Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves lányom nem akar...

3,5 éves lányom nem akar kakálni. Régebben volt székrekedése, akkor fájt neki a kakálás. Azóta szándékosan visszatartja, mert fél, hogy fájni fog neki. A hashajtók, kúp, stb nem segített. Hogyan oldjam fel a gátlását a kakálással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Vidd el gyerekpszichológushoz.

Beszélj a védőnővel.

2010. okt. 11. 09:22
 2/5 anonim ***** válasza:

de mitől van ez?

annyira nem bírom felfogni.az én lányom 20 hós és ugyanezt csinálja visszatartja ameddig csak tudja.amikor rájön szalad ordítva hozzám aztán muszáj neki kakálni.van hogy 5 napig nincs semmi.ma kakált 3. napra.múltkor adtam neki leavolacot a hígított a kakiján de akkor se kakált rendesen.már nem adom neki ,igaz kicsit keményebbet kakál de nem vészes.de amikor ott van hogy muszáj kakálnia akkor ordít meg hatalmasak nyög,nyom.volt már olyan hogy sírt is.meddig tarthat ez az állapot még?

a kérdésedre a választ nem tudom.sajnálom!én is a választ keresem hogy hogy oldhatnám meg a problémát.ha valaki tudja segítsen.

bocsi hogy érdemleges választ nem tudtam adni a kérdésedre,de én is annyira el vagyok keseredve.

24N

2010. okt. 11. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:

A nagylányomnál volt ez a helyzet. Vagy egy évig tartott kb. 2-3 éves kora között. Nagyon figyeltünk az étkezésére, semmi csoki, banán, rizs... Rostokban gazdagabb ételek, sok hajtós gyümölcs: szilva, szőlő, barack. Amíg volt sok friss gyümölcs nyáron, akkor jobb volt, de amikor már nem volt szezonja mindig szenvedés volt. Ekkor az aszalt gyümölcsöket szoktam neki venni (szilva, sárgabarack), sajnos a szilvalekvárt nem ette meg, pedig az is használt volna.

Szóval az volt a jó, ha inkább enyhe "hasmenése" volt, mert azt nem tudta visszatartani, míg a normál állagút tartogatta, és 3. nap már üvöltve ült a bilin.

Aztán valahogy kinőtte, már nem volt rossz élmény neki a kakilás és nem tartotta vissza. Most 8 éves, mindent eszik változatosan.

2010. okt. 11. 10:31
 4/5 anonim ***** válasza:

jó hallani hogy egyszer vége lesz.nálunk már ez bő 2 hónapja megy.egyik napról a másikra lett ez az egész.hirtelen azon kaptam magam hogy már 3 napja nem kakilt.

a lekvárt ő se szereti.gyümölcsöket se szereti nagyon.esetleg pár szem szőlő,vagy egy pár kocka őszibarack (felszoktam neki kockázni).de ezek csak ritkán.ha egyik nap megeszi akkor napokig nem próbálkozik vele mert úgyse tudom bele erőltetni.

sok őszilevet és szőlőlevet iszik.csak ezeket issza napközbe,vizet még mai napig se issza meg.este és éjszaka instant teát iszik.

24N

2010. okt. 11. 10:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez megy. az én lányom is 3,5 éves. LÉs nálunk ráadásul csak pelusba megy. Úgyhogy én rá is mindig, mert ha nem adnám, akkor sose lenne kaki. Most egy pár hétig minden rendben volt, mert ette a szőlőt, de már megunta. Mindig így járunk, hogy valami használ és én azt hiszem, hogy meg van oldva az ügy, erre egy idő után nem hajlandó megenni. Így jártunk az Aktiviával, az aszalt gyümivel, a lekvárral, musttal. Nálunk sincs csoki, kakaó, banán, rizs. Pedig szegény néha úgy enne ilyesmit.
2010. okt. 11. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!