15 hónapos lányom miért nem szeret az apjával lenni? Sír kitepi magát a kezéből és mondja, hogy hagyjál. Meddig fog ez a korszak tartani és miért? Volt hasonló tapasztalatotok?
Nem kell belebetegedni tök normális viselkedés (legalább is nem kirívó) ilyenkor az anya a mindenük (és még egy darabig így is lesz).
Nálunk sem ad a kicsi puszit az apjának (21 hónapos) nem mindig akarja, hogy ölbe vegye játsszon vele (csak ha a nagy megy játszani, mert akkor naná, hogy féltékeny) csak én etethetem, öltöztethetem, vetkőztethetem, pelenkázhatom (persze csinálja az apuka is, de akkor hiszti van) Szoktam mondani neki, hogy a kakis pelus cseréjét nyugodtan rábízhatná az apjára nem olyan nagy kitüntetés e nekem, hogy csak én cserélhetem :D
Ja és még nálunk olyan is van, néha, hogy ha az apuka hozzám bújik, puszilgat akkor jön a kicsi és eltolja.
Semmiképpen ne gondold, hogy ez azért van, mert nem szereti az apját.
Köszönöm első, szóval nem kirívó a helyzet.:)
Persze sokat játszik vele, olvas neki, mindig ő viszi le előre míg én össze pakolok.
Csak annyiszor hallom, hogy " jajj mekkora a szerelem" az apjával szöveget, hogy elkeseredtem, pedig mikor pici volt sokat sírt az apja ingatta egész éjjel, mint a hulla úgy ment dolgozni.
Persze, hogy elmúlik :) Most még kicsik most az anya a minden, most anyának kell mindent csinálni, de idővel változni fog és a másik szülő is ugyan akkora figyelemnek fog örvendeni.
A nagyobbik lányom 5 éves és bár a kicsi miatt sokat bújik megint hozzám, de már tudja, hogy az igazi hancurra az apa a vevő, apa az aki nem lesz olyan gyorsan ideges és egy kis pillarebegtetéssel néha (nem mindig) el lehet érni dolgokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!