27 honapós lányom egyáltalán nem akar a bilibe kakálni? Mit tegyek?
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ennyi idősen a fiam is ezt csinálta, sőt, ha kakált, elvonult, és onnan tudtuk, hogy mi készül, hogy kiküldött minket, és utána láttuk, hogy nem ül le. De még azért sem szólt, hogy vegyük ki a kakás pelust, csak egyszerűen láttuk, hogy direkt állva játszik. Nem érdekelte, holott már korábban is kakilt néha bilibe. Sőt, volt, hogy korábban még szólt is, és utána mintha elfelejtette volna ezt a képességét.
Sőt. Május elején levettük róla a pelust (az 1-jei szép hétvégén a 30 fokban), délelőtt 3-szor kellett gatyát mosni és cserélni.
1,5 hét múlva ismét megpróbáltam itthon levenni róla, lesz ami lesz alapon, gondoltam majd takarítok.... Azóta szobatiszta, szól minden pisinél és kakinál, csak alváshoz adok rá pelust, de már az is száraz általában.
Csak pillogok és lesek, hogy mi lett vele, de jól tettem, hogy nem eröltettem egy percig sem.
Szóval várj még te is vele, lehet, hogy most még nem szól, lehet, ha 1 hónap múlva megint próbálkozol, nem fog szólni akkor sem, de lehet hogy 2 hónap múlva igen. Náluk pár hónap is sokat számít. Ne görcsölj rá, mert annál nehezebb lesz. És igen, vegyél neki szűkítőt is, hátha a nagyok wc-je jobban megtetszik neki, ha ő már nagylány lehet, mivel a wc-be kakil, pisil.
(a fiam 2,5 éves most májusban...)
Mi egyik napról a másikra elhagytuk a pelenkát a zenélős bili mellett.Tetszett neki nagyon.3 hete már nem is veszünk pelenkát.
4 gyerkőc anyukája
A kicsi 29 hónapos.
az enyém júliusban lesz 3, de ő sem kakil a bilibe, csak a pelusba
nappalra hónapok óta szobatiszta, bilibe pisil, de a kaki csak a pelusba megy, és mivel éjjel van csak rajta pelus, úgy időzíti a kakit, hogy éjjel kakiljon
(teljesen nem merem elhagyni a pelust, mert attól félek, hogy akkor meg annyira visszatartaná, hogy baj lenne, mert így is szorulásos mostanában)
én pont ma beszéltem egy védőnő ismerősömmel, ő azt mondta hagyjuk békén, ne is mondjunk neki semmit, nehogy szorongjon, majd kakik ha eljön az idő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!