt az egyik logopédus mondta.

A kislányod fejlettsége a leírtak alapján teljesen normálisnak tűnik. De ha megnyugtat, mint engem, vidd el egy szakemberhez. Nyáron nem lesz könnyű, de majd szeptemberben.

2012. jún. 28. 08:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam meg a 2 eves szulinapjan sem beszelt. Jelenelg 28 honapos es hetek alatt rohamosan fejlodott. Elszamol 20-ig, vagy 5 eneket vegig enekel es rendesen mondatokba beszel. Az elmult 2 honapban hihetetlenul fejlodott a beszede. Szinte naprol napra lepett meg ujabb szavakkal, mondatokkal es a bolcsiben tanult enekekkel.
2012. jún. 28. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!